Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изградиха спортна площадка и кът за отдих в Очин дол

Снимка: Борис Кръстев

Спортна площадка и кът за отдих за близо 15 000 лева са открити в мездренското село Очин дол. Площадката за фитнес на открито е финансирана по Програмата за управление на дейности по околната среда, а кътът за отдих е със средства по програма „Малко местни инициативи” на Община Мездра. Изградена е нова дървена беседка и е извършен ремонт на постройките около нея.

На откриването на двата обекта в Очин дол присъстваха председателят на Общинския съвет Яна Нинова, секретарят на община Мездра Севдалина Джамбазка, директорът на Природен парк "Врачански балкан Николай Ненчев, бившият кмет на Мездра Иван Аспарухов и общински съветници.

След официалната церемония, отец Тома освети курбан- чорба, посветена на оброк на света Петка, намиращ се до Младежкия еколагер в селото.Така с Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа", Младежкия екоцентър и новият кът за отдих, село Очин дол се превръща в привлекателна туристическа дестинация и вече има стотици посетители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Повишиха част от цените за Синята зона във Враца

С одобрението на 31 от присъстващите 34 общински съветници местният парламент във Враца прие на редовното си заседание за месеца промени в тарифите за платен престой и паркиране на автомобили в центъра на града. Левче на час остава цената на синята зона в центъра на града, а в района на болницата ще се плаща по 50 стотинки за 60 минути, след като..

публикувано на 31.07.24 в 08:19

Започва Богородичният пост

За православните християни от днес започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание, животът на св. Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено..

публикувано на 31.07.24 в 08:16

Снимката на 30 юли 2024 година

Избират  изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида".  Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен проект, обясни началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.  Първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 18:05

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация”, няма да могат да работят...

обновено на 30.07.24 в 16:47

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка...

публикувано на 30.07.24 в 16:10

Дърводелската работилница за деца се проведе в Ослен Криводол

Със занимания по дърводелство продължава Лятната школа за деца в читалището на мездренското село Ослен Криводол. Новата седмица  започна в дърводелската работилница на Сергей Цеков.   За заниманието той  беше приготвил дървен материал, който децата оформиха и украсиха с пирограф, превръщайки парчето дърво в красиви дъски за хляб. Освен..

публикувано на 30.07.24 в 15:53

Община Монтана с нови автомобили за социални услуги

Отделят над 100 000 лева за два нови автомобила за социални услуги в община Монтана. Средствата се осигуряват от актуализацията на капиталовите разходи от държавата 117 000 лева е актуализацията на капиталовите разходи на община Монтана, финансирани от държавата, за първите шест месеца на годината. По-голямата част от тях ще бъдат разпределени за..

публикувано на 30.07.24 в 15:35