Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

проф. Велизара Пенчева: "Филиалът във Видин е много важен за мен, ще продължим да го развиваме"

Ректорът на Русенския университет подаде оставка

| обновено на 24.01.18 в 18:15
Снимка: Радио ВИДИН


Днес ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. Велизара Пенчева подаде молба за предсрочно освобождаване от поста. За Радио Видин тя уточни причините, поради които е избрала да се откаже от длъжността си:

"Моето решение за предсрочно освобождаване не е бягане от отговорност. Свързано е с това, че административните задължения на ректора заемат голяма част от творческото време."

Филиалът на Русенския университет във Видин няма да бъде засегнат от оставката на проф. Пенчева.

"Филиал Видин го градихме с целия Видин. Този проект за мен е много важен, затова ще продължим да работим по него и да го развиваме. Този филиал е важна структура за университета и се приема добре в академичната общност", каза проф. Пенчева.


Вижте още

Общоселско събрание се проведе в Антимово

Новият кмет на видинското село Антимово Пламен Станев организира в първите дни на мандата си общоселско събрание . Най-важното е да има диалог между властта и хората, по тази причина тези събрания ще се провеждат периодично - на всеки два месеца, обясни кметът. Той изрази радост, че много от жителите на населеното място са се отзовали на поканата:..

публикувано на 30.11.23 в 11:45

Домакинства в община Монтана все още са без ток

Отделни абонати в села в община Монтана са останали без ток . Днес се очаква авариите да бъде отстранени окончателно.  "В момента има проблеми с трафопостове в Клисурица и Славотин. Екипи подменят скъсани жици в селата. Надявам се до края на деня всички повреди да бъдат отстранени", съобщи областният управител на Монтана Ивайло Антонов ...

публикувано на 30.11.23 в 11:31

Любителите на книгите ще се срещнат с две авторки в Мездра

Читателски клуб "BOOK HUB"’ при Народно читалище "Просвета 1925" в Мездра организира среща-разговор с издателство "Буквите" на 2 декември (събота) от 11:30 часа в кино "Роял". Гост-автори ще бъдат Валентина Стоянова – ЛидаВали , която ще представи своята първа книга "Нейният истински живот" и Любомира Петрова с книгата "Избраните". На срещата..

публикувано на 30.11.23 в 09:42
Часовникова кула, община Чупрене

Община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната

По данни на Агенцията по заетостта, община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната. Повече от половината от хората на възраст от 16 до 29 години нямат работа. Усилията на Общината са към осигуряване на квалификация и програми за временна заетост, каза кметът Мария Тодорова . "Участваме във всякакви програми. Даже последната,..

публикувано на 30.11.23 в 08:43

Над 400 млн. лв. за строителство на участъци от Видин-Ботевград в бюджета за 2024 г.

Сред приоритетните обекти в бюджета за догодина е новото строителство на магистрали и скоростни пътища. За тях са предвидени над 1,170 млрд. лева, които ще се инвестират в седем ключови проекта. Над 400 млн. лв. е ресурсът за строителство на участъци от пътя Видин-Ботевград . Очаква се догодина да завърши строителството на отсечките от Ботевград до..

публикувано на 30.11.23 в 07:45

Почитаме свети Андрей Първозвани

Православната църква почита свети апостол Андрей Първозвани . Той е наричан така, защото пръв от апостолите бил повикан да тръгне след Христос. "От ранни години той жадувал за Божествената истина и когато свети Йоан Кръстител се явил в Юдея, той станал един от неговите ученици. Андрей стоял на брега на Йордан, когато Йоан Предтеча, посочвайки на..

публикувано на 30.11.23 в 07:20

Снимката на 29 ноември 2023 година

Нормализира се ситуацията в страната след снеговалежите в последните дни.   В клас се връщат и децата в повечето училища. В региона на Враца вече е възстановено електрозахранването, прекъснало вследствие на обилните снеговалежи. Още 9 села в община Монтана чакат ток. От електроразпределителното дружество обаче са обещали, че това ще стане до..

публикувано на 29.11.23 в 18:00