Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци предадоха капачки в помощ на деца

Снимка: Нора Йоцова

Доброволците от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин предадоха голямо количество пластмасови капачки. Така младежите се включват в каузата „Дари капачка - спаси живот“. Кампанията е за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца, след като капачките бъдат рециклирани. Доброволците изпратиха 15 пълни туби от минерална вода за благородната кауза.

"Кампанията се организира отдавна, доколкото ние знаем. Стана супер спонтанно. Просто един ден седяхме и решихме, че "Защо да не събираме капачки?!". Това не е кой знае колко трудно. Всеки има капачки вкъщи, които не му трябват. Спокойно можем да ги съберем и да направим нещо добро", обясни Марио Илиев, доброволец от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обвиняем за телефонна измама в Монтанско отива на съд

Районна прокуратура – Монтана предаде на съд 30-годишен мъж, обвинен в телефонна измама .  Разследването по делото е започнало след постъпил сигнал в полиция за измама на възрастен мъж. В хода на досъдебното производство са били събрани доказателства за извършено престъпно деяние. Към декември 2022 г. 85-годишният мъж живеел със съпругата си в..

публикувано на 05.06.24 в 16:09

Полицията задържа заподозрян за срязаните спирачки на локомотив в Лом

По информация на БНР вече има задържан за повредата на маркучите на спирачната система на локомотив в Лом. Инцидентът стана в ранните часове на 1 юни около 04:30 ч. на гарата в Лом. Повреден е бил локомотив, като е счупено предното му стъкло и са прерязани с остър режещ предмет пет маркуча от пневматична машина, захранващи спирачките. В резултат..

публикувано на 05.06.24 в 15:22
Явор Цанев и Александър Цонков

Гост-автори ще участват в "Базар на книгата" в Мездра

Едни от специалните гости на "Базар на книгата" в Мездра на 22 юни ще са авторите  Александър Цонков и Явор Цанев , съобщават организаторите на инициативата.  Александър Цонков  е роден в Сливен. Завършил е френска паралелка в ГПЗЕ "Захари Стоянов", а след това специалностите „Туризъм“ и „Маркетинг“, съответно като бакалавър и магистър в УНСС в..

публикувано на 05.06.24 в 15:16

Седмокласници посетиха СУ "Цар Симеон Велики" във Видин в Деня на отворените врати

Ден на отворени врати се проведе  в СУ "Цар Симеон Велики"  във Видин. Седмокласници от Основните училища "Иван Вазов" и от "Любен Каравелов" в града имаха възможност да разгледат кабинетите по природни и хуманитарни науки, да се запознаят с тяхната мултифункционалност и да разгледат базата на учебното заведение.   "Сега отиваме към..

публикувано на 05.06.24 в 15:08

Медицински хеликоптер от Румъния транспортира пациенти от Враца до Букурещ

Семейство от Румъния, пострадало при катастрофа, беше транспортирано с румънски медицински хеликоптер от врачанската болница до лечебно заведение в Букурещ . Възрастната двойка е катастрофирала преди две седмици край Оряхово. Семейството е пътувало за почивка в Турция. След пътния инцидент мъжът, на 80 години и жената, на 77 години са с множество..

публикувано на 05.06.24 в 14:32

Фестивалът "Пъстра огърлица" във Вършец посреща гости от 5 държави

Международен фолклорен фестивал "Пъстра огърлица" ще се проведе на 22-ри и 23 юни във Вършец. Това ще е десетото издание на форума, който е част от културната програма на града. Целта е популяризиране на културните традиции на страната и танцовото и музикално изкуство, каза Даниела Лилова , специалист "Туризъм" в Общината и организатор на фестивала...

публикувано на 05.06.24 в 14:30

Полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Монтанско

Специализирана  полицейска операция  за противодействие на престъпления, свързани с изборното законодателство и конвенционалната престъпност се провежда днес на територията на област Монтана. Към момента в Областната дирекция на МВР са извършени проверки на  8 сигнала за купуване на гласове , по които са образувани преписки под наблюдението на..

публикувано на 05.06.24 в 11:30