Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стадион "Локомотив" в Мездра е в перфектно състояние

Снимка: Община Мездра
Стадион "Локомотив" в Мездра е в перфектно състояние. Базата е добре поддържана и е подходяща за осъществяването на тренировъчна и игрова дейност. Стадионът се използва пълноценно и напълно свободно от спортни клубове и граждани, които желаят да спортуват през свободното си време, като не се заплащат никакви такси. Това констатира кметът на Община Мездра инж. Генади Събков по време на проверка на материално-техническото състояние на обекта.

"Мога само да благодаря на хората, които полагат грижи за стадиона. Виждам, че той е в много добро състояние. За такъв стадион могат да мечтаят много отбори от по-високо ниво. Разбира се има някои неща, които можем и ще променим, като например ремонт на покрива на съблекалните и други дребни организационни детайли. Те ще подобрят битовите условия на участниците във футболните формации и комфорта на зрителите.", заяви инж. Събков.

Кметът подчерта, че с повече спокойствие покрай сформирането на общинския клуб и с повече амбиция, резултатите на отбора няма да закъснеят.

"Имаме сформиран нов Общински футболен клуб, който има нов учредителен състав и нов Управителен съвет. Оказа се, че старият Управителен съвет на съществуващия миналата година ФК"Локомотив" не е в състояние  да осигури съществуването на своя футболен клуб. Това е единствената причина да престанат да участват в шампионатите на областно ниво.", добави още кмета.  

Отговорникът на комплекса Трайко Михов е категоричен, че Община Мездра обезпечава в най-кратки срокове направените от него поръчки за консумативи и материали. Той обаче заяви, че държи да се въведе ред за ползване на всички спортни съоръжения, тъй като основно в интервала от 06.00-21.00ч. в спортния комплекса винаги има посетители.

"Всеки има възможност да тренира в пространството извън основния терен. Посетители ползват малкия терен, дори свободата на достъп и употреба на съоръженията в стадион „Локомотив“ в Мездра е прецедент. Няма друг спортен комплекс в света, на който така свободно да се пускат граждани или отбори да играят или тренират. Най-много посетители има вечерно време. Често майки с деца идват тук и се радват на базата, която благодарение на Община Мездра е в това добро състояние.", поясни Михов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Мездра

Сребърен и златен медал по шах спечелиха деца от Шахматен клуб "Локомотив" Мездра от двудневен Международен детски турнир "Купа Марина" Габрово.  В турнира участваха 75 състезатели от България, САЩ, Русия, Швеция и Испания. Децата бяха разделени в два турнира: до 10 и до 16 години. Те играха класически шах при контрола 30 минути +30 секунди на ход...

публикувано на 30.07.24 в 17:25

Видински атлети с успешно представяне на Националния шампионат в Стара Загора

Състезателите на видинския клуб "Радуканови" завоюваха два медала на Националния шампионат под 20 години в Стара Загора. Васил Антонов, Георги Петков, Божидар Димитров и Цветомир Цеков заслужиха сребро на щафетата 4х100 с резултат 43.35 секунди, Георги Петков спечели бронз на 100 метра с резултат 10.61 секунди. Треньорът на младите атлети Мирослав..

публикувано на 30.07.24 в 15:03

"Монтана" гостува днес на "Локомотив" Горна Оряховица

Футболистите на Монтана имат първо гостуване за новия сезон на Втора лига. Тази вечер момчетата Танчо Калпаков излизат срещу новакът "Локомотив" Горна Оряховица. Предстои ни много тежък двубой, каза  треньорът на  : "Надяваме се да сме готови. Домакините се завръщат в професионалния футбол след известно прекъсване. Предполагам, че заради това ще..

публикувано на 30.07.24 в 14:45

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30