Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Лом подпомогна болния Кристиян

3
Снимка: Владимир Недев

Общинският съвет в Лом подпомогна финансово семейството на малкия Кристиян, който страда от тежко онкологично заболяване, със сумата от 2000 лв. Парите са от бюджета на местния парламент и бяха гласувани на редовно заседание.

Заместник-кметът Гинка Иванова обяви решението за отпускането на средствата, а съветниците единодушно приеха докладната записка. 4-годишният  Кристиян от Лом се бори със злокачествено онкологично заболяване – сарком на Юинг. За лечението му обаче е необходима голяма сума, която е непосилна за неговото семейство. Майката на детето се опитва да събере нужните средства и е открила дарителска сметка в полза на сина си. Тя моли за помощ и се надява да бъдат събрани парите за лечение на Кристиян в чужбина.

Много хора от страната и зад граница вече се включиха в дарителската кампания. Граждани, фирми, държавни и неправителствени организации изявиха желание на помогнат за набирането на средствата. Община Лом организира благотворителен концерт в помощ на малкия Кристиян, който ще се проведе на 3 юли, понеделник, от 19,30 часа в Амфитеатъра, в Дунавския парк. В концерта ще вземат участие местни вокални, танцови и инструментални състави.

Дарителска сметка:
BG78UBBS80021059465640 в лева.
Титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров.
Банка : ОББ (Обединена българска банка)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Безработни в Лом ще полагат общественополезен труд

Общинските съветници в Лом приеха програмата за полагане на общественополезен труд от безработни, които са на месечно социално подпомагане за периода 2024 – 2027 г. Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет.  Очаква се програмата да обхване средномесечно около 350  безработни, които да продължат да полагат обществено полезен труд в..

публикувано на 14.10.24 в 08:05

Враца се стяга за Октоберфест

След огромния интерес към дните на Италия и Гърция, във Враца се стягат за истински Октоберфест. В рамките на 3 дни в града под Околчица ще се обърнат към Германия. Началото на проявите е на 18 октомври. Официалното откриване ще е пред сградата на местната администрация. За присъстващите е подготвено тематично DJ парти. Кулминация на..

публикувано на 14.10.24 в 07:50

ОИК Оряхово прекрати предсрочно пълномощията на кмет

Общинската избирателна комисия в Оряхово прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Лесковец Антоанета Цветкова, става ясно от решение, публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия /ОИК/. В него се посочва, че в едномесечния законов срок от полагане на клетвата като кмет, Цветкова не е предприела необходимите действия за закриване на..

публикувано на 13.10.24 в 14:05

Борис Ангелов, стокова борса Монтана: Няма основание цената на олиото да се вдигне

Няма основание да бъде вдигната цената на олиото от слънчогледа от новата реколта. Това обясни за Радио Видин управителят на стоковата борса в Монтана, Борис Ангелов: "Не би трябвало да се вдига олиото, защото кой ще го купува. Има внос от Румъния и то е напълнило веригите...  И при слънчогледа не би трябвало да се върви нагоре с цената... Имаме..

публикувано на 13.10.24 в 10:47

Близо 250 ученици се включиха в похода до "Речка"

Близо 250 ученици  се включиха в традиционния поход „Речка". Участниците преминаха пеша по 12-километровия маршрут до историческата местност, дала името на голямата туристическа проява.  По време на спортния празник се проведоха щафетни игри, крос, теглене на въже зам.- кметът Александър Владимиров отличи най-добрите в надпреварата...

публикувано на 13.10.24 в 09:09

Празник събра жителите на Голямо Пещене

Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 140-годишнината от създаването на храм "Св. Георги Победоносец" в населеното място.  По повод храмовия празник отец Любен Павлов отслужи водосвет за здраве и благополучие, а на жителите и гостите на селото бе раздаден курбан.  Гост на събитието бе кметът Калин Каменов: "Желая ви да бъдете силни,..

публикувано на 13.10.24 в 08:43

Втора приемна на ТЕЛК откриха във Враца

Жителите на област Враца вече могат да подават документи за явяване пред ТЕЛК на две места. Едното е в Регионалната здравна инспекция в областния град и в приемна, която беше открита наскоро в района на врачанската болница. Вторият офис е лесно достъпен за трудно подвижни хора и пред него има паркинг. До обособяването на изнесено работно място за прием..

публикувано на 13.10.24 в 08:25