Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равносметката в края на 2017-а! И какво следва след това?!


Отново е онова време от годината, когато ни предстои да затворим вратата след всичко, което се е случило, за да започнем отначало.

В "Посоките на делника" политическият анализатор Захари Захариев коментира по-важните теми през годината, намерили място в "Гледна точка“ в ефира на Радио Видин- предсрочните избори, инвеститорите (които все не идват) в Северозапада, обществените страхове и притесненията на хората, демотивацията на голяма част от българите, ревизията на приватизацията/прехода.

По думите на Захари Захариев: "2017 година беше наполовина пълна, наполовина празна. Можем да кажем и това, че беше изключително бурна, но всъщност тя се оказа изключително предсказуема. Надявам се следващата, 2018-а да бъде повече пълна, отколкото празна".  

В това прекрасно празнично време да теглим чертата на 2017 година спокойно и да посрещнем Новата Година с малко по-голяма порция оптимизъм! Като проф. Божидар Попов, който е автор на еко икономическа програма за спасението на България и знае как да намери пари за просперитета на страната ни. В отворено писмо до президента Румен Радев той определя опорните точки, които трябва да извърви страната ни, за да се оттласне от дъното, където се намира в момента и да заеме подобаващото й се място. Програмата му е озаглавена Новаторство в областта на организацията на труда и управление на националното стопанство /НООТУНС/, а в нейна подкрепа са се подписали над 600 учени, професори, доктори и членове на родния елит. През последните месеци той обикаля като апостол страната, за да събира подкрепа на идеята си.

Идва една нова година. Изпращаме старата с надежда, че новата 2018 г. ще бъде по-добра и по-щастлива!


Още от равносметката на реализираните цели и пропуснатите възможности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Евелина Славкова

Евелина Славкова, "Тренд": Представянето в предизборната кампания ще е ключово за подредбата на партиите

Близо 10% е разликата между водещите политически сили според социологическите изследвания.  Въпреки политически наситения месец, който изпратихме, не се регистрира сериозна промяна в електоралните нагласи.  Какво ще предложи предизборната кампания?  Възможни ли са фундаментални промени в родната политика?  Седмица остава до официалния старт на..

публикувано на 02.05.24 в 10:05
Яница Петкова

Яница Петкова: Фундаменталната промяна идва от обществото, не от елита

Близо 10 % е разликата между водещите политически сили според социологическите изследвания.  Въпреки политически наситения месец, който изпратихме, не се регистрира сериозна промяна в електоралните нагласи.  Какво ще предложи предизборната кампания?  Възможни ли са фундаментални промени в родната политика?  Седмица остава до официалния..

публикувано на 02.05.24 в 10:00

Мит ли е днес българското трудолюбие?

Денят на труда и международната работническа солидарност се отбелязва ежегодно на 1 май. На тази дата много страни по света честват обществените и икономически постижения на работническото движение и търсенето на повече държавна защита за работещите по света, това е и ден на международното работническо движение и на левите движения...

публикувано на 01.05.24 в 10:45

Възможни ли са изненади на предстоящите избори?

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предсрочния парламентарен вот и евроизборите, които ще се проведат на 9 юни, съобщиха от Централната избирателна комисия. Броят им е значително по-голям от този на предишните парламентарни избори - през април миналата година. Тогава участваха общо 21 формации - с 13 по-малко от сега. Освен..

публикувано на 30.04.24 в 12:01

Конкурс търси решения как да спасим градската природа

Днес над 55% от хората на планетата живеят в градове, превръщайки градската среда в основен хабитат. Очаква се до 2050 г. този процент да се увеличи до 68%. България не прави изключение от тази тенденция. С бързото застрояване, бавното възстановяване и неуверените стъпки за приемане на устойчиви решения, природата в градовете все повече остава на..

публикувано на 29.04.24 в 16:59

Презастрояването в градовете и ролята на озеленяването

Населението на България основно е съсредоточено в градовете и това е тенденция от години. Градските територии особено силно се урбанизират, а това води до пренаселването им. Това, обаче, не върви ръка за ръка с устойчиво развитие на градовете. Презастроява се градската територия, но всички други комплекси на града изостават- обществено обслужване,..

публикувано на 29.04.24 в 16:37

Хората в Смоляновци: Най -хубавото село, живее се прекрасно

Село Смоляновци е едно от големите села в община Монтана. Намира се в планина Стовци, простира се покрай двата бряга на река Цибрица, над която има няколко моста. Пътната мрежа в селото е 35 км и се нуждае от сериозна  поддръжка.  В миналото селището е достигало до 1200 жители, защото тук се е развивала миньорска дейност, добивали са се..

публикувано на 26.04.24 в 12:45