Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да помогнем на 4-годишния Кристиян от Лом

Снимка: Владимир Недев

Момченце от град Лом се нуждае от скъпоструващо лечение. 4-годишният Кристиян е със сериозно заболяване, което трябва да бъде лекувано в чужбина. Документи са изпратени до болница във Франция, ще се кандидатства и пред лечебни заведения в Белгия и Германия, обясни Антоанета Антимова, родственица на детето:

"Неговото заболяване е Сарком на Юинг, което е злокачествен тумор. Очакваме оферта от болницата и тогава ще знаем точно колко средства ще ни трябват за лечението. Но знаем със сигурност, че лечението е много скъпо. Надяваме се и Здравната каса да ни помогне. Ще кандидатстваме там, след като получим оферта, да ни отпуснат пари за лечение."

Ако Здравната каса не отпусне средства, близките смятат да кандидатстват пред Фонда за лечение на деца. Те ще разчитат и на дарения от организирания във Фейсбук благотворителен базар:

"Хората предлагат вещи за продаване, други наддават, води се благотворителен търг. Хората много помагат. Семейството ни е трогнато и е благодарно за всичко, на всички хора благодарим. Групата се казва
"Помощ за Кристиян Георгиев Красимиров Благотворителен базар"."

На различни места са поставени 90 кутии за дарения, открита е и банкова сметка. Благотворителната кампания е подкрепена от хора в цяла България, Испания и Великобритания. Община Лом също застава зад нея и утре вечер организира благотворителен концерт "Да помогнем на Кристиян!".

 Дарителска сметка:

BG78UBBS80021059465640 в лева.

Титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров.
Банка : ОББ (Обединена българска банка)


Вижте още

15 нови случаи на COVID-19 в област Монтана, 12 във Враца

Отново рекорден брой на новозаразени с COVID-19 в България. 1 336 са новите случаи за денонощие при направени 11 505 PCR теста. Това е 11,6 на сто от общия брой изследвани, сочат данните на Единния информационен портал. 15 случая са потвърдени за Монтана, 12 за Враца. Няма регистрирани с коронавирус в област Видин. Най-много са новозаразените..

публикувано на 21.10.20 в 08:10

Снимката на 20 октомври 2020 година

В  Белоградчик и  Видин  днес бяха открити нови социални услуги- Център "Домашни грижи". Първите четири центъра за домашни грижи са открити в област Враца през 2012 година.  Mаските на открито стават задължителни от 22 октомври (четвъртък).  Това стана ясно след заседание на Експертните съвети и здравния министър..

публикувано на 20.10.20 в 18:00

Маските на открито отново задължителни

Mаските на открито стават задължителни от 22 октомври (четвъртък).  Това стана ясно след заседание на Експертните съвети и здравния министър проф. Костадин Ангелов преди броени минути. Мярката ще бъде в сила до края на ноември.  Експертните съвети по епидемиология и по инфекциозни болести към МЗ подкрепят носенето на маски на открито,..

публикувано на 20.10.20 в 17:05

Археологът Георги Ганецовски продължава да разбулва тайните на "Калето" в Мездра

Започна вторият етап от археологическите разкопки на античната и средновековна крепост „Калето” в гр. Мездра, които бяха възобновени в началото на месец октомври след няколкогодишно прекъсване. Първата седмица на обекта работи доц. д-р Сергей Торбатов от Националния археологически институт с музей при БАН, акцентирайки върху културния пласт от..

публикувано на 20.10.20 в 16:10

В началото на ноември гледат делото за убийството на Андреа от Галиче

Врачанският окръжен съд насрочи за 2 и 3 ноември съдебно заседание, на което ще бъде разгледано Наказателно от общ характер дело № 231/20 г. Подсъдимият по това дело е непълнолетният Аксел Олеков . Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че на 11.01.20 г. в с. Галиче умишлено е умъртвил Андреа..

публикувано на 20.10.20 в 15:40

В Монтана представиха сборник с документи за българската история

Сборникът "Ватикански извори за българската история 17 век" бе представен в Художествена галерия "Кирил Петров" в Монтана.  Автор на изданието е Йоанна Списаревска, каза директорът на Държавния архив в Монтана Ангелина Емилова: "Документите са издирени в библиотеката на Ватикана от доц. д-р Йоанна Списаревска и са разчетени и преписани..

публикувано на 20.10.20 в 13:40

Рекордно висок ръст на заразените с коронавирус във Враца за ден

Трима са починалите с COVID-19 през последното денонощие, въпреки усилията на лекарите, в Белодробната болница във Враца .  Най-младият от починалите е на 42 години от близкото до града село Згориград. Другите двама също са мъже - на 66 и на 71 г. от Враца, които са имали съпътстващи заболявания. Рекорден е и броят на положителните тестове,..

публикувано на 20.10.20 в 13:25