Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международната регата ТИД 2017 на видински бряг

3
Снимка: Венцислав Величков, Радио Видин

Участниците в 62-ия международен гребен поход по река Дунав - ТИД 2017 пристигнаха днес на видинския бряг. Те ще нощуват в палатков лагер до крепостта "Баба Вида". Тази година участниците са 100.

"Посрещаме участниците в палатковия лагер до крепостта "Баба Вида". Вечерта сме подготвили рибена чорба и дини, и малки сувенири. Община Видин е създала пълна организация около палатковия лагер, душ-кабини, умивални, санитарен възел, мястото е обезопасено. На 15-ти сутринта ще отплават по маршрута към следващата спирка- Лом", обясни Еми Николова, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Видин.

Попречи ли дъждовното време на гребците, това попитахме Йонко Кожухаров, ръководител на българския участък на регатата:

"Когато имаш добра екипировка не е проблем. Много е важен вятърът. Днес дъждът не е проблем за гребането, а вятърът е слаб и в гръб, и не влияе, няма вълни на Дунав. Съвсем леко усложнение създаде дъждът. Видин е сред един от най-красивите биваци, надявам се да направим престоя си приятен..."
, обясни Йонко Кожухаров.

Галя Генова е от Плевен и участва за пореден път в българския участък на в гребната регата:

"Харесва ни Дунава, харесва ни свободата, която имаме тук и използваме регатата, за да се видим със своите приятели от страната и чужбина", каза тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Стилян Колев ще свири на стадион "Огоста"

Стилян Колев ще бъде главен съдия на мача "Монтана" – "Ловеч" от петия кръг на Втора лига. Негови помощници са Илиян Капарашев и Павлин Петков. Николай Запрянов ще бъде резервен арбитър. Работата на съдиите ще оценява Йордан Гулев. Мачът е във вторник, 20 август, от 19:30 часа, на стадион "Огоста". Два дни по-рано, в неделя, съдията от Монтана..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Има ли прогрес в българския спорт?

"Отразявал съм няколко Олимпийски игри - и зимни, и летни. Олимпиадата в Париж ще остане в съзнанието ми, първо, със спечелените медали от нашите спортисти, след това с впечатляващата организация от французите ", това каза в "Посоките на делника" спортният журналист от програма "Хоризонт" Антони Йорданов , специален пратеник на БНР във френската..

публикувано на 15.08.24 в 15:24

Врачанин отива на световното по борба в Йордания

Врачанинът Калоян Иванов  ще представлява България на Световното първенство по борба, което ще се проведе в столицата на Йордания - Аман.  Надпреварата в класическия стил е от 19-и до 25 август, съобщиха от родната федерация. След успешното представяне на Калоян Иванов на европейското първенство, на което зае пето място, състезателят на..

публикувано на 15.08.24 в 11:07

Титуляр на "Монтана" с тежка контузия

Крилото на "Монтана" Стивън Кирилов е с тежка травма на коляното. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал скъсан менискус на дясното коляно и предни кръстни връзки.  Кирилов получи контузията в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948 на стадион „Огоста", като бе заменен принудително в средата на първата част.  Следващите дни ще стане ясно кога..

публикувано на 13.08.24 в 17:20

"Ботев" (Враца) падна и във Варна

"Черно море" нанесе четвърта поредна загуба на "Ботев" (Враца)  от началото на кампанията в Първа футболна лига. "Моряците" надвиха врачани с 2:1 в интересен мач във Варна. Срещата в морската столица започна с размяна на няколко атаки, а в 10-ата минута гостите уцелиха гредата, чрез Бубакар Траоре. Домакините опитаха да наложат натиск, но..

публикувано на 13.08.24 в 09:41

Деца показаха умения по шах в Криводол

За поредна година под патронажа на кмета на Община Криводол Христо Доков Местната комисия за  борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни проведе турнир по шахмат . В индивидуалната надпревара взеха участие деца на възраст от 10 до 18 години. Под ръководството на обществените възпитатели децата демонстрираха интересна..

публикувано на 12.08.24 в 11:52

Бойчиновци победи с 5:1 "Шурданица"

"Огоста" (Бойчиновци) се наложи с 5:1 над "Шурданица" (Георги Дамяново) в среща от 1-ия кръг на турнира по футбол "Кариана къп 2024" в Ерден. Кристиян Георгиев, Веселин Троянов, Юлиян Христов, Кристиян Марков и Цветелин Цветанов бяха точни за победителите. За "Шурданица" почетното попадение вкара Иван Ивков. В други мач от кръга "Балкан"..

публикувано на 12.08.24 в 11:02