Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разкри незаконна сеч във Видинско

Полицията иззе дървесина и задържа заподозрени в незаконна сеч вчера във Видинско. 64 пространствени кубически метра дърва за огрев, които не са маркирани по надлежния ред, са установени при проверка в землището на белоградчишкото село Боровица. Дървесината, зимен дъб и цер, е превозвана от товарен автомобил на монтански фирми. 6 души са задържани за срок до 24 часа за незаконна сеч в землището на грамадското село Тошевци. Полицията е установила, след подаден сигнал, че 215 броя дървета – цер и благун, с диаметър от 14 до 50 см, са отсечени в местността „Млаките“. Четирима от задържаните са разпитани пред съдия в качеството на свидетели. 10 пространствени кубически метра дърва за огрев, маркирани с контролна горска марка, но без превоз билет, доказващ законния им произход са открити при проверка в товарен автомобил със софийска регистрация. 25-годишният шофьор на камиона е жител на Грамада. Работата по случаите продължава. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължават ремонтите в две монтански гимназии

Близо 750 ученици от Монтана няма да влязат в класните си стаи за новата учебна година. Ремонтните дейности в две професионални гимназии ще продължат и след 15 септември. В три професионални гимназии в Монтана стартираха мащабни ремонтни дейности през миналата учебна година, финансирани по програма „Региони в растеж“. Единствено..

публикувано на 11.09.24 в 14:00

Благотворителен концерт набира средства за дете от Враца

Благотворителен концерт организират в подкрепа на малкия Тихомир от Враца . Това е поредното събитие за събиране на средства за лечение на момчето, което страда от детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. Проявата ще се състои в края на месеца, обясни майката на детето Емилия Николаева : "Концертът ще бъде на 30 септември във Враца,..

публикувано на 11.09.24 в 13:05

Пожарникари гостуваха на детска градина във Видин

Служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) във Видин изнесоха открит урок пред възпитаниците на Детска градина "Русалка" в града. Инициативата е по повод Седмицата на пожарната безопасност, която започна в понеделник, 9 септември. Децата поздравиха гостите със стихотворение и песничка. Огнеборците разказаха..

публикувано на 11.09.24 в 12:54
ОДМВР-Враца

Над 30 процента е разкриваемостта на престъпленията в област Враца

Малко над 30 процента са разкритите престъпления в сравнение с регистрираните през месец август във Врачанско , личи от анализа на Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Регистрираните криминални престъпления са 161, а разкритите - 59. През осмия месец на годината е имало 3 грабежа и 31 кражби, от които 11 са били разкрити. Регистрирани са..

публикувано на 11.09.24 в 12:00

Полицията хвана шестима младежи с канабис в училищен двор в Монтана

Шестима жители на Монтана - пет момчета и едно момиче, на възраст от 18 до 30 години, са установени в момент на употреба на канабис в двора на учебно заведение в града, съобщават от Областната дирекция на МВР. Двама от групата са задържани до 24 часа в полицейския арест. При извършения оглед на място, под пейка в беседката в двора на училището,..

публикувано на 11.09.24 в 11:31

Учебна евакуация се проведе в мездренска детска градина

 В Детска градина "Мир" в Мездра се състоя учебна евакуация, проведена от служителите на Районната станция на пожарната. В инициативата взеха участие деца, учители, помощник - възпитатели, медицински специалисти. Възпитаниците на детското заведение се запознаха с пожарните екипи и специализираните автомобили в режим на светлинен и звуков..

публикувано на 11.09.24 в 11:21

51 учители се търсят във Врачанско

Броени дни преди новата учебна година във Врачанско все още има свободни места за учители , съобщиха от Регионалното управление на образованието. Свободните позиции са 51, потвърди началникът Лорета Колева. В областта има училища, в които няма назначени и директори. Процедурата по избора им е в ход и се очаква до 16 септември навсякъде..

публикувано на 11.09.24 в 11:00