Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мездренски лекоатлети в Националния отбор на България за Балканския шампионат

писта лека атлетика
Снимка: bnr.bg

Трима лекоатлети от Спортен клуб "Атлет" Мездра са включени в Националния отбор на България за участието в Балканския шампионат по крос кънтри, който ще се проведе в Чанккале, Турция на 18 ноември.

При мъжете ще бягат Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов.

Ценов спечели сребърни медали на Евро шампионатите - 2012 година в Будапеща при младежите до 20 години и повтори успеха си при младежите до 23 години в Белград. Двамата станаха и Балкански шампиони тази година съответно на 1500 и 3000 метра.

Третият мездренчанин е Иво Балабанов, който е национален рекордьор на 3000 метра стипълчейз за юноши до 18 години и ще се състезава при младежите до 23 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Видабаскет" започна новия сезон с категорична победа над "Ботев" Враца

Представителният мъжки отбор на БК "Видабаскет" победи категорично със 100:72 точки "Ботев 2012" Враца (25:20; 26:20; 27:23; 22:9) в среща от първия кръг на Българската баскетболна лига, "А" група, Регион Запад. Обновеният отбор на видинския баскетболен клуб започна леко сковано мача в почти пълната зала "Фестивална", но постепенно пое контрола и..

публикувано на 12.10.24 в 19:26

"Монтана" стартира в родния шампионат

Баскетболистките на "Монтана" започват участието си в шампионата при жените. Първият съперник на момичетата на треньора Преслав Пешев е "Рилски спортист" (Самоков). Мачът е днес, от 18.00 часа, в зала "Младост". "Всички са живи и здрави, без контузии. Тренираме нормално и гледаме към следващия мач", заяви Преслав Пешев . 

публикувано на 12.10.24 в 16:20

Три срещи ще се изиграят днес от първенството на Северозападна трета лига

От 16.00 часа играят "Ювентус" (Малчика) - "Етър" (Велико Търново) втори отбор, "Партизан" (Червен бряг) - "Вихър" (Славяново) и "Янтра" (Полски Тръмбеш) - "Бдин" (Видин).  Великотърновска съдийска бригада ще ръководи гостуването на "Бдин" на лидера в класирането "Янтра" в Полски Тръмбеш. Главен съдия е Александър Марков с помощници Ивайло..

публикувано на 12.10.24 в 14:36

"Ботев" падна в контрола от "ЦСКА 1948"

"Ботев" (Враца) отстъпи с 1:3 от "ЦСКА 1948" в контрола, изиграна при закрити врати на стадион "Витоша" в село Бистрица. Двата отбора изиграха спаринг, за да запълнят времето от паузата в шампионата заради ангажиментите на националните отбори. Борис Димитров, Дуду Хатамото и Бирсент Карагерен се разписаха за домакините, като първото попадение..

публикувано на 12.10.24 в 09:24

Мемориален турнир в памет на Сергей Стаменов ще се проведе във Враца

Първи мемориален турнир "Сергей Стаменов - Серго" ще се проведе във Враца. Състезанието е времето на един от най-титулованите лекоатлети и треньори в сектора за хвърляния в Северозападна България. Надпреварата, която ще бъде в дисциплината мятане на диск е по проект на Спортен клуб „Олимипия-Враца", по наредба на Община Враца. Турнирът е за всички..

публикувано на 11.10.24 в 10:00

Спортен клуб във Видин получи дарение

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха к омбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77".  Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Спортът е най-добрата алтернатива на употребата на психоактивни вещества, каза..

публикувано на 10.10.24 в 17:08

"Монтана" би с 21 точки хърватки

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 84:63 хърватския "Задар" в среща от 2-ия кръг на Адриатическата лига, играна в зала "Младост". Това бе първи успех в новия шампионат за момичетата на треньора Преслав Пешев. Монтанчанки влязоха уверено в срещата и спечелиха първата четвърт с 28:16 точки. В средата на втората четвърт гостенките намалиха..

публикувано на 10.10.24 в 11:47