Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на гората и туризма събра мнозина в Стакевския балкан

4
Снимка: Община Белоградчик

И тази година мнозина пренебрегнаха летните горещини и бяха дошли сред дебрите на красивия Стакевски балкан в местността "Бела вода" да се насладят на празника на гората и туризма, информираха от Община Белоградчик. Сред гостите на празника бяха Борис Николов- кмет на община Белоградчик, и Негово високоблагоговейство отец Серги, който отслужи водосвет за здраве и благополучие. Празникът бе открит от Иван Иванов- кмет на с. Стакевци, който поздрави всички жители и гости и изказа думи на благодарност към ръководството на общината, и Боян Минков - собственик на комплекс Стакевските къщи.

Към участниците в празника се обърна и кметът Борис Николов, който благодари на ръководството на селото и неговите жители за положените усилия и добрата организация и на туристическия предприемач Боян Минков, с чието любезно съдействие бе осигурен оркестър от град Зайчар, Сърбия. Той сподели и факта, че едно от най-големите и хубави села в общината винаги е било в полезрението на общинското ръководство. В празничната културна програма участва местната фолклорна група "Росен здравец", която изпълни изворен фолклор. Изключително топло и сърдечно бе посрещнато участието на народен оркестър с художествен ръководител Мича Петкович и вокални изпълнители. Гостите от западната ни съседка повдигнаха градуса на настроението и нивото на празничната атмосфера.

По-късно празникът се пренесе в центъра на селото, където веселието продължи до среднощните часове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28
Шишеяд за рециклиране на  пластмасови бутилки в Монтана

Община Монтана се включва в Деня на Земята

Демонстративни игри и образователни беседи ще има в две училища в  Монтана по повод Деня на Земята, 22 април, съобщават от Общината. Празникът се отбелязва в цял свят с идеята хората да обединят действията си за опазването на околната среда. В събитията в Монтана ще се включат доброволци от общинската администрация и експерти от Регионалната..

публикувано на 19.04.24 в 15:05

Готова е програмата за великденските празници в Кула

Великденската програма на Общината и НЧ "Просвета 1882" в Кула включва  празнични събития за деца и възрастни. К ултурни инициативи, арт работилници и шоу програми ще оживят града в навечерието на едни от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, Гергьовден, Цветница и Лазаровден. Програмата включва: 22 април..

публикувано на 19.04.24 в 14:49

Конкурс събира кулинари в Монтана

Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ събира професионални готвачи и аматьори днес в Монтана . В него ще бъдат представени традиционните за региона гозби. Над 20 са участниците. Кулинарният конкурс се организира за втора поредна година от секцията по Хранително-вкусова промишленост към НТС-Монтана.  „В изложбата се предлагат..

публикувано на 19.04.24 в 14:37

Инспектори по труда ще проведат срещи в Монтанско за сезонните работници във Франция

Експерти на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) ще участват на 24 и 25 април 2024 г. в организирани от Европейския орган по труда (ЕОТ) информационни сесии в България, насочени към български сезонни работници в селското стопанство във Франция , съобщават от институцията. Целта е подобряване на информираността им относно техните трудови и..

публикувано на 19.04.24 в 11:14