Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба даде пари и златни монети на телефонни измамници

Снимка: Радио ВИДИН

Самотноживееща жена на 77 години от монтанското село Габровница стана жертва на телефонни измамници. Непознат се обадил на домашния ѝ телефон и се представил за служител на полицията. Мнимият полицай убедил жената, че трябва да съдейства за залавянето на телефонни измамници, които разполагат с номера на телефона й и че тя самата е застрашена от измама. Жената изтеглила от банка ДСК в Монтана сумата от 4 885 лева. Тя оставила парите и 6 броя златни монети под контейнер на ул."Раковска" в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спектакълът "Благодаря, България" ще гостува на Белоградчик

Спектакълът "Благодаря, България" ще бъде представен в Белоградчик  на 19 октомври .  Представлението комбинира елементи от съвременен танц, 3D мапинг, фолклорни мотиви и огнено шоу, каза Боян Минков , кмет на общината. "Този спектакъл се явява първи в България след големия му успех в Аржентина, където печелят първо място на едно биенале на..

публикувано на 02.10.24 в 14:00

Националният литературен конкурс "Яна Язова" събра 120 творби

Приключи приемът на творби за участие в Националния литературен конкурс "Яна Язова" . Над 120 са постъпилите стихотворения и разкази на автори от цялата страна, информират от библиотеката при Народно читалище „Постоянство 1856” в Лом . Организаторите напомнят, че резултатите ще бъдат обявени на 14 октомври 2024 г., а наградите ще се връчат на 18..

публикувано на 02.10.24 в 12:26

Полицията разследва опит за телефонна измама в село Липен

Неизвестни извършители са опитали да измамят  възрастно семейство  в   монтанското село Липен . Потърпевшите са подали сигнал за престъплението на 30 септември. Те заявили, че същия ден, около 13:50 часа,  получили обаждане от скрит номер на домашния им телефон, при което жена се представила за служител на енергийно дружество и им казала, че..

публикувано на 02.10.24 в 11:20

Двама младежи са задържани за грабеж в село Гара Орешец

Двама младежи , на 16 и 18-годишна възраст, са задържани за грабеж във видинското село Гара Орешец . Престъплението е извършено в местната здравна служба около 04:30 часа на 1 октомври. Извършителите нападнали останалия да пренощува там 53-годишен стоматолог от Белоградчик, като го ударили с метален предмет в лицето. Нападателите отнели чанта в..

публикувано на 02.10.24 в 10:56

Открит е трупът на обявен за издирване възрастен мъж от Вълчедръм

Тялото на  70-годишен мъж от град Вълчедръм е намерено в канавка до железопътната линия Мездра - Враца . Сигналът за трупа е подаден вчера, 1 октомври, в полицията. Мъжът е бил обявен за издирване предния ден.  Криминалистите не са установили видими следи от насилие. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство. 

публикувано на 02.10.24 в 10:44

Искат ремонт на пътя между Мездра и село Моравица

От областната полиция във Враца апелираха към Община Мездра и Агенция "Пътна инфраструктура" да извършат спешен ремонт на отсечката между Мездра и село Моравица. От Министерството на вътрешните работи се позоваха на много сигнали от шофьори, които твърдят, че отсечката е не само в лошо състояние, но и преминаването по нея застрашава живота и здравето..

публикувано на 02.10.24 в 08:30

Общински съвет Враца ще избира имена за нови улици

Внесоха предложение за именуване на 3 новоизградени улици във Враца, като крайното решение ще е на общинския съвет.  Идеите за даване на имена са на местните парламентаристи Красимир Богданов и Васко Врачовски. Бившият врачански депутат Богданов е внесъл предложение до комисията по наименованията за даване на име на две улици – едната е за 35-и..

публикувано на 02.10.24 в 08:14