Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов треньор поема "Бдин"

Снимка: Радио ВИДИН, архив

Нов старши-треньор очакват в ОФК "Бдин 1923" Видин. До рокадата се стигна след като досегашният наставник Диян Дончев неочаквано напусна клуба в края на миналата седмица. Той изкара начело на "Бдин" едва три месеца, като записа 2 победи и 2 загуби в първенството на Северозападната Трета лига.

Най-вероятно тимът ще поеме дългогодишният футболист и треньор на "Академик" Свищов Борислав Борисов.

"Утре ще е напълно ясно дали Боби Борисов ще е новият треньор на "Бдин". Очакваме го да пристигне във Видин, за да доуточним всички детайли около договора му.", каза за Радио Видин председателят на Управителния съвет на футболния клуб Павел Петров.

В неделя, 2 април, "Бдин" гостува на един от лидерите в класирането- "Литекс" Ловеч.

Междувременно днес юношите старша възраст на "Бдин" победиха като гости "Янтра" Полски Тръмбеш с 4:1 в среща от първия пролетен кръг на първенството на Зона "Велико Търново". Домакините поведоха в резултата още в 5-ата минута, но с хеттрик на Тони Цветков и попадение на Кристиян Йошев видинчани стигнаха до крайния успех.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ботева алпиниада се провежда във Враца

Днес и утре във Враца се провежда традиционната Ботева алпиниада. Организатор на екстремното състезание за катерене на отвесни скали в прохода Вратцата е клуб по екстремни спортове "Вратица".  В програмата на надпреварата влизат два тура на изпитания – от 6 до 20 часа в събота и от 6 до 16 часа в неделя.  След края на изкачванията през втория почивен..

публикувано на 11.05.24 в 08:19

Малките възпитаници на "Локомотив" (Мездра) отново печелят убедително

Продължават да нижат победа след победа възпитаниците на Детско-юношеската школа на „Локомотив” (Мездра) . Поредни две категорични победи като гости под дъжда в Лом над „Дунав”. Футбол 9 - 11-та победа от 13 мача за момчетата, след като прегазиха връстниците си с 5:0 (Даниел Иванов -2,Асен Асенов,Павел Иванов и Владислав Пенков). Другата..

публикувано на 10.05.24 в 12:00

Детски футболен турнир организират в Мездра

Първи детски футболен турнир „Mezdra Cup“ ще се проведе в железничарския град. Организиран е в рамките на 50-ите юбилейни празници на културата "Мездра май''.  Спортното събитие ще се проведе  във формат Футбол 7 за деца, родени 2014 година, с финансовата подкрепа на Община Мездра. В турнира ще участват 8 отбора от София, Правец, Видин, Монтана, Лом..

публикувано на 09.05.24 в 16:40

Тодор Киров ще ръководи мача "Дунав" – "Монтана"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача "Дунав" (Русе) - "Монтана" от 32-и кръг на Втора лига. От Съдийската комисия на Българския футболен съюз за негови помощници определиха Богомил Димитров и Владимир Йорданов. Четвърти арбитър е Борис Попов, а делегат на съдиите Йосиф Ронков.  Мачът е в неделя, 12 април, от 18:00 часа.

публикувано на 09.05.24 в 16:36

Определиха съдиите за срещата между "Ботев" и "Хебър"

Рефер, който носи късмет на "Ботев" , получи наряд за следващия мач на врачани от плейофите. В понеделник, на 13 май, тимът на Христо Янев посреща "Хебър" в среща от 32-ия кръг на Първа футболна лига. Главен арбитър в мача ще е Драгомир Драганов, при който врачани оцеляха в един от последните баражи за оставане в елита. Помощници на Драганов..

публикувано на 09.05.24 в 10:55

Монтана е домакин на шахматното турне "Асеневци"

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци" . Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са..

публикувано на 08.05.24 в 16:07

Милица Мирчева не успя да завоюва квота за Париж

Националната рекордьорка на 10 000 м, полумаратон и маратон и състезателка на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов Милица Мирчева финишира на 10-о място при жените на маратона в Прага, Чехия на 5 май с време 2.38.38. Този ден бе и последен за квалификация в маратона на олимпийските игри в Париж. Милица, която ще навърши 30 години на 24..

публикувано на 06.05.24 в 13:54