Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алпинисти чистят от скали по Е-79

Снимка: Петко Тодоров

Трафикът по международен път Е-79 край мездренското село Ребърково отново е затруднен, тъй като алпинисти обрушват от падащи скали по натовареното трасе. Дейностите по обезопасяването на пътя продължават от миналата седмица, когато предизвикаха натрупването на огромни колони от изнервени автомобили и ТИР-ове. Днес положението е малко по-поносимо, поради намаления интензитет на движение. Трафикът се регулира, но въпреки това и от двете страни на проблемния участък край разклона за Ребърково, се натрупват превозни средства. За разлика от предходните дни обаче чакането е по няколко минути, тъй като пропускането на МПС-та е ритмично.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Врачанският театър продължава традицията с детските постановки всяка събота

Драматично-куклен театър-Враца продължава утвърдената си традиция да радва децата с вълнуващи постановки всяка събота, съобщават от културната институция. Представленията се играят в Куклена зала. Тази събота,14 септември, малките зрители и техните родители ще могат да гледат новата постановка в репертоара на театъра -..

публикувано на 10.09.24 в 15:03

Кампанията "Детство мое" ще забавлява деца в Монтана

Здравословни дейности на открито и различни игри включва тазгодишното издание на кампанията "Дигитална хигиена" . Инициативата тази година се разраства и ще се проведе в три града - Враца , Монтана и Благоевград , обясни Сергей Георгиев от "Active kids"- Монтана, които са едни от участниците: "Канят нас да организираме спортните игри...

публикувано на 10.09.24 в 14:40
Катастрофа на разклона за Дунавци

Три катастрофи са станали за около час във Видинско

Три  пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин за малко повече от час, между 9:24 часа до 10:40 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Две от катастрофите са на главен път Е-79 , третата – по пътя Видин – Иново . Четирима души са пострадалите при инцидентите, но са без тежки наранявания.  На разклона за..

обновено на 10.09.24 в 12:19

Изложба "Батик" е подредена в Монтана

 Есенният сезон на монтанските художници започна с откриването на изложба “Батик” . Бивши и настоящи възпитаници на студиото по изобразително изкуство "Рени арт"  подредиха 45 картини  в зала "Кутловица" в Монтана. Те показват различен колорит и стил с техника, в която се използва горещ восък и текстилни багрила. Платната са създадени това лято..

публикувано на 10.09.24 в 11:40

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51