Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски футболен клуб "Видин" грабна купата в турнир за девойки

11
Снимка: Пламен Генчев


Турнир по футбол за девойки до 16 години се проведе на стадион "Георги Бенковски" във Видин. Състезанието е част от Националната програма "Децата и футболът". Организира се от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Видин. В турнира взеха участие 6 отбора от областите Видин, Враца и Монтана - ПФК "Монтана-1921", ФК "Дунав 2016" - Селановци, ОФК "Бдин-1923" - Видин,  ДФК "Видин", ФК "Балкан" - Белоградчик, и ФК "Ботев"- Грамада.

ДФК"Видин" спечели турнира след победа на финала над "Балкан" - Белоградчик с 4:0. Точни за победителите с по два гола бяха Лора Симеонова и Александра Живкова. Трети остана ПФК "Монтана-1921", а след тях се наредиха тимовете на ФК "Ботев"- Грамада, ОФК "Бдин-1923" и ФК "Дунав 2016" - Селановци.

Треньорът на ДФК"Видин" Петър Митев каза, че е изключително доволен от представянето на момичетата:

"По отношение на организацията беше всичко перфектно. Ние ходим на много турнири и това, което видяхме днес, е на много високо ниво. Дано да е традиционен турнирът, защото събрахме доста момичета от областта и от другите области и се получи един перфектен празник. За моя радост сме първи и за пореден път доказваме, че сме най-добрият отбор в Северозападна България. Много съм доволен от момичетата, даже очаквах малко по-голяма съпротива. В края на месеца очакваме покана за фестивал в Стара Загора с момичета до 17 години, където пак ще представим Северозападна България."

На турнира бяха раздадени и индивидуални награди. "Най-добър вратар" стана Веселина Червенкова  от ДФК "Видин", "Най-добър защитник" е Симона Огнянова от "Ботев" - Грамада, "Най-добър полузащитник" е Искра Цветанова от "Бдин 1923"- Видин, призът "Най-добър нападател" отиде при Михаела Миланова от "Монтана 1921", като "Най-техничен състезател" бе отличена Вержиния Малинова от "Балкан" - Белоградчик, наградата "Най-полезен състезател" взе Йоана Рашкова от "Дунав" - Селановци, "Най-добър треньор" стана  Петър Митев. "Голмайстор на турнира" и "Най-добър състезател" е Лора Симеонова от ДФК "Видин", която сподели за Радио ВИДИН, че е много щастлива от победата:

"Турнира за мен беше невероятен, много се гордея с отбора. Постигнахме целта си, която имахме - да станем първи. Искам да благодаря на нашия треньор, който отделя от цялото си време за нас. Много сме щастливи, много се радваме, че играхме за първи път на видинска земя. Аз съм доволна от собственото си представяне, както и на отбора, защото играхме задружно."

Треньорът на "Балкан" - Белоградчик Николай Николов сподели, че въпреки загубата на финала е доволен от представянето на отбора си:

"Много добре се представиха, много съм доволен. Подготвяме се с тях, добри са, стараят се и се надяваме за в бъдеще и по-големи успехи да имаме с тях.  Бяхме с по-малки момиченца по възраст и вече умората си оказа влияние, това според мен не ни достигна, но съм доволен."

Председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз във Видин Иво Марков, който бе отличен с приза "Най-голям принос към турнира", коментира спортната проява така:

"Абсолютно много съм доволен, хубав финал, имаше и равностойни срещи. Мисля, че всичко беше така добре организирано и премина добре като цяло. Забавляваха се децата. Така ако погледнете визията на момичетата ще видите, че са доволни."

Организаторите планират турнира да стане традиционен и догодина да бъдат поканени още два отбора.

Целият репортаж чуйте в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57