Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво ни обещават партиите в битката за гласове?!

Снимка: Архив


В "Посоките на делника" участват представители на ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.


Във всяка една от програмите на всички партии, които ще участват в изборите е записано всичко онова, което искат да чуят хората. Всичко е прекрасно, но в крайна сметка какво се получава след изборите, вече тук трябва да се замисли човек.

Като цяло има общи акценти в предизборните програми на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти по отношение повишаване на доходите на работещи и пенсионери, сигурност, охрана на българската граница.

"От ГЕРБ стъпваме въру един ресурс, който сме оставили, който беше признат от всички в цяла Европа. Става дума за брутния вътрешен продукт, устойчивият му растеж. Става дума за бюджета, който се увеличава, в самия бюджет за 2017 година са заложени повече пари за образование, за отбрана, всички тези сектори за които по принцип не достигаха пари досега. Доходите ще растат, но с ръста на икономиката- при досегашните и темпове минималната заплата ще стане 650 лв., средната - 1500 лв. Стъпваме на това, което професионалистите доказаха в последните години, че ГЕРБ може да свърши и не мисля, че някой го отрича. Вярно, има още много неща, които трябва да се правят... ", каза гостът в студиото на Радио Видин Любомир Низамов.

По думите на другия ни гост- Димчо Георгиев, председател на ВМРО- Видин, основният акцент в предизборната програма на Обединени патриоти е повишаването на пенсиите:

"Не може хората да живеят в тази мизерия и да не стигат парите им да си купят дори и насъщните- хляб и лекарства. Други акценти от програмата ни- повишаване на жизнения стандарт на хората, военно обучение за младежите и задължителна 6-месечна казарма, демонополизация на здравната каса, мерки за справяне с неграмотността на ромския етнос".

Пряко по телефона Филип Попов от БСП заяви, че основната им цел е закриване на тази паралелна държава, която не е официалната българска държава. А конкретно, по отношение на икономиката:

"Нов модел на финансиране на българските предприятия чрез създаване на фонд "Индустрия" и фонд "Иновации". "Във фонд "Индустрия" целта е да се разкрият производствени предприятия в малките населени места. По този начин ще бъде създадена възможност за работни места изцяло с държавни инвестиции". Фонд "Иновации" е насочен към изтичането на млади таланти от България, или по-точно към предотвратяване на тяхното заминаване. Също, произведените само с български суровини продукти ще се маркират с щампа "Българско", а със "Свежи"- само плодове и зеленчуци, произведени у нас."

Дали това, което се обещава в такива големи дози е реалистично и изпълнимо?!

Още от обещанията чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проф. Вили Лилков: Нужна е формула за съставяне на временно управление с конкретни задачи

Ситуацията в парламента, както и като цяло за българското общество е изключително тревожна, коментира професор Вили Лилков от "Синя България" . По думите му, последните парламентарни избори не са показали път пред българското общество, а много силно раздробяване на политическия пейзаж. На този фон  няма никаква възможност за съставяне на трайно..

публикувано на 16.07.24 в 16:06
Михаил Миков

Михаил Миков: Тежката политическа фрагментация е пречка за съставяне на редовно правителство

Тежката политическа фрагментация в страната е пречка за съставяне на редовно правителство, коментира председателят на 42-рото Народно събрание и бивш председател на БСП Михаил Миков . На последните избори той участва в политическото обединение "Левицата".      "Всичките опити да се състави правителство при такава фрагментация на Народното..

публикувано на 16.07.24 в 13:33

Обсъдиха състоянието на пътищата в област Видин

На проведено заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП), ръководено от областния управител на област Видин Ани Арутюнян, бе представен анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на област Видин за второто тримесечие на 2024 г. В заседанието участваха представители на регионални институции и общини ,..

публикувано на 15.07.24 в 14:53

Село Гомотарци - с бъдеще във винения туризъм и с грижа за опазване на миналото

Гостуваме на Гомотарци, едно село разположило се на брега на река Дунав.  Голямо  и красиво населено място, с няколко площада, с просторни и красиви къщи с големи дворове и трудолюбиви хора. Видинското село се гордее със запазената си църква, големия църковен двор, с ценните стенописи, които са реставриран и с новата трапезария към храма...

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Калин Виденов: Геноцидът над Северозапада от страна на ГЕРБ продължава

Все по-илюзорни изглеждат шансовете за съставяне на редовен кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.  Политическата криза в страната продължава да се задълбочава.  Предсрочните избори наближават с все по-голяма скорост, а единственият шанс да не се стигне до тях е експертен и технически кабинет с третия мандат.  Как се отразява дългогодишният..

публикувано на 11.07.24 в 10:00

Нуждае ли се от рестарт икономиката ни?

България трябва да извърши смели реформи на пазара на труда и в образованието, защото рискува икономиката ѝ да стане много неконкурентоспособна. Разходите за труд растат ударно и въпреки това не успяват да наваксат изоставането спрямо ЕС, а производителността остава ниска. Трябва да се подобри рязко и средата за инвестиции, които изостават..

публикувано на 10.07.24 в 10:45
Боян Минков, кмет на община Белоградчик

Боян Минков: Липсата на редовно правителство затруднява работата на общините

Общините са сред потърпевшите от политическата криза в страната ни, коментира кметът на Белоградчик Боян Минков . По думите му политиците трябва разберат, че хората все повече ще ги наказват по време на избори, като все по-малко гласуват. "Има огромни затруднения в работата на общините и ние, кметовете, го усещаме най-силно, защото сме..

публикувано на 09.07.24 в 14:26