Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" направи 1:1 на "Мизия" Кнежа

4
Снимка: Любо Андреев

"Кариана" Ерден направи 1:1 като гост на "Мизия" Кнежа на старта на пролетния на Северозападната трета лига. Равенството свали от първото място карианци. "Литекс" Ловеч вече е лидер с една точка преднина пред "Кариана". Ловчанлии спечелиха с 3:0 гостуването си на "Първа атомна" Козлодуй.

По-стъписано играха карианци през първата част. В 12-та минута Йордан Тодоров-Паро от пряк свободен удар прати топката над напречната греда. Капитанът Милен Иванов откри резултата за "Мизия". В 42-та минута Иванов се измъкна от защитата на "Кариана" и стреля. Вратарят Павел Станев отби първия удар, но при втория на Милен Иванов не успя. Гостите спряха да играят, тъй като поискаха засада. Най-бурен в протестите си бе Ангел Цолов и главният съдия Станислав Ставров му показа жълт картон. Минути преди почивката Георги Георгиев получи травма в коляното на десния крак и бе изнесен. След почивката "Кариана" наложи тотален превес. Удар на Петър Димитров от фаул мина над напречната греда. В 49-та минута Димитров бе изведен от Борис Петков и от воле стреля, но вратарят Васил Тодоров спаси. Малко след това от непосредствена близост Румен Рангелов прати топката над гредата. Удар на Петър Димитров мина на сантиметри до лявата странична греда на домакините. След куп пропуски футболистите на "Мизия" можеха да вкарат. Владислав Симеонов излезе очи в очи със Станев, но вратарят на "Кариана" спаси. Цветелин Анжелов влезе на скорост от дясно по атаката и изведе на чисто Петър Димитров, който вкара за 1:1. В същата ситуация се оказа и Георги Цеков, но вратарят Тодоров боксира. В даденото продължение "Кариана" можеше да грабне трите точки. Петър Димитров излезе сам срещу вратаря, но отново би право в тялото на Васил Тодоров.

"Кариана": Станев, Георгиев /46-Цеков/, Дичев, Илиев /61-Анжелов/, Цолов, Тодоров, Петков, Д.Иванов /41-Рангелов/, Игнатов /к/, Русев, Димитров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Видабаскет" започва с домакински мач в зала "Фестивална"

В събота, 12 октомври, обновеният мъжки отбор на "Видабаскет" започва участието си в новия сезон на Българската баскетболна лига "А" група Запад. В спортна зала "Фестивална" ще гостува тимът на "Ботев 2012" Враца, а срещата е насрочена за 16:30 часа . "Тази среща се очертава като северозападно дерби и на нея ще бъде представен новият отбор, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:01

"Ботев" (Враца) се завръща на своя стадион

След известно прекъсване заради лошото състояние на тревната настилка "Ботев" (Враца) най-сетне се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев" . Кметът на града Калин Каменов съобщи новината по оригинален начин – той пусна пост в социалните мрежи, от който става ясно, че тревното покритие е възстановено в оптималния си вид.  "Обрахме картофите,..

публикувано на 09.10.24 в 09:54

Милица Мирчева триумфира на маратона в Скопие

На провелия се м аратон в столицата на Северна Македония – Скопие, националната ни рекордьорка в бяганията на дълго разстояния, състезател на СК ”Атлет” Мездра , Милица Мирчева триумфира на дистанцията от 21.1 км. Мирчева пробяга разстоянието за 1:15:49 мин., като остави след себе си на повече от пет минути втората Греса Баклачи..

публикувано на 08.10.24 в 15:49

Врачански борци спечелиха 8 медала на Балканиада в Скопие

Състезателите на врачанския СК "Ботев 93" спечелиха осем медала на Балканското първенство в Скопие . Още в първия ден, във възрастова група U17, Валентин Валентинов в категория 80 кг и Калоян Иванов в категория 51 кг спечелиха сребърни медали. Владислав Иванов спечели бронзов медал във възраст U15, кат. 41 кг., съобщи треньорът Юлиян..

публикувано на 08.10.24 в 09:27
Награждаване на отбора победител в 24- тото издание на турнира

"Монтана" отново печели турнира "Борис Гюдеров"

Волейболистите на "Монтана" победиха с 3:0 гейма ЦСКА на финала на турнира в Перник в памет на Борис Гюдеров . Така за втора поредна година купата е в ръцете на момчетата на треньора Даниел Пеев и за втори път срещу „армейците".  Интрига в срещата имаше само в първата част, която "Монтана" спечели с 25:23. Следващите момчетата на Пеев ги..

публикувано на 07.10.24 в 16:16

Видинчанки останаха на крачка от призовете в Панагюрище

Състезателките на видинския Спортен клуб ”Борба, самбо и джудо” се представиха подобаващо в Държавния отборен шампионат по джудо за девойки. Състезанието се проведе в зала "Арена Асарел" в Пангюрище. Видинският отбор, в състав Елица Цветанова, Яна Мартин, Симона Младенова, Ана-Мария Красимирова и Ева Амико, имаше малшанса да срещне още в първия кръг..

публикувано на 07.10.24 в 15:08

"Ботев" Враца изпусна 3 точки срещу "Хебър"

Хебър и Ботев завършиха 1:1 в дербито на дъното на родния футболен елит. Срещата между последните два отбора от 11-ия кръг на Първа футболна лига се изигра на пловдивския стадион „Локомотив". Домакините поведоха с малко куриозен гол – Божидар Пенчев вкара директно от пряк свободен удар, след като изненада вратаря на гостите с шут от около 25 метра в..

публикувано на 06.10.24 в 17:19