Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без независими кандидати за изборите в Северозапада

Няма регистрирани инициативни комитети за участие в извънредните избори за народни представители, насрочени за  26 март, съобщиха от Районните избирателни комисии във Видин, Враца и Монтана. Срокът за подаване на документи на инициативни комитети за издигане на независими кандидати изтече в 17 часа на 13.02.2017 г.

Крайният срок за подаване на документи за регистрация на кандидати за народни представители в Районните избирателни комисии е 17 часа на 21 февруари. Седмица преди крайния срок няма регистрирани кандидати в трите области.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Музейко гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ днес и утре, 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до..

обновено на 19.07.24 в 09:49

Пет училища в област Видин търсят нови директори

Конкурс за директори на пет училища в област Видин обявиха от Регионалното управление на образованието . За град Видин вакантни са местата за директор на две професионални гимназии - по туризъм "Михалаки Георгиев" и Професионалната техническа гимназия "Васил Левски", както и за Основно училище "Любен Каравелов". Нов ръководител се търси и за..

публикувано на 19.07.24 в 09:40
ОУ „Георги С. Раковски

Обявяват конкурси за директори на няколко училища в Монтанско

В девет училища в област Монтана ще им конкурси за директори. Те са на територията на четири общини. Най-много са в община Монтана – началното „Георги Бенковски" в квартал „Кошарник", 4-то основно „Иван Вазов", професионалните гимназии по лека промишленост и тази по строителство, архитектура и компютърни науки „Проф. арх. Стефан Стефанов", всички в града...

публикувано на 19.07.24 в 08:18

Нов културен център ще има в село Павлоче

Община Враца получава държавен имот в с. Паволче за изграждане на образователен и културен център. По решение на правителството статутът на терен и сгради в него, представляващи бивше Основно училище "Христо Ботев" в с. Паволче, се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът се предоставя в собственост на Община Враца и ще бъде използван..

публикувано на 19.07.24 в 07:35

Патриарх Даниил ще е наместник на Видинската епархия до избора на нов митрополит

До провеждането на избора на Видински митрополит, патриарх Даниил ще е наместник на епархията. Решението е на Синода на Българската православна църква, каза патриарх Даниил при посрещането му във Видин, откъдето започна посещенията си в епархиите в страната: "На заседанието на Светия синод, което беше на 9 юли, Светият синод определи да..

публикувано на 18.07.24 в 20:30

Снимката на 18 юли 2024 година

Българският патриарх  Даниил  е на посещение  във Видин .   В храм "Св. Димитър Солунски" всеки желаещ лично може да получи благословията на Негово Светейшество. Правителството прехвърли със свое решение на Община Враца собствеността върху имоти - частна държавна собственост за изграждане на индустриален парк. Те се намират в града под..

публикувано на 18.07.24 в 18:20

63 пожара са горели в област Монтана от началото на юли

По над три пожара на ден средно са гасили огнеборци от Монтана от началото на месец юли. Най-често са горели сухи треви. Двама души са пострадали. 63 пожара са ликвидирани от звената на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от началото на юли на територията на област Монтана. 50 от пожарите са без материални щети, като 40 са в..

публикувано на 18.07.24 в 17:20