Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Села в община Грамада са без транспорт

Снимка: Радио ВИДИН

Села във видинската община Грамада са без транспортна връзка с областния град повече от месец. Превозвачите отказват да пътуват за Милчина лъка, Медешевци и Бранковци. Линията е икономически неизгодна за фирмите. Това каза кметът на Грамда Милчо Башев:
"Имахме обява за обществена поръчка за тази линия до Бранковци, но никой не се яви. Малко е броят на пътниците, пътят е в много лошо състояние. Той е от републиканската пътна мрежа. Ремонт- трудно, писал съм до Агенция "Пътна инфраструктура", до Областно пътно управление, все нямат пари. Ако държавата отпусне субсидии за превозвача, може някой да се наеме. При спешни случаи кметските наместници ще ги возят, така сме се разбрали."
Една фирма се е съгласила да превозва хората по веднъж седмично от следващия месец, допълни кметът на Грамада Милчо Башев. Автобусът ще тръгва от Видин всяка сряда в 7:30 и в 15 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кола блъсна пиян мъж на пътя във Враца

Лек автомобил, управляван от 19-годишен младеж от Мездра, блъснал на пътя 47-годишен мъж във Враца . Инцидентът е станал около 02:30 часа тази нощ.  Пробата за алкохол на пешеходеца е положителна – 2,32 промила . Тестовете за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. 

публикувано на 07.08.24 в 09:47

За трета поредна година Кула посреща "Лятно кино под звездите"

"Лятно кино под звездите" ще представи в Кула най-доброто от българското и световно късометражно кино. Инициативата е част от седмицата на Фестивала на изкуствата "CastrArtis" и е по покана на Сдружение "Северозапазване" .  Лятното кино пристига в Кула на 20 август и ще бъде разположено край крепостта "Кастра Мартис". Началото на прожекциите е от..

публикувано на 07.08.24 в 08:45

8 случая на заразноболни за седмица отчитат във Враца

За 7 дни от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца отчетоха 8 заболели от заразни болести . За периода от 29 юли до 2 август са регистрирани нови три случая на коклюш, един жител на областта е установен с лаймска болест, един с ХИВ и трима с ентероколит. По имунизационната кампания за изграждане на защита срещу Ковид през отчетения период е..

публикувано на 07.08.24 в 08:24

Провеждат информационна антиспин кампания в Монтана

Един случай на СПИН е регистриран в област Монтана от началото на годината. Регионалната здравна инспекция провежда информационна антиспин кампания сред жителите на регион. Правят се безплатни анонимни тестване Представители на хигиенната инспекция в Монтана направиха безплатни тестове за СПИН на басейн край града. Всеки желаещ се изследва анонимно..

публикувано на 07.08.24 в 07:30

Снимката на 6 август 2024 година

В ход е основен ремонт на  17 улици  в град Мездра, които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 година, съобщават от местната управа.  Инфраструктурните обекти се реализират с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година. По част от новостроящия се скоростен път Мездра-Ботевград не се работи,..

публикувано на 06.08.24 в 18:05

Пожар застраши вили и бензиностанция край Лом

Огнеборци спасиха от пожар бензиностанция и вили в местността Бахчите край Лом . Шест екипа са гасили пламъците. Междувременно в монтанския квартал "Кошарник" днес за пореден път възникна пожар. Пожарът в ломската вилна зона Бахчите е възникнал в 12:30 часа днес. Първоначално на място е изпратен един екип на пожарната от Лом. Впоследствие са..

публикувано на 06.08.24 в 17:08

Млад автор ще представи дебютен роман в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра организира премиерното представяне на книгата „Вой” в града. Това е и дебютният роман на младия еколог и писател Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд . „Вой“ е история за борба срещу бракониерството. Разказва и легенда за огромен черен..

публикувано на 06.08.24 в 15:45