Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Наградиха 17 огнеборци във Видин

4
Снимка: Светослав Цветанов

Наградиха 17 служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин с „Писмена похвала” за проявена инициативност, висок  професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и във връзка с професионалния празник на пожарникарите, отбелязван на 14-ти септември.

На тържествена церемония директорът на РД ПБЗН-Видин комисар Станислав Генчев връчи наградите на отличените служители. Поздравления към тях отправи и старши комисар Янко Яноколов – директор на областната дирекция на МВР.

„Вашата професия изисква кураж, тя не търпи колебания и компромиси. Затова проявявайте воля, енергия и силен дух. Нека усилията, които полагате денонощно, винаги да получават заслужено признание и уважение”, заяви старши комисар Янколов.

С „Писмена похвала” от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов е награден Ивайло Йорданов – временно преназначен на длъжността началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” на РСПБЗН–Видин.

С „Писмена похвала” от директора на ГД ПБЗН- МВР главен комисар Николай Николов са наградени двама служители:

- инспектор Генадий Янчовски - инспектор IV степен в група „Оперативен център” на сектор ”Пожарогасителна и спасителна дейност.

- инспектор Цанко Цанков - инспектор VI степен в група „Оперативен център” на сектор ”Пожарогасителна и спасителна дейност.

Директорът на РД ПБЗН-Видин комисар Станислав Генчев е наградил с „Писмена похвала” 14 служители:

- младши експерт Иво Иванов – командир на екип в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Светослав Станков – командир на екип в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Мариян Кирилов – командир на екип РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Светослав Георгиев – старши пожарникар в група РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Николай Неофитов – водач на специален автомобил II степен в РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Милен Спасов – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Бисер Найденов – командир на екип в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши експерт Калоян Тодоров – командир на екип в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Петър Терзийски – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Петър Цветков – водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Николай Маринов – водач на специален автомобил II степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Цветомир Шишков – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши експерт Борислав Илиев – командир на екип в РС ПБЗН-Кула; 

- младши инспектор Цветозар Вълчев – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Кула. Галерия

Вижте още

260 са активните случаи на COVID-19 във Видинско

20 души с положителни проби за коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Видин, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От тях 7  души са изследвани в частни лаборатории, а 13 са диагностицирани след потърсена лекарска помощ със симптоматика. 14 от тях са от община Видин, 3-ма - от община Кула и по един от Белоградчик,..

публикувано на 02.12.20 в 11:49

190 литра ракия задържаха край Дунав мост 2

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат,  съобщават от Агенция "Митници".   На 28 ноември инспектори спрели за проверка товарен микробус. Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват пълни с етилов алкохол с мирис на ракия...

публикувано на 02.12.20 в 11:36

Ледената пързалка във Видин възобновява дейността си

Ледената пързалка възобновява дейността си.  Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин.  Мотивите са, че зимната атракция е разположена на открито, както и това, че е създадена нужната организация за спазване на всички противоепидемични мерки, което е..

публикувано на 02.12.20 в 10:57

Засилени проверки на търговците на риба преди Никулден

Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба. Обявен е и горещ телефон за сигнали за нередности.  "Ще бъдат проверявани всички места, където се предлагат риба и рибни продукти, а именно: големите търговски вериги, други хранителни магазини, пазарите и..

публикувано на 02.12.20 в 09:49

53-годишен загина при пожар в дома си в Роман

53-годишен мъж е загинал при пожар в дома си в Роман. Сигнал за пожара е подаден в 15:54 часа вчера, в Районно управление - Роман, съобщават от полицията.  Пожарът е загасен от служители на Управление "Пожарна безопасност и защита на населението"  - Роман. При извършения оглед е намерен обгорял трупът на 53-годишен мъж, живущ сам на същия адрес...

публикувано на 02.12.20 в 09:40

Уеб изложба- базар организират за Коледа в Кула

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има . По време на пандемия са нежелателни всякакви събирания на хора и многолюдни увеселения. Децата и учениците, които са най-големите почитатели на празника, са затворени по домовете си. Но все пак, Коледа наближава и не можем да пренебрегнем факта, че все пак има някакво празнично..

публикувано на 02.12.20 в 08:30

В Криводол набират кандидати за "Топъл обяд"

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. Социалната услуга е финансирана със средства от държавния бюджет в условията на пандемия, а желанието е, чрез предоставяне на топла храна да се помогне на хора от уязвими групи. Според изискванията, право на топъл обяд имат лиа с доходи..

публикувано на 02.12.20 в 08:22