Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проплака бебе №1 за 2018-а във Видин. Първото бебе във Враца и Монтана все още се чака

Снимка: БГНЕС

В 8:05 ч. се роди първото бебе за 2018-а във Видин. Само няколко минути след появата на бял свят на Алехандро, в 9:30 ч. в МБАЛ "Света Петка" се роди и второ новогодишно бебе, отново момче, на име Красимир.

Лекарите и акушерките, дежурни в новогодишната нощ в АГО в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, изкараха спокойно дежурство. До днес на обяд няма нито едно бебе, родено на 31 декември или 1 януари. Предходните дни на бял свят са се появили 6 нови жители на Враца. На 30 декември са проплакали 2 момчета и едно момиче, още по един представител на двата пола са се появили на 29 декември. За днес все още няма сигурност, че ще се роди бебе, но е възможно и ситуацията да се промени, казаха от АГО.

В МБАЛ д-р "Стамен Илиев" в Монтана също са в очакване на първото бебе за годината. Последното бебе за 2017-а година се е появила вчера, около обяд, казаха от Монтанската болница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца от Вършец ще нарисуват най-дългата рисунка на асфалт

Най-дългата рисунка на асфалт в област Монтана  ще нарисуват децата от Вършец следващата неделя. В три последователни дни ще се проведе Фестивал на забавленията, като част от проявите, посветени на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" За първи път, по повод „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец, се..

публикувано на 29.07.24 в 11:33

Международният фолклорен фестивал "Балканът пее и танцува" отново на берковска сцена

След няколкогодишно прекъсване НЧ „Иван Вазов 1872" и Община Берковица възстановяват Международният фолклорен фестивал „Балканът пее и танцува".  Той ще се проведе на 7 и 8 септември 2024 г. като част от програмата за празника на Берковица. Целта на фолклорния фестивал е да възроди своя облик на достоен пазител на българското нематериално..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

Видинчанин е задържан за притежание на наркотици

32-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици, съобщават от полицията във Видин . Мъжът бил спрян за проверка пред вход на жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“.  При извършен личен обиск  криминалистите открили три пликчета с бяло кристално вещество, реагирало на кокаин при полевия..

публикувано на 29.07.24 в 10:46

Лек автомобил катастрофира в село Чирен

Лек автомобил е катастрофирал във врачанското село Чирен, съобщават от ОД на МВР-Враца.  Малко след полунощ, в село Чирен,  поради несъобразена скорост е катастрофирал лек автомобил, който се е блъснал в друга лека кола, в пътен знак  и в каменен зид. Н яма пострадали , нанесени са само материални щети. Водачът е тестван за..

публикувано на 29.07.24 в 10:03

Жълт код за високи температури

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли. Сред тях са Видин, Монтана и Враца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево.  Следобед над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и..

публикувано на 29.07.24 в 07:50

Огнеборци от Монтана спасиха ферма в село Вирове

5000 декара сухи треви и храсти е унищожил пожарът вилнял два дни в планината "П ъ стрина" край Монтана.  Пожар в село Вирове са гасили два екипа на пожарната в Монтана.  Сигналът за горяща селскостопанска постройка е подаден вчера към 15.30 часа. Огнеборците са спасили две сгради и 200 птици отглеждани в тях. Пожарът е изпепелил 60 квадратни метра..

публикувано на 28.07.24 в 10:29
Оряхово, изглед към Дунава

Фалшиви парфюми задържаха на Митнически пункт Оряхово

Служители на Митнически пункт Оряхово задържаха 2131 парфюма от световни марки при проверка на товарен автомобил.  На 26 юли, на изход от България през ГКПП Ферибот Оряхово, митническите служители извършили щателна митническа проверка на камион с унгарска регистрация, пътуващ за страни от ЕС. В хода на проверката са установени две палета с тегло 980..

публикувано на 28.07.24 в 10:18