Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха с екскурзия видински математици за добри резултати

5
Снимка: Десислава Андреева
145 години от избора на бележития българин, дарител, родолюбец и духовник Антим за Първи български екзарх, отбелязаха в Профилираната природоматематическа гимназия във Видин, която носи неговото име.


Тази година училището ще празнува и 45 години от създаването си.

"С гордо вдигната глава и със самочувствието, което не ни липсва, да следваме примера на нашия патрон и за поредна година да защитите името на ППГ "Екзарх Антим първи", каза пред учениците на празнична церемония, директорът Румяна Петрова.

По време на церемонията наградиха с грамоти и групова еднодневна екскурзия до пещера Венеца децата- победители в юбилейното математическо състезание.

Емил Стоянов взе приз за "Най-забавен учител", за най-строг учениците избраха Антоанета Добрева. Малинка Митова е любимият учител, за най-усмихнат възпитаниците класираха Роза Георгиева. Георги Иванов е учителят, който пише най-много слаби оценки, грамотата за най-креативен учител отиде при Йордан Йорданов. Марчела Маркова избраха за учителя, който пише най-много отлични оценки.

"Аз съм толерантна и поощрявам, щом като учениците знаят, какво е казал Фройд, значи шестиците са заслужени", аргументира се Марчела Маркова.

СнимкаНора Иванова избраха за преподавателя, който не търпи закъснения, а тя шеговито заяви:

"Няма как да обещая, че няма да пиша закъснения, но обещавам да ги пиша с усмивка".


Светлана Вълчева
е учителят, който е събрал най-много гласове в анкетата сред учениците и тя получи плакет в допълнителната категория "Кой е по-по-най".

След официалната част учениците потеглиха с шествие до мавзолея на Антим I, където поднесоха венци и цветя.

Ето и победителите от Математическото състезание, в което се включиха деца от 5 до 11 клас:

5 клас: 3 място: Християна Страхилова, 2 място: Виктория Стефанова, 1 място: Надя Паскалева;
6 клас: 3 място: Радослав Попов и Елена Радулова, 2 място: Захари Виденов, 1 място: Виктор Витанов;
7 клас: 3 място: Десислава Христова; 2 място: Калоян Трифонов; 1 място: Дамян Виктовски;
8 клас: 3 място: няма; 2 място: Емануил Пеков; 1 място: Анна- Мария Дамянова;
9 клас: 3 място: Любен Виденов; 2 място: Мария Марковска; 1 място: Рая Симеонова;
10 клас:
3 място: Вяра Паскова; 2 място: Петър Тодоров; 1 място: Деян Емилов;
11 клас: 3 място: Константин Маринов; 2 място: Ивайло Стоянов и Румен Тодоров; 1 място: Мартин Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Становище на Община Видин за предстоящ ремонт на улица „Константин и Фружин“

Община Видин разпространи становище във връзка с асфалтирането на улица "Константин и Фружин" в града. Живущите там са подавали редица сигнали и чакат да бъде положен асфалт от 40 години. Ремонтните дейности са били предвидени в капиталовата програма за 2023 година, но са отложени поради забавянето на приемането на проектобю джета за тази година,..

публикувано на 09.07.24 в 12:06

Възстановиха движението по Е-79 край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Ботевград в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществяваше в една лента заради катастрофа по-рано днес. 

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Катастрофа затруднява движението по Е-79 край Дунавци

Временно движението по път I-1 Видин – Ботевград,   в района на Дунавци, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от пътни знаци и "Пътна полиция".​

публикувано на 09.07.24 в 09:39

Деца изучават религия в Клисурския манастир

Вече пета поредна година светата обител събира малчугани от цялата страна.   По традиция лятното училище се провежда през месец юли. За пета година деца от Видинска епархия, и от други градове на страната, изучават религия в Клисурския манастир. Идеята е осъществена благодарение на Видинския митрополит Даниил , сега Патриарх на българската църква,..

публикувано на 09.07.24 в 08:48

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За днес, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

Две врачански детски градини търсят нов директор

Обявиха конкурс за директори на две детски градини във Враца. Вакантните места са за детските заведения с имена "Знаме на мира" и "Славейче". Според информацията от Община Враца, това е втория опит за назначаване на титуляри на постовете, след като при първия такъв не се намери и временно на постовете останаха заместници.  Конкурсът ще е на два етапа..

публикувано на 09.07.24 в 07:40

Снимката на 8 юли 2024 година

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти  по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 18:00