Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана победи с 2:1 Марица /Пловдив/

4
Снимка: Любо Андреев

"Монтана"  се наложи с 2:1 над "Марица" /Пловдив/ в среща от 3-ия кръг на Втора професионална лига. Двубоят се игра на стадиона в Чипровци пред 1000 зрители. Кметът на община Монтана Златко Живков изгледа мача в компанията на местния градоначалник Пламен Петков и депутата от ГЕРБ- Монтана Дилян Димитров.

До почивката монтанци пропускаха постоянно. Още във втората минута Петър Атанасов проби от дясно, пусна топката успоредно на голлинията, но там се размина Мирослав Антонов. Владимир Айтов и Тодор Колев не се възползваха от удобни положения. В 23-ата минута Айтов засече с глава центриране на Васев. Само добрият рефлекс на вратаря на "Марица" Илия Николов го спаси от попадение. В 40-та символичните домакини от Монтана откриха резултата. С прецизен удар от границата на пеналта Даниел Васев матира Николов за 1:0. В изблика си на радост крилото на монтанци свали фланелката си и получи жълт картон. Пет минути след почивката "Монтана" увеличи преднината си. Александър Манолов засече центриране на Атанасов за 2:0. След час време игра "Марица" се върна в мача с гол на Димитър Юруков. Васев и Йорданов направиха пропуски за "Монтана". В 71-та минута гостите можеха да изравнят, когато Юруков излезе сам срещу Счекич, но вратарят предвидливо парира удара му. Атанас Илиев можеше да реши мача за "Монтана". В 79-та минута нападателят открадна топката от двама защитници, напредна сам срещу вратаря, но преди да нанесе удар, противников играч протегна крак и изби кълбото в корнер.

Ето и коментара за мача на треньора на "Монтана" Явор Вълчинов:

"Първото полувреме го изиграхме по един много добър начин, изпуснахме да водим с разлика в резултата. Все пак нашите усилия бяха възнаградени края на полувремето, отбелязахме гол. В началото на второто поведохме с 2:0 и след това настъпи отпускане във футболистите. Отдавам го на това, че напрежението върху тях беше доста голямо преди този мач. Визирам липсата на точки или само една след първите два кръга. И след като поведохме с 2:0 последва успокоение, което можеше да ни изиграе лоша шега. За наша радост успяхме да издържим. "

Ето какво сподели за срещата кондиционният треньор на "Марица" Стоян Димитров:

"Ако бяхме се възползвали от тази ситуация на Димитър Юруков, след 2:1 можеше да изравним резултата, от там и не се знаеше как ще свърши мачът. Ние по принцип трудно почнахме това първенство. Подготвени сме за това нещо, защото се опитваме да даваме възможност на повечето футболисти, които и през изминалия шампионат играха в нашия отбор, иска малко търпение. Надяваме се, че с повече работа ще се получи. Целта е затвърждаване в групата. Ние сме новаци, повтарям че трябва да дадем така време на момчетата, за да се адаптират към второто ниво на българския футбол и мисля, че ще се оправят нещата."

Даниел Васев бе определен за най-добър играч на мача "Монтана" – "Марица" /Пловдив/: 

"Като че ли вторият гол ни успокои малко и решихме, че мачът е приключил, но "Марица" ни показаха, че не е така. Почнаха да владеят топката, но не стигнаха до реални ситуации, което нас ни удовлетворява, защото ние водехме с 2:0. Първа победа за сезона, това е едно добро начало да започнем поредица от победи. Тичахме и всички се борехме, това бяха и изискванията на треньора. Вкарах хубав гол. Сашо Манолов също вкара гол хубав, така че занапред и други хора ще вкарват и ще се радваме заедно. Добре се чувствам, момчетата са добри футболисти, мисля че са и добри и хора, което е и най-важното, за да се направи добър отбор. Треньорът разчита на нас, изстисква максимума и резултатите ще го покажат."

Двата отбора останаха доволни от условията на стадиона в Чипровци и похвалиха организацията от страна на кмета на града Пламен Петков:

"Дано така да върви и занапред. Надявам се да са останали всички доволни, постарахме се да подготвим терена, игрището, надявам се да им е харесало. В Чипровци на стадиона скоро не сме имали 1000 души, но се надявам занапред да има и повече"
, каза Пламен Петков.

На 12 август "Монтана" гостува на "Локомотив" /София/, а на 20 август, от 18 часа, е домакин на "Нефтохимик" /Бургас/ в Чипровци.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26