Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обраха компютърна зала на видинско училище

Снимка: Радио ВИДИН
Криминално проявен и осъждан видинчанин е задържан тази нощ след извършена кражба от компютърна зала на училище в кв. "Калето" във Видин. В 00.55 часа на тел.112 е подаден сигнал за забелязани светлини от прожектор в училищната сграда. Пристигналите незабавно на мястото полицаи заловили в двора, до входната врата на гимназията, видинчанина В.Д., на 35 години, съобщиха от пресцентъра на видинската полиция.

При последвалия оглед разследващи установили, че след взломяване на входната врата на компютърната зала на първия етаж, са откраднати 7 лаптопа, 3 мултимедии, 2 ups-устройства, 3 монитора, компютърна конфигурация и принтер. На около 20 метра от сградата на училището, в незавършен строеж, са намерени откраднатите вещи. Авторът на деянието е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е бързо производство.

Директорът на Профилирана природо- математическа гимназия /ППМГ/ "Екзарх Антим I", откъдето е извършена кражбата, пожела да благодари от  ефира на Радио ВИДИН на гражданина, подал сигнала за кражбата:


"Благодаря на човека, който е подал сигнала. Благодаря и на полицаите, и на охранителите... Действали са професионално и всичката техника, обект на кражба е налична... Искам да поканя гражданина, ако иска да се афишира, разбира се, да дойде в училището, защото сме му приготвили скромен подарък...Този случай ми вдъхва увереност, че все още има хора, които имат будна гражданска съвест", каза Румяна Петрова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ „Надежда 1871“ – Оряхово.  Лазарките заредиха служителите от Общинска администрация Оряхово с пролетно..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги отбива в правилната лента... Разбира се, че като е ново е по-удобно. Тук не можеше да се кара преди..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 526 лв. включително. В..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим лазарки и ще обикаляме във всеки един дом. Дарени са яйчица, сладки, парички. Ще тръгнем в 9:30 часа..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. В рамките на полицейските действия е предприето претърсване на частен имот. Открити и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17