Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията във Врачанско хвана 4-ма шофьори, употребили алкохол

Снимка: Радио ВИДИН

Полицията във Врачанско хвана 4-ма пияни шофьори зад волана на управляваните от тях коли в събота и неделя, съобщават от ОД на МВР. С най-голямо употребено количество алкохол от нарушителите бил 38-годишен водач /П.Б./ от Крушовица, който бил спрян край Липница, а проверката с дрегер отчела 2.85 промила, което се равнява на поне литър концентрат. Водачът отказал да даде кръвна проба, а освен че бил задържан за 24 часа в ареста, били свалени номерата на управляваното от него „Пежо“. По случая е образувано бързо производство. Същото е образувано и заради 41-годишен врачанин, който бил заловен в събота зад волана на „Ситроен“ с 2.59 промила алкохол в кръвта. Той бил придружен от ченгетата, за да даде кръвна проба, а след това прекарал нощта срещу неделя в ареста. По-малко алколохол, но над допустимото било установено в пробите на още двама водачи в региона. Шофьор от врачанското село Чирен се е направил на разсеян и „забравил“ да даде кръвна проба, след като било установено, че е карал колата си след употреба на алкохол. Нарушението било констатирано в неделя сутринта към 3.50 часа, когато патрул на РУ Враца спира за проверка „Шкода Октавиа“, управлявана от 38-годишния К.С. от Чирен. Пробата с дрегер отчела наличие на алкохол от 0.83, заради което на водача е съставен акт и му е издаден талон за кръвен анализ. Шофьор от Хайредин пък се сдобил с акт от полицията, тъй като е седнал да кара личния си автомобил след употреба на алкохол. Нарушението било констатирано в 21.50 ч. в събота, когато беше традиционния събор на селото. Патрул от РУ в Козлодуй спрял за проверка „Хонда Сивик“ край Манастирище, а зад волана бил М.Д. на 27 г. от Хайредин. При тестването с дрегер, уредът отчел 0.84 промила алкохол в кръвта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
МБАЛ-Мездра

Болницата в Мездра предлага стипендии на бъдещи медици

Многопрофилна болница за активно лечение - гр. Мездра („МБАЛ - Мездра“ ЕООД) предлага възможност за финансиране на обучението на студенти и кандидат-студенти по специалност „Медицина“, обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната, съобщават от Общината. Лечебното заведение ще заплаща  всички семестриални такси, ще осигури п..

публикувано на 14.06.24 в 14:35

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 15 юни 2024 г. ще бъде спрян за изпълнение на планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ „Козлодуй” поради констатирани в процеса на експлоатация неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор, съобщават от централата...

публикувано на 14.06.24 в 14:28

Протестиращи блокират път заради движението на тирове през Петрохан

Над 100 души се очакват да излязат на протеста срещу намерението на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от понеделник през прохода „Петрохан“ да бъде пуснат тежкотоварният трафик. Протестът е обявен за днес, в 18.30 часа, в местността Чапраза , на разклона за Вършец Заради строителството на високоскоростния път Ботевград - Видин от понеделник..

публикувано на 14.06.24 в 14:00

30 търговци и производители ще участват във фермерски базар във Враца

Традиционен фермерски базар ще се проведе утре, 15 юни, във Враца . Жители и гости на града ще могат да опитат и закупят ръчно изработени и био продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и да се запознаят с автентични занаяти. Идеята е да се насърчи българското производство, каза Николай Николов , експерт "Връзки с обществеността" към Общината: "В..

публикувано на 14.06.24 в 13:00

Шофьор на камион пострада при катастрофа в община Якимово

Водач на товарен автомобил е пострадал при пътно-транспортно произшествие с тир на територията на община Якимово, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера, 13 юни, около 16:20 часа край село Долно Церовене . 46-годишен шофьор при управление на влекач с прикачено полуремарке, собственост на монтанска фирма, при излизане от земен път,..

публикувано на 14.06.24 в 11:31

Козлодуй е домакин на национален мотосъбор

Национален мотосъбор започва днес, 14 юни, в град Козлодуй . Той е традиционен и се провежда за 17-та поредна година година. Организатор на събитието е козлодуйският мотоклуб "MC Nuclears" с подкрепата на местната Община. Надяваме се на хубаво време и посещение от много хора, каза за Радио ВИДИН председателят на мотоклуба Калин Цветков : "От..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол

Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от..

публикувано на 14.06.24 в 10:36