Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Белоградчик посреща отново екскурзоводи и туроператори

5
Снимка: Иванка Петрова

За втори пореден път община Белоградчик посреща екскурзоводи и представители на туроператорски фирми. Настоящата обиколка представя възможностите за винен туризъм в дунавския регион. Тя се организира от Сдружение „Нортикум”, където членуват винопроизводители от Белоградчишко и Видинско. Обиколката е под наслов „В кое вино е истината???”. Тя започна от хана в с. Фалковец и с дегустация на вината от избата в с. Боровица. В Белоградчик групата посети Природонаучния музей, където бе посрещната от представители на Общината, които подариха пакети с рекламни материали за туристическите продукти в общината. След разглеждане на крепостта „Калето” групата се отправи към Рабишкото езеро и пещерата „Магура”. Вечерта предстои дегустация на вината от винопроизводители, членове на Сдружение „Нортикум” и запознаване с културния афиш за 2017 г. на община Белоградчик. Утре групата ще се отправи към Видин, където дегустациите продължават.

Галерия

Вижте още

Награди за млади изпълнители от Мездра

Млади мездренски изпълнители получиха награди за представянето си в Седмия национален конкурс за вокални формации "Хармония 2020", който се проведе онлайн.  Александра Христова и Йоана Лиловска  се класираха на второ място сред дуетите от първа възрастова група. Художествен ръководител на отличения състав е Анета Петкова.  Втора награда и..

публикувано на 03.12.20 в 13:36

Закриват Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин

Изненадващо е решението за закриване на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Куделин, коментира кметът на Община Брегово Илиян Бърсанов. Решението за закриването му беше обявено вчера от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Изпълнени са препоръките, които са дадени от социалното министерство при проверки в дома,..

публикувано на 03.12.20 в 12:46

Детска градина "Роза" ще работи като дежурна за децата на медиците от Мездра

В условията на извънредната епидемична обстановка, Детска градина "Роза“ - Мездра ще работи като дежурна за децата на лекари, медицински сестри и други специалисти, работещи в системата на здравеопазването, съобщават от Общината.  Предвидена е възможността с децата от другите детски градини да работи техен персонал - учител или възпитател, които..

публикувано на 03.12.20 в 11:15
Снимката е илюстративна

Разкриха извършители на престъпления при специализирана операция в Ломско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 2 декември на територията, обслужвана от Районно управление Лом. Участвали са 11 екипа на Районно управление Лом и Зонално жандармерийско управление Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Извършени са обходи в районите на малките..

публикувано на 03.12.20 в 11:07

Безплатен интернет пуснаха в Белоградчик

В Белоградчик вече работи новоизградената публична мрежа за свободен достъп до интернет.  Жителите и гостите на града могат да се възползват от безплатен високоскоростен безжичен интернет в следните зони от централната част на Белоградчик: площад "Възраждане" с прилежащите кръстовища, зелени площи и предния двор на Начално училище "Васил..

публикувано на 03.12.20 в 10:46

253 са активните случаи на коронавирус в област Видин

16 души с положителна проба за коронавирус са установени през последното денонощие в област Видин – 5 жени и 11 мъже, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От тях 5-ма са изследвани в частни лаборатории, 11 са диагностицирани след потърсена лекарска помощ със симптоматика. С най-много - 11 случая,  е община Видин, следват Белоградчик,..

публикувано на 03.12.20 в 10:37

Поставиха под карантина деца от основното училище в Чипровци

42 са новоустановените случаи на коронавирус за последното денонощие област Монтана. Те са поставени под 14-дневна домашна изолация, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Заради даден положителен тест при едно лице от персонала в основното училище в Чипровци, под карантина са поставени 9 деца от 2-ри клас и едно лице от персонала...

публикувано на 03.12.20 в 10:25