Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Видински ученици се запознаха с професията на полицая

5
Снимка: Венцислав Величков

Демонстрации с полицейска техника и служебно куче под наслов „Полицаят е наш приятел”, организират служителите от отдел ”Охранителна полиция” в Областна дирекция на МВР-Видин. Първата от тях бе днес в Основно училище ”Иван Вазов”. Децата имаха възможност да видят и разгледат и противопожарен автомобил. Предстоящият празник на българската полиция, отбелязван на Архангеловден, е повод за инициативата на видинските пазители на реда, каза Лора Стефанова - регионален говорител на МВР.

"Избрани са две училища, в които няма структурирани детски полицейски управления. Целта е, чрез тази демонстрация на служебни автомобили и служебно полицейско куче, децата да обърнат внимание на полицейската професия и може би, гледайки случващото се, у тях да се утвърди желанието, когато пораснат да станат полицаи."


Много ни харесаха демонстрациите, казаха учениците от Основно училище "Иван Вазов"- Видин.

"Кучето ни хареса най-много... Кучето беше много сладко... И на мен ми хареса кучето... Трудна е полицейската професия, но бих станал полицай... Много беше хубаво, демонстрацията с кучето ми хареса най-много. Искам да стана полицай... Харесвам полицейската професия. Те помагат на хората, пазят ги от престъпници..."


Утре от 10.30 ч. в Основно училище ”Епископ Софроний Врачански" е втората от планираните демонстрации на служителите на реда.

Галерия

Вижте още

Снимката на 10 май 2021 година

От днес учениците от 6-ти и 11-ти клас провеждат присъствено в училище своите учебни занятия. Това се случи седмица по-рано от планираното и съгласно заповедта на здравния министър в оставка, те ще останат в клас поне до края на месеца.  Своя 50-годишен юбилей отбеляза тържествено ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца . Празникът започна с ритуал..

публикувано на 10.05.21 в 18:00

Пръскаха срещу кърлежи във видински парк след сигнали на граждани

Обработката на зелените площи в парк "Владикина бахча" срещу кърлежи е направена след получени в община Видин сигнали от граждани , съобщават от администрацията. Тя е извършена от фирма, с която общината има сключен договор за тази дейност. Използван е препарат, одобрен от Министерството на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и..

публикувано на 10.05.21 в 17:40

Зверино се готви за фолклорен фестивал

Четвъртият национален фолклорен фестивал "Змей Горянин" бе насрочен от кметството в най-голямото мездренско село Зверино и Народно читалище "Факел 1926" . Фестивалът ще се проведе на Комплекс "Оазис" от 10:00 часа на 5 юни (събота). Това разкрива възможност за съставите пътуващи от далече, с едно преспиване да участват на 6 юни(неделя) и на..

публикувано на 10.05.21 в 16:50

Неизвестни изпочупиха пейки в Монтана

Вандали са изпочупили пейки в паркове в Монтана. Сигналите са от последните две денонощия, а в момента се проверяват записите от местата, на които има камери. От Общината обмислят до края на месеца контролът в парковете на града да бъде засилен.  "Преди малко имахме сигнал от баба, която живее в зона на Славейков, тука на Слънчевата градина, която..

публикувано на 10.05.21 в 16:45

Светите братя оживяха в началното училище в Белоградчик

В навечерието на големия общобългарски празник 24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, учениците от Начално училище "Васил Левски" в Белоградчик участваха в образователен спектакъл на Фондация "Незабравимата България" - "Урок по родолюбие", съобщават от общинската администрация.   Темата на иновативния..

публикувано на 10.05.21 в 16:20

Математическата гимназия във Враца стана на 50 години

ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца отбеляза тържествено с воя 50- годишен юбилей.  В рамките на събитието, кметът на Враца Калин Каменов връчи на директора Татяна Василева  почетен плакет и грамота за принос в развитието на училището. Открита бе музейна експозиция "Из историята на училището", съдържаща богат снимков материал от училищния живот и..

публикувано на 10.05.21 в 15:20

Сезират прокуратурата за избора на шеф на Българския енергиен холдинг

От парламентарната група на коалицията "Изправи се! Мутри вън" сезират прокуратурата за избора на шеф на Българския енергиен холдинг, това заяви днес във Враца народният представител от Враца Андрей Вълчев . Според него конкурсът е опорочен, като той ще сезира държавното обвинение за нарушенията. В с игнал до главния прокурор Вълчев  описва как,..

публикувано на 10.05.21 в 15:20