Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира двудневна обиколка с електрически велосипеди

3
Снимка: Десислава Андреева
"Искам да изразя радостта си от факта, че събитието започва от Видин, пред емблематичната историческа забележителност крепостта Баба Вида", каза преди старта заместник-кметът на Видин Цветан Асенов. Той изтъкна ползите от спорната изява, като подчерта, като основни- подобряването на екологичната среда и здравословния начин на живот.


"Убеден съм, че тази проява ще има широк обществен отзвук и ще популяризира карането на електрически велосипеди"
, каза още Цветан Асенов.

Преди да потеглят велосипедистите, координаторът на проявата във Видин, Евтим Стефанов даде последни разяснения на участниците, като изтъкна основното правило, да не се изпреварва водещата кола, в противен случай участниците ще се дисквалифицират.

"Карайте по двама, спазвайте дистанция", препоръча Евтим Стефанов.

"Обичам да карам колело, за първи път ще управлявам електрически велосипед", каза 15 годишният участник, Йордан Цветанов от Кула.

Събитието няма състезателен характер, групата велосипедисти ще се движи компактно със средна скорост 20-25км/ч.

Участват 80 велосипедисти от България и Румъния. Очаква се в 16 часа те да отпътуват за село Тополовец, а в 18 часа да са в с Фалковец, където ще пренощуват.

Утре, групата ще отпътува за Белоградчик и ще посети Червената църква до село Боровица, както и пещерата до село Извос.

Финалът ще е от 14:30 часа, когато групата ще се върне във Видин с автобуси.

От понеделник електрическите велосипеди могат да се наемат от туристи.

Галерия

Вижте още

Снимката на 8 март 2021 година

Днес е 8 март - Международният ден на жената , на който честваме икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Измина точно  една година  от първия обявен случай на коронавирус в България.  26 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада. 497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са около 16,7% от..

публикувано на 08.03.21 в 18:00

Изложба, посветена на жените, подредиха във Враца

Изложба посветена на 8 март подредиха във Враца . Тематичният изложбен кът, озаглавен "Жените в българското изкуство" е подреден във фоайето на Регионалния исторически музей. Творбите са на жени художнички от цялата страна, обясни Христо Божков, уредник в Художествена галерия “Иван Фунев”. В изложбата са подредени и скулптури: "Това са работи..

публикувано на 08.03.21 в 16:00

Осъдиха мъж заради наркотици

Врачанският окръжен съд призна за виновен и осъди мъж на 2 години и половина „лишаване от свобода“ и го глоби с 2 000 лева. Изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“ бе отложено за срок от 4 години.  Той бе признат за виновен в извършването на две престъпления – а именно, че в края на април и началото на май 2020 г. в с. Селановци е засял..

публикувано на 08.03.21 в 15:30

Призови места за танцьори от Мездра

На провелия се на 6 и 7 март в София Национален конкурс а за музикално и танцово изкуство „Утринна звезда”, организиран от  Арт Академия „Утринна звезда” и Секция на Международен танцов съвет, Танцовата формация "Keep it Real" от Мездра, с художествен ръководител Елеонора Бутакова се представи отлично.  Мездренските танцьори спечелиха призове и в..

публикувано на 08.03.21 в 15:13

Подпалвачи от Грамада са задържани от полицията

Задържани са авторите на три палежа, извършени през месеците януари, февруари и март, в частни имоти в гр. Грамада, съобщават от полицията във Видин. 37-годишна жителка на Грамада - уличена в извършен на 4 март палеж на постройка в частен имот в градчето, е привлечена в качеството на обвиняема по образуваното по случая досъдебно производство. С..

публикувано на 08.03.21 в 12:27

55 под карантина и 1 починал във Врачанско през вчерашния ден

26 са установените случаи на коронавирус в област Враца за вчерашния ден, съобщават от РЗИ.  7 от тях са приети в болнични заведения заради влошено състояние. 61-годишен мъж от града под Околчица, който е бил на лечение в местната болница, е починал в неделя. За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за..

публикувано на 08.03.21 в 11:34

56 са активните случаи на коронавирус в област Видин

13 са регистрираните нови случаи на COVID-19 в област Видин за изминалите три денонощия, съобщават от РЗИ - 6 жени и 7 мъже. При десет лица заразата е доказана с РSR изследване, а при трима с антигенен тест. Девет от новозаразените са от община Видин и по един от общините Белоградчик, Брегово, Макреш и Ново село.  Още 6 лица, положителни за..

публикувано на 08.03.21 в 10:05