Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Празник на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец

Стотици жители и гости на Вършец изгледаха концерта на Нели Рангелова. Изявата на известната поп-певица бе по покана на общината за традиционния Празник на курорта, минералната вода и Балкана. Гости на кмета на Вършец инж. Иван Лазаров, бяха депутатите от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и заместнициту му, заместник кметът на община Монтана Диман Георгиев, гости от Сърбия, председателят на общинския съвет във Вършец Анатоли Димитров. Тържествен водосвет за здраве извърши Архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия

Кметът на Вършец Иван Лазаров приветства присъстващите пред сцената на народно читалище „Христо Ботев”:

"Когато говорим за природни дадености сме длъжни да споменем и хората, които са причина Вършец да има тази съвременна визия. Това са личности като д-р Дамян Иванов, арх. Нешев, арх. Ангел Радев, за които се надявам техния пример да служи и да ни мотивира, не само нас, а и следващите поколения. За това Вършец да става не само един красив град, а едно по- добро място за живеене. Уважаеми дами и господа, искам да ви благодаря, че сте съпричастни с тези празнични дни е тук. Надявам се богатата програма да остави едни положителни впечатления и емоции у вас. Честит празник!"  

Поздрав отправи и народния представител Дилян Димитров.

СнимкаПищна заря огря небето над Вършец, преди концерта на родената в Монтана певица Нели Рангелова. Тази вечер от 21 часа във Вършец е концертът на сръбската звезда Кеба.

Гости от близо и далеч останаха доволни от проявите за празника на Вършец:

" Обстановката е много хубава. Всичко е много празнично и се чустваме добре. Аз съм от Видин. Харесва ми. Просто видинчани може да взаимстваме от Вършец доста неща... Аз съм от Мизия и всяка година идвам по това време за празника специално, едновременно да съчетая и почивката, и процедури, и всичко да е наред. И се зареждам, просто се зареждам с енергия от Вършец..."  Галерия

Вижте още

Продължава разчистването на "Петрохан"

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“, съобщават от Пътната агенция.  Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и..

публикувано на 18.01.21 в 12:04

Нови книги закупи читалището в Димово

Книгите са купени със средства от бюджета. "Всяка година се стараем да има нови заглавия, търсени от нашите читатели", каза Миглена Веселинова - секретар на читалище "Паисий Хилендарски" в град Димово. Едни от читателите посещават библиотеката, при спазване на противоепидемичните мерки. Библиотеката доставя и по домовете книги на..

публикувано на 18.01.21 в 12:01

Нова социална услуга разкрива Община Вършец

Новата социална услуга е "Асистентска подкрепа" и представлява специализирана социална услуга, която включва подкрепа и помощ от асистент за облекчаване ежедневието на нуждаещи се. Асистентите ще подпомагат потребителите в следните дейности: •самообслужване; •движение и придвижване; •промяна и поддържане на позицията на тялото; •изпълнение на..

публикувано на 18.01.21 в 11:42

Заловиха бракониери край Киреево

Ловни пушки, фазан и три яребици открили на 17 януари полицейски служители при проверка на автомобил със софийска регистрация в землището на село Киреево, съобщават от ОДМВР-Видин. Пушките, открити в автомобила, шофиран от 51-годишен мъж от гр. Етрополе, в който пътували още двама мъже, са с изтекло разрешително. Съставени са актове на мъжете  по..

публикувано на 18.01.21 в 11:22
видин кръстовище шаранпоя рзи

68 са активните случаи на COVID-19 във Видинско

Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин към 10 часа днес са 1600, съобщават от РЗИ, като активните от тях са 168. 1392 вече са излекувани. 140 лица, положителни за COVID-19, са починали. За последните три дни има регистрирани 6 нови заразени в областта.  На 5 от лицата са взети проби във видинската PCR лаборатория, а 1 лице е изследвано с..

публикувано на 18.01.21 в 11:06

До края на януари може да се променя вида на осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии” на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство”. Тази година 31 януари е в неделя затова крайният срок за..

публикувано на 18.01.21 в 10:38

Инспекцията по труда с над 1000 проверки във Враца

Инспекцията по труда във Враца е извършила над 1 000 проверки през изминалата 2020 година, съобщи директорът на институцията Румен Младенов. Точният брой на инспекциите е 1 075, което прави по около 3 проверки на ден през годината. Проверени са 703 предприятия във Врачанско, а констатираните нарушения са 3 138. Инспекторите са съставили 131 акта..

публикувано на 18.01.21 в 10:02