Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 9 февруари 2017 година

Снимка: Любо Андреев

Няма възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, както и критични участъци по диги и укрепителни съоръжения в язовирите на "Напоителни системи" клонове "Мизия" и "Видин". Язовирите, стопанисвани от "Напоителни системи” клон "Мизия" са под постоянно наблюдение и има готовност за контролирано изпускане при повишаване на водните количества в тях, гарантира управителят инж. Георги Захариев.

До края на седмицата жителите на община Видин ще бъдат информирани кой е районният им полицейски инспектор, съобщават от ОДМВР. При нужда от полицейска намеса в почивните или в празничните дни, ще се ползва отново телефон 112.

Момчил Младенов поема властта в областна администрация в петък. Церемонията по предаване на властта ще се извърши от 10 часа. Тогава се очаква настоящият областен управител на Враца Малина Николова официално да се раздели със задълженията си.

Министерство на здравеопазването не разреши на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца да изтегли кредит, за да покрие най- належащите си задължения - това се случи на общото събрание на акционерите, проведено в четвъртък следобед.

По- малко от 100 са денталните лекари в област Видин, информира в Международния ден на стоматолога доктор Татяна Тошева, председател на Българския зъболекарски съюз за региона. Тя припомни, че от началото на годината здравноосигурените имат право на трета безплатна манипулация.

В Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в град Видин се отчитат хемодизлизни процедури само от едно лечебно заведение, което има договор за извършване на такава дейност. Това е хемодиализният център към МБАЛ "Св. Петка", съобщават от пресцентъра на РЗОК.

47 деца- жертви на насилие от област Монтана са потърсили съдействие от Детски център за застъпничество и подкрепа - Зона за Крила. На работна среща представители на институциите отчетоха свършеното досега и набелязаха конкретни бъдещи цели.


На публично заседание на комисията за разглеждане и оценка на офертите в Мездра бяха отворени офертите на кандидатите за изпълнение на пълен инженеринг на сградата на Общинска администрация.

200 са таксиметровите коли във Враца, над 180 таксиметрови шофьори са платили годишния данък от 400 лева, информират от общината. Заявлението за 2017 г. се подава и получава в Информационния център всеки работен ден до 17 ч. Към него следва да бъдат приложени освен списък на автомобилите с посочен срок на разрешението от превозвача и копие от приходен документ за платен данък. Плащането става на каса или по банков път.

Към 270 двойки са сключили граждански брак през миналата година във Видин, заяви младшият експерт "Актосъставяне" в Общината Станимира Манджукова. От тях 231 младоженци са подписали на церемония в ритуалната зала, а 38 от браковете са съставени по документи, представени от други държави. Станимира Манджукова споделя, че повечето хора предпочитат да се венчаят в ритуалната зала и че няма тенденция изнесените ритуали да се увеличават.

Центърът за временно настаняване във Враца получи дарение от студентите от филиал "Проф. д-р Иван Митев" към Медицински университет - София, съобщиха от общинската администрация на Враца. Дарението бе връчено на управителя на Центъра Пламен Тошев от ръководството на студентския съвет.

По- скоро с одобрение се приема започналото от началото на седмицата ново снегопочистване по улиците и паркингите на Видин и извозването на натрупания сняг късно вечерта. Това показа анкета на Радио Видин сред жители на града.  

Между 8 и 10 февруари в Пазарджик се провежда IV Национална среща на общинските експерти по образование. Община Козлодуй е представена от Лили Рашкова- директор на дирекция "Хуманитарни дейности" и Лидия Петрова, началник на отдел "Образование, здравеопазване и младежки политики". В Пазарджик присъстват над 100 експерти от общински администрации, които работят в сферата на образованието.

Начално училище "Васил Левски" в Белоградчик развива богата извънкласна дейност, която тази учебна година е насочена основно към ромските деца, тъй като те са около 60% от учениците в училището. За да подпомогнат успеваемостта им, към всеки клас е сформирана по една група, в която те се занимават допълнително. За да се развиват и творческите заложби на децата, са сформирани две групи по интереси.

До утре- 10 февруари, се приемат предложения за инициативи в програмата на "Ботеви дни" 2017-та. Ботевският организационен комитет приема предложения, свързани с провеждането на мероприятия и инициативи. Предложенията ще бъдат разгледани на предстоящото второ заседание на Ботевския комитет, което ще се проведе на 15 февруари.

Членовете на Български младежки червен кръст /БМЧК/- Враца и клуб "Приятели на БМЧК" към Основно училище "Христо Ботев" в град Мездра преминаха обучение на тема "Превенция на насилието". Курсът е във връзка с подобряване уменията на младите червенокръстци и се проведе в сградата на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Враца.

Започна записването на млади таланти в Деветия национален фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада". В него могат да участват индивидуални изпълнители, певчески групи и народни хорове; инструменталисти и битови оркестри, танцови формации и ансамбли. Крайният срок за записването  е 10 април.

На 10 февруари /петък/ ще има промяна в маршрута на градската транспортна схема във Враца. Крайната спирка на всички тролейбусни линии ще бъде кв. "Медковец", съобщават от пресцентъра на Общината.
По маршрута от кв. "Медковец" до Нов гробищен парк ще бъде осигурен алтернативен транспорт с автобус, който ще се движи от 05:45 ч. до 19.00 ч., през интервал от 30 минути. Промяната се налага поради възникнало пътно- транспортно произшествие на 9 февруари /четвъртък/, при което бе нанесена щета на тролейбусната мрежа.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 юли 2024 година

Оранжев код за високи  температури  е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. Горещата вълна щ е се задържи още няколко дни и е много рискова за човешкото здраве. Това каза Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи и един от авторите на платформата „Климатека”, като допълни, че най-вероятно утре ще бъде най-горещият..

публикувано на 16.07.24 в 18:05

Изтича срок за кандидатстване за помощни средства

17 юли е крайният срок, в който хора с увреждания могат да кандидатстват за осигуряването на високотехнологични помощни средства . 23 са подадените заявления до сега в област Видин , съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Венцислав Боянов : "Тези средства се осигуряват по проект "Предоставяне на помощни средства за хора с..

публикувано на 16.07.24 в 17:13

платена публикация
Как да преборим умората и да повишим енергията си с витамин В-комплекс, витамин В 12 и желязо

Умората може да бъде сериозен проблем, който засяга качеството на живота ни и нашата продуктивност. Независимо дали умората е резултат от натоварен график, стрес или недостатъчно хранене, тя може да бъде преодоляна чрез правилния прием на хранителни добавки. Витамините B-комплекс, витамин B12 и желязото са ключови за повишаване на енергията и борба с..

публикувано на 16.07.24 в 16:47
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана , която вече действа, съобщават от Общината. По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на..

публикувано на 16.07.24 в 16:20

Скъсан далекопровод спря тока на половин Монтана

Скъсан далекопровод, над 20 киловолта, остави част от Монтана без ток. Близо 2 часа нямаше захранване.  Към 13:00 часа токът в централната градска част на Монтана изгасна. Почти половината от жителите на областния център останаха без електричество. Към 15:00 часа захранването бе възстановено, каза областният управител Калин Хайтов :..

публикувано на 16.07.24 в 16:18

Инспекцията по труда във Видин: Няма сигнали за работа при високи температури

Контролните органи на Инспекцията по труда продължават да следят за спазване на разпоредбите за осигуряване на необходимите изисквания за работа през лятото . Към момента няма постъпили сигнали за работодатели от Видинско, които не са осигурили минималните изисквания за микроклимата, каза директорът на Инспекцията по труда във Видин Надежда..

публикувано на 16.07.24 в 15:55

Организации дариха тон и половина картофи за жители на община Мездра

Тон и половина картофи получи като дарение социалната дирекция в Община Мездра.  Фондация Адра България, с подкрепата на Гората.Бг и производствената база на известна българска верига за бързо хранене в село Цалапица доставиха 1500 кг картофи на социална дирекция в Община Мездра. Десетки хора от уязвими групи ще бъдат подкрепени, коментира Мариан..

публикувано на 16.07.24 в 15:30