Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят пред съда биячите на таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров

Снимка: Жоро Александров
Двамата биячи на таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров ще се изправят пред съда във Враца. Те ще дойдат в съдебната зала директно от домовете си, тъй като прокуратурата не е внесла навреме обвинителния акт, а двамата са били освободени от следствения арест след края на 8-месечния престой зад решетките, както е по закон. Първото заседание е разпоредително и ще е за уточняване на детайли. Съдия-докладчик е Лидия Крумова, а в залата ще има още един магистрат - Петя Вълчева, както и трима заседатели.

Срещу двамата биячи са повдигнати обвинения по 4 текста от Наказателния кодекс /НК/ - от отвличане по особено мъчителен и опасен за жертвата начин през грабеж, унищожаване на мобилен телефон и противозаконно отнемане на МПС. Най-тежкото наказание, предвидено в НК е от 10 до 20 години затвор или доживотен престой зад решетките.

Припомням, че 23-годишният Венцислав Тодоров от Манастирище едва оцеля след тормоза, на който беше подложен от Милен Младенов, на 24 години и Евстати Евстатиев, на 23 години. През декември 2016 година двамата мъже от Хайредин наели таксито на Тодоров от дискотека в Козлодуй, като поискали шофьорът да ги закара до Хайредин. По средата на пътя обаче двамата му нанесли побой, съблекли го по бельо и се опитали да го удавят в близък язовир, но тъй като водата била замръзнала, се отказали. На тръгване обрали дневния оборот на Тодоров и го изоставили сам и полугол в гората. Случаен ловец се натъкнал на премръзналия мъж и го спасил от сигурна смърт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Близо 250 ученици се включиха в похода до "Речка"

Близо 250 ученици  се включиха в традиционния поход „Речка". Участниците преминаха пеша по 12-километровия маршрут до историческата местност, дала името на голямата туристическа проява.  По време на спортния празник се проведоха щафетни игри, крос, теглене на въже зам.- кметът Александър Владимиров отличи най-добрите в надпреварата...

публикувано на 13.10.24 в 09:09

Празник събра жителите на Голямо Пещене

Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 140-годишнината от създаването на храм "Св. Георги Победоносец" в населеното място.  По повод храмовия празник отец Любен Павлов отслужи водосвет за здраве и благополучие, а на жителите и гостите на селото бе раздаден курбан.  Гост на събитието бе кметът Калин Каменов: "Желая ви да бъдете силни,..

публикувано на 13.10.24 в 08:43

Втора приемна на ТЕЛК откриха във Враца

Жителите на област Враца вече могат да подават документи за явяване пред ТЕЛК на две места. Едното е в Регионалната здравна инспекция в областния град и в приемна, която беше открита наскоро в района на врачанската болница. Вторият офис е лесно достъпен за трудно подвижни хора и пред него има паркинг. До обособяването на изнесено работно място за прием..

публикувано на 13.10.24 в 08:25

Пожар затвори булевард във Враца

Голям пожар избухна край оживен булевард във Враца. Запалил се е покривът на къща, която се намира край две други здания – едната е на бившия месопреработвател Иван Гусев, а другата – на крупен земеделски производител от Врачанско. Пламъците лумнаха малко след 21.30 часа. Три пожарни, линейка и две патрулки се отзоваха на мястото на..

публикувано на 13.10.24 в 07:55

Смесеният камерен хор при читалището в Бяла Слатина с отличия от конкурс

Смесеният камерен хор при НЧ "Развитие-1892"- Бяла Слатина бе отличен на Националния фестивал на старата градска, шлагерна и популярна песен "Самоков 2024". Това съобщи секретарят на читалището Светлина Берова: "Там се представихме блестящо. Под диригентството на маестро Пламена Гешковска, бяхме отличени с най-високата награда - "Специалната..

публикувано на 12.10.24 в 17:16

Ученици от Мездра се запознаха с работата на пожарникарите и спасителите

Ученици от първи до четвърти клас на СУ "Иван Вазов" от град Мездра проведоха занимания на тема  "Професиите на пожарникаря и спасителя"- за усвояването на знания за видовете стихийни бедствия и начините за предпазване и адекватно поведение.  Пожарникар от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" запозна учениците с..

публикувано на 12.10.24 в 16:50

Отбелязваме Световния ден на прелетните птици

На 12 октомври се отбелязва Световният ден на прелетните птици. Този ден е иницииран от конвенцията за мигриращите видове, каза Стойчо Стойчев - директор по природозащита в Българското дружество за защита на птиците: "Това е международна конвенция, която обединява страни, решени да подпомагат миграцията не само на птиците и на други..

публикувано на 12.10.24 в 16:42