Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пациентите от видинската болница не са активни гласоподаватели

Снимка: Радио ВИДИН

На днешните избори лекуващите се в многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка" във Видин имаха възможност да гласуват в лечебното заведение. 31 са имащите право на глас в 21 СИК, каза за радио ВИДИН председателят на изборната секция в болницата Наталия Първанова и добави, че до 17 часа своя вот са дали 12 лица:

"Четири са под чертата и един е по списък. Избирателите са основно пациенти, има един доктор, както и трима членове на комисията- тук сме гласували и сме под чертата..."

Лекарите, които са на 12-часово дежурство, попълват приложение №17 и гласуват, каза Наталия Първанова. Според пациентите, осигурената възможност за гласуване по време на престоя им в болницата е удобство:

"Няма да търсим превоз и да се чудим къде да гласуваме... Депутатите трябва да мислят за хората, защото народът е беден- да се дават помощи на по-западналите, да има безплатно лечение..."

Пациентите, записани в избирателния списък в болницата, са включени в заличителния списък на секцията по постоянния им адрес. Това обясни по-рано говорителят на ЦИК Алекасндър Александров, след като бе подаден сигнал, че изписан днес гласоподавател не е могъл да упражни вота си в секцията, в която гласува обичайно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представиха проект за видеонаблюдение в община Видин

На работна среща бе представен идеен проект за изграждане на видеонаблюдение в цялата община , съобщават от местната управа във Видин . Присъстваха кметът д-р Цветан Ценков, представители на фирма „Контракс“ - автор на проекта, на Областна дирекция на МВР-Видин, експерти в общинската администрация.  Намеренията са да бъдат изградени два центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 15:19

Музейко ще гостува във Враца

Музейко гостува във Враца с новата изложба „Живей в кръговрата! Разреши проблема“ на 19-и и 20 юли. Срещите ще се проведат в парка зад паметника на Христо Ботев със съдействието на Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца, съобщават от културната институция. Във времето от 12:00 ч. до 15:00 ч. на 19 юли и от 10:00 ч. до 14:00 ч...

публикувано на 16.07.24 в 14:31

Двама души пострадаха при катастрофа в село Доктор Йосифово

Двама пътници са пострадали при катастрофа между два леки автомобила в землището на село Доктор Йосифово , община Монтана, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера, 15 юли, около 17:40 часа, като челно се блъскат два автомобила. Двама пътници от двете коли са пострадали. Единият е настанен в ортопедично отделение на болницата в Монтана със..

публикувано на 16.07.24 в 11:39

Полицията задържа пиян шофьор във Видин

44-годишен видинчанин , управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 16 юли, около 00.40 часа, на бул. „Панония“ униформени спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на шофьора отчела 2.93 промила . Той дал и кръвна проба за изследване в Центъра за..

публикувано на 16.07.24 в 11:18

Трима жители на Гъмзово влязоха в ареста за кражба

Видинските криминалисти разкриха по „горещи следи“ извършителите на кражба от частен имот в село Гъмзово , посочват от полицията във Видин. Трима местни жители – на 17, 18 и 39 години, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Обект на посегателството им били множество битови вещи – три печки, чугунена мивка, легло и др. Работата на..

публикувано на 16.07.24 в 11:14

Пореден ден с оранжев код за опасно горещо време

Оранжев код за високи температури е обявен за четвърти пореден ден в Северозапада. В областите Видин , Монтана и Враца максималните температури ще бъдат между 37 и 41 градуса , прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.  След обяд над Дунавската равнина ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали..

публикувано на 16.07.24 в 08:00

Депутати от Враца с въпроси към министър Комитова

Лошото състояние на пътищата в област Враца провокираха депутатите от ГЕРБ Красен Кръстев и Мартин Харизанов да зададат въпрос към служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.  Според стаситкитата на народните представители, две трети от над 3 360 км републикански пътища, преминаващи през Северозападна България, са..

публикувано на 16.07.24 в 07:51