Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой участници в рали кроса в Криводол

Снимка: Любо Андреев

Рекорден брой участници, 32-ма са заявили, че ще карат в 5-ия кръг от рали кроса в Криводол, тази събота и неделя.

„По програма състезанието трябваше да бъде на 19 и 20 август, но тогава има още едно и няма кой да извърши замерването", обясни промяната главният организатор Александър Атанасов.

Пилотите имаха почти месец след рали кроса в Ловеч, за да стегнат колите си. Собственикът на писта „Строител" инж. Спас Спасов е подготвил трасето. В предишния кръг в Криводол, пилотите останаха доволни от пистата и затова сега има 32 заявки за предстоящата надпревара. Интрига има в два от класовете. При най-мощните, Дивизия 1, на първите три места са пилоти на Старт Н /Криводол/. Временен водач е Светослав Манастирски с Митсубиши, с актив от 74 точки. На 7 след него е трикратният шампион на страната Емил Минчев със Субару Джъсти. Републиканският първенец от миналата година Иван Живков с Ауди е трети с 60 точки. В големия клас заявка са дали 8 пилоти. За сега няма да кара Мирослав Цветанов с Форд Сиера. Очаква се за първи път тази година да участва Антон Хайтов. Разместване може да се получи и в Дивизия 3– със задно предаване. Пилотите на видинския Жико МС – Николай Николов с Форд Пума и Лъчезар Петров с Лада имат съответно 86 и 77 точки. Трети с 68 е Методи Тодоров с БМВ, от криводолския тим. Ивайло Йончев от АМК Ботевград с Хонда Сивик е доста напред в класирането в Дивизия 2 с предно предаване. Той има 97 точки, а съотборникът му Цветан Миков със Сеат Ибиза е с 69. С по 48 точки следват пилотите на Жико МС Иван Сашов Иванов със Ситроен Саксо и Пламен Цветанов с Опел Астра. Отборното класиране се води от Старт Н /Криводол/. Момчетата на седемкратния шампион в автокроса Александър Атанасов натрупаха 93 точки. Видинският Жико е на второ място със 76, а третата позиция е за АМК Ботевград с 66 пункта. В събота в 14 часа на писта „Строител" в Криводол започват тренировките за време. В неделя в 9.30 часа е официалното откриване, което ще направи кметът Петър Данчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Медали и рекорди за "Радуканови" в Чехия

Състезателите на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови" се представят отлично на Европейските атлетически игри в Бърно, Чехия. 19-ото издание на неофициалното Европейско първенство за подрастващи е с рекордно участие - близо 2700 състезатели от 20 държави, след тях са 6 атлети от Видин. Днес Васил Антонов спечели титлата в бягането на 300 метра...

публикувано на 01.09.24 в 19:10

Баскетболният "Монтана" проведе лагер във Вършец

Баскетболистките на Монтана проведоха успешен тренировъчен лагер във Вършец. През изминалата седмица момичетата на треньора Преслав Пешев заложиха повече на сработване на отбора и физическа подготовка. "Аз харесвам много мястото, защото е отдалечено от града и от шума и защото базата там е супер, нямаме от какво да се оплачем. Използвам тази първа..

публикувано на 01.09.24 в 16:04

Мездренският "Локомотив" потегли с пълна пара

Воден от новия си старши-треньор Николай Нинов "Локомотив" (Мездра) разгроми у дома "Ювентус" (Малчика) с 5:1 в среща от първия кръг на Северозападната Трета лига. Капитанът в този мач Васил Калоянов сложи началото на головата серия с попадение още в 9-ата минута. В 35-ата минута Сергей Георгиев насочи топката с глава към вратата на гостите, Владислав..

публикувано на 01.09.24 в 15:24

"Бдин" Видин загря с 5:0 в контрола за новия сезон

"Бдин" Видин почива по програма в първия кръг на новото първенство на Северозападната Трета лига. Видинският клуб запълни паузата с контролна среща с шампиона на Областната група на Враца "Септември" Гложене. Видинчани бяха по-класния състав на терена и заслужено се наложиха с 5:0 в съботната вечер на стадион "Георги Бенковски". Още в 11-ата минута..

публикувано на 01.09.24 в 14:45

Четири старта предстоят на врачанския пилот Мартин Стоянов

Българската надежда в автомобилния спорт - врачанинът Мартин Стоянов ще се присъедини към Stratoracing Team и ще се състезава за купата на Predator's Cup. На 15-годишния Мартин му предстоят четири състезателни уикенд серии на големи италиански писти.  Първите са през прочивните дни (31 август-1 септември) на Autodromo Vallelunga. Предстоящото..

публикувано на 31.08.24 в 16:11

Враца посреща тенисисти от страната

Враца отново ще е домакин на турнир по тенис на корт, съобщиха от общинската управа. За поредна година обновените кортове в града ще приемат тенисисти от страната. Състезателите ще се съревновават в двудневен турнир за купата на "Кмета на Враца".  Събитието ще проведе в периода 31 август - 1 септември. Откриването е на 31 август, от 9.00 часа...

публикувано на 31.08.24 в 08:43

"Ботев" Враца падна у дома

"Ботев" Враца загуби с 0:3 домакинството си срещу "ЦСКА 1948" в мач от 7-ия кръг на Първа футболна лига. Бирсент Карагерен откри резултата още в 8-а минута при ужасяваща грешка в отбраната на домакините, а след това Евгений Сердюк наказа още два пъти врачани за крайното 0:3. "Ботев" имаше няколко възможности да приключи мача поне с почетен гол, но..

публикувано на 31.08.24 в 08:00