Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградиха 17 огнеборци във Видин

4
Снимка: Светослав Цветанов

Наградиха 17 служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин с „Писмена похвала” за проявена инициативност, висок  професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и във връзка с професионалния празник на пожарникарите, отбелязван на 14-ти септември.

На тържествена церемония директорът на РД ПБЗН-Видин комисар Станислав Генчев връчи наградите на отличените служители. Поздравления към тях отправи и старши комисар Янко Яноколов – директор на областната дирекция на МВР.

„Вашата професия изисква кураж, тя не търпи колебания и компромиси. Затова проявявайте воля, енергия и силен дух. Нека усилията, които полагате денонощно, винаги да получават заслужено признание и уважение”, заяви старши комисар Янколов.

С „Писмена похвала” от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов е награден Ивайло Йорданов – временно преназначен на длъжността началник на група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” на РСПБЗН–Видин.

С „Писмена похвала” от директора на ГД ПБЗН- МВР главен комисар Николай Николов са наградени двама служители:

- инспектор Генадий Янчовски - инспектор IV степен в група „Оперативен център” на сектор ”Пожарогасителна и спасителна дейност.

- инспектор Цанко Цанков - инспектор VI степен в група „Оперативен център” на сектор ”Пожарогасителна и спасителна дейност.

Директорът на РД ПБЗН-Видин комисар Станислав Генчев е наградил с „Писмена похвала” 14 служители:

- младши експерт Иво Иванов – командир на екип в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Светослав Станков – командир на екип в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Мариян Кирилов – командир на екип РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Светослав Георгиев – старши пожарникар в група РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Николай Неофитов – водач на специален автомобил II степен в РС ПБЗН-Видин; 

- младши инспектор Милен Спасов – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Видин; 

- младши експерт Бисер Найденов – командир на екип в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши експерт Калоян Тодоров – командир на екип в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Петър Терзийски – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Петър Цветков – водач на специален автомобил I степен, той и пожарникар в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Николай Маринов – водач на специален автомобил II степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши инспектор Цветомир Шишков – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Белоградчик; 

- младши експерт Борислав Илиев – командир на екип в РС ПБЗН-Кула; 

- младши инспектор Цветозар Вълчев – водач на специален автомобил I степен в РС ПБЗН-Кула. Галерия

Вижте още

Снимката на 19 април 2021 година

Видинчани са    недоволни   от процеса по подаване на заявления за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво, по проект "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин". В началото на работния ден пред Информационния център на Община Видин се образува огромна опашка от желаещи да участват в програмата. 18 са новите..

публикувано на 19.04.21 в 18:05

Технически преглед на земеделска техника извършват в Мездра

Преглед за регистрация и годишен технически преглед на земеделската и горската техника ще се извърши утре, 20 април, на територията на община Мездра.  При извършването на технически прегледи е необходимо да бъдат представени съответните документи за нея. Собствениците, чиято техника е продадена, трябва да представят документ, удостоверяващ продажбата й...

публикувано на 19.04.21 в 17:38

18 творци участват в конкурса "Георги Тодоров" в Мездра

18 творци изпратиха свои творби за участие в конкурса "Георги Тодоров" на Народно читалище "Просвета 1925" Мездра. Конкурсът се провежда в  три раздела – поезия, проза и краезнание, като творбите можеше да се изпращат и по електронната поща на читалището.  Така се включиха автори от Видин, Враца, Бургас и София, освен творци от Мездра и село Зверино...

публикувано на 19.04.21 в 17:23

Общински съвет Видин се събира след седмица

29 точки ще бъдат разгледани на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет във Видин.  След традиционните питания към кмета ще бъдат гласувани и постъпилите предложения. Първото от тях е за приемане на Прогноза за периода 2022-2024 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. След това на гласуване ще бъдат подложени..

публикувано на 19.04.21 в 16:59

Отменя се турне на израелски писател в Северозапада

Предвидените срещи с читатели в Северозапада на израелският писател с видински корени - Вацко Сауф, се отменят за неопределено време.  Причината е  пандемичната обстановка. По план срещите трябваше да се състоят в Монтана на 22 май, Враца - 25 май и Видин 1 юни.  Съорганизаторите на срещата от читалище "Нов живот" не изключват възможността за..

публикувано на 19.04.21 в 16:02

Урок по родолюбие в Мездра

Учителят по история и цивилизации в Средно училище "Иван Вазов" Мездра Данаил Димитров изнесе беседа по повод 145 години от избухването на Априлското въстание.  Присъстваха   ученици от 1 до 4 клас.   Разказът на опитния историк успя да грабне детските сърца и да усили пламъка на родолюбие в тях.  Учениците от 2 клас бяха подготвили за случая..

публикувано на 19.04.21 в 15:53

Обвиняем за трафик отива на съд

Обвинителен акт за трафик на жена с цел проституиране внесе в съда Териториално отделение - Оряхово при Районна прокуратура - Враца.  Обвиняемият е извършил престъплението през 2017 година, като за целта се сближил с жена от Врачанско, предложил ѝ  да замине с него за Германия, където щял да ѝ съдейства да си намери работа. Тя приела и напуснала дома..

публикувано на 19.04.21 в 15:29