Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стартира двудневна обиколка с електрически велосипеди

3
Снимка: Десислава Андреева
"Искам да изразя радостта си от факта, че събитието започва от Видин, пред емблематичната историческа забележителност крепостта Баба Вида", каза преди старта заместник-кметът на Видин Цветан Асенов. Той изтъкна ползите от спорната изява, като подчерта, като основни- подобряването на екологичната среда и здравословния начин на живот.


"Убеден съм, че тази проява ще има широк обществен отзвук и ще популяризира карането на електрически велосипеди"
, каза още Цветан Асенов.

Преди да потеглят велосипедистите, координаторът на проявата във Видин, Евтим Стефанов даде последни разяснения на участниците, като изтъкна основното правило, да не се изпреварва водещата кола, в противен случай участниците ще се дисквалифицират.

"Карайте по двама, спазвайте дистанция", препоръча Евтим Стефанов.

"Обичам да карам колело, за първи път ще управлявам електрически велосипед", каза 15 годишният участник, Йордан Цветанов от Кула.

Събитието няма състезателен характер, групата велосипедисти ще се движи компактно със средна скорост 20-25км/ч.

Участват 80 велосипедисти от България и Румъния. Очаква се в 16 часа те да отпътуват за село Тополовец, а в 18 часа да са в с Фалковец, където ще пренощуват.

Утре, групата ще отпътува за Белоградчик и ще посети Червената църква до село Боровица, както и пещерата до село Извос.

Финалът ще е от 14:30 часа, когато групата ще се върне във Видин с автобуси.

От понеделник електрическите велосипеди могат да се наемат от туристи.

Галерия

Вижте още

Уеб изложба- базар организират за Коледа в Кула

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има . По време на пандемия са нежелателни всякакви събирания на хора и многолюдни увеселения. Децата и учениците, които са най-големите почитатели на празника, са затворени по домовете си. Но все пак, Коледа наближава и не можем да пренебрегнем факта, че все пак има някакво празнично..

публикувано на 02.12.20 в 08:30

В Криводол набират кандидати за "Топъл обяд"

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. Социалната услуга е финансирана със средства от държавния бюджет в условията на пандемия, а желанието е, чрез предоставяне на топла храна да се помогне на хора от уязвими групи. Според изискванията, право на топъл обяд имат лиа с доходи..

публикувано на 02.12.20 в 08:22

Доброволци даряват обяд на Спешното в Кула

От днес сдружение "Северозапазване" от Кула стартира кампанията "Подари топъл обяд" за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в града.  Екипите обслужват 4 общини- Кула, Бойница, Макреш и Грамада. "Нашите екипи са почти 24 часа на работа. На ден петима работят- един лекар, двама фелдшери, шофьор и един санитар. Решихме да ги зарадваме..

публикувано на 02.12.20 в 08:05

162 са новозаболелите от Северозапада за последното денонощие

162 са новозаболелите от коронавирус в Северозапада за последното денонощие.  82 са положителните проби за коронавирус в област Враца, сочат данните от Единния информационен портал. Новозаразените във Видинска област за същия период са 21. Установените новозаболели във Монтанско са 59. Новите случаи на коронавирус у нас са 3 475 при направени 9 056..

публикувано на 02.12.20 в 07:56

Снимката на 1 декември 2020 година

Н а 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН . Неговата цел е да повиши информираността на младите хора по проблемите на ХИВ/СПИН. Всеки може да провери своя ХИВ статус напълно безплатно и анонимно, каза Силвия Нелчева от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин. 89 са новите случаи в област Враца, за област Видин 7,..

публикувано на 01.12.20 в 18:10

Отменят се събитията от Коледната програма във Видин

Заради въведените противоепидемични мерки Община Видин няма да организира Коледна програма. С оглед спазване указанията в заповедта на министъра на здравеопазването, тази година се отменят предвидените събития.  Целта е да не се създават предпоставки за събиране на повече хора и условия за разпространение на заразата, информират от Общината...

публикувано на 01.12.20 в 17:08

Доброволци от Община Видин помагат на болницата

Шест души, които работят в Градския духов оркестър, Ансамбъл "Дунав" и общинското звено "Чистота" се отзоваха на призива на МБАЛ "Св. Петка" да окажат съдействие в тежката ситуация, възникнала заради разпространението на коронавируса. Те са ангажирани при обслужването на пациентите на хемодиализа, съобщиха от пресцентъра на Общината. Преди няколко..

публикувано на 01.12.20 в 16:17