Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана се класира за полуфинала на турнира за купата на България по волейбол

Снимка: Любо Андреев


Монтана се класира за ½ финала на турнира за купата на България по волейбол при мъжете. В оспорван мач, в зала „Младост”, момчетата на треньора Даниел Пеев изхвърлиха Марек Юнион Ивкони /Дупница/ след 3:1 гейма. Марек успя да поведе с 11:10. Монтанци бързо се върнаха в мача и дръпнаха с 4 точки. В края на гейма в игра се появи угандецът Малинга Катбат. Това бе официалния му дебют за Марек. Монтана спечели с 25:19. Марек влезе по-добре във втората част, домакините имаха пропуски в защита. Постепенно Малинга се оттърси от напрежението и заигра убедително, което спомогна на Марек да спечели с 25:23 точки.
 С добра игра на Златко Кьосев и Кирил Клетц монтанци поведоха с 2:1 след 25:20 точки. Четвъртата част напрежението си каза думата. 12 пъти резултатът бе изравняван. Монтана спечели след 27:25 точки и взриви публиката в зала „Младост”.

"Помогна ни късмета и може би малко резерви на блока. Отборът на Монтана имат много силова атака, много пъти успяхме да пипнем топката, да я омекотим, след което не можахме да я обработим. Ако бяхме съумели половината от топките да ги оправим, може би резултатът щеше да бъде по-различен"
, коментара след мача треньорът на Марек Иван Тасев.

Наставникът на Монтана Даниел Пеев призна, че мача с Марек никак не е бил лек:
 
"Пълна беше залата, благодарни сме на феновете..."

 
Днес от 18.15 ч. Монтана среща Добруджа /Добрич/  в ½ финал. Носителят на купата от миналата година отстрани след 3:2 гейма Пирин /Разлог/. В другия ½ финал днес от 15.30 ч. противопоставя Хебър /Пазарджик/ и Нефтохимик /Бургас/.

Хебър отстрани Миньор /Перник/ след 3:1 гейма, а Нефтохимик се наложи с 3:0 над ЦСКА. Разпределителят на Нефтохимик Георги Братоев е аут до края  на турнира, след като изкълчи глезен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински атлети с успешно представяне на Националния шампионат в Стара Загора

Състезателите на видинския клуб "Радуканови" завоюваха два медала на Националния шампионат под 20 години в Стара Загора. Васил Антонов, Георги Петков, Божидар Димитров и Цветомир Цеков заслужиха сребро на щафетата 4х100 с резултат 43.35 секунди, Георги Петков спечели бронз на 100 метра с резултат 10.61 секунди. Треньорът на младите атлети Мирослав..

публикувано на 30.07.24 в 15:03

"Монтана" гостува днес на "Локомотив" Горна Оряховица

Футболистите на Монтана имат първо гостуване за новия сезон на Втора лига. Тази вечер момчетата Танчо Калпаков излизат срещу новакът "Локомотив" Горна Оряховица. Предстои ни много тежък двубой, каза  треньорът на  : "Надяваме се да сме готови. Домакините се завръщат в професионалния футбол след известно прекъсване. Предполагам, че заради това ще..

публикувано на 30.07.24 в 14:45

"Локо" Мездра ще играе контрола с израелци

В четвъртата си контрола отборът на "Локомотив" Мездра се изправя срещу израелския "Апоел Кфар Саба", като проверката е насрочена за тази сряда от 18:30 в Правец.  В предходните си контроли "Локомотив" Мездра записа равенство с отбора на ЦСКА III София - 1:1 в Мездра, загуби на "Герена" от Левски II София с 2:0 и в третата си проверка, играна в..

публикувано на 29.07.24 в 15:15

Габи Николова ще играе отново за "Монтана"

Габриела Николова отново ще бъде част от женския баскетболен тим на "Монтана". 27-годишната състезателка за трети път в кариерата си ще облече екипа на "монтанчанки". В последната година Николова игра в португалския "Депортиво Ешкола" Франсиско Франко, където записа средно по 8.8 точки, 6 борби и 1.6 асистенции за 22 мача. Преди да напусне..

публикувано на 29.07.24 в 13:24

"Бдин" загуби с 1:3 от "Тимок" Зайчар първата си контрола

На стадион "Георги Бенковски" във Видин "Бдин" отстъпи с 1:3 на "Тимок" от съседния сръбски град Зайчар в контролна среща от предсезонната подготовка на двата отбора. Гостите владееха инициативата в първите минути на мача, а бдинци разчитаха на дълги извеждащи подавания, които не затрудняваха защитата на "Тимок". Личеше, че домакините все още са в..

публикувано на 28.07.24 в 20:57

Баскетболният отбор на "Монтана" със силна селекция

Женският баскетболен тим на "Монтана" направи много силна сина селекция. През лятото бяха привлечени пет нови състезателки. Наставникът Преслав Пешев ще разчита на много млади и много опитни баскетболистки: "Доволни сме, опитваме се точно това да направим да я има спойката между младите и опитните. Разбира се търсим и състезателки, които..

публикувано на 28.07.24 в 16:30

"Златните момчета" от Козлодуй с медали от международен турнир

Състезателите от спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй се представиха отлично на международен турнир по кикбокс. Надпреварата "Spirit of fight" ("Духът на борбата") се проведе в морската ни столица Варна, където младите състезатели на треньора Георги Вачев отново показаха класа. Цветимир Иванов спечели шампионския пояс, като не остави никакъв шанс..

публикувано на 28.07.24 в 15:00