Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Козлодуй се запознаха със заплахите в интернет

Снимка: БГНЕС

Ученици от Средно училище ”Св. Св. Кирил и Методий” в Козлодуй се запознаха със заплахите в интернет и кибертормоза. Информационната среща е в изпълнение на младежкия календар на Общината, каза началникът на отдел "Образование, социални дейности и младежки политики" към местната управа Лидия Петрова:

"Дейността за безопасния интернет беше представена от инспектор Мирослав Хутев от специализирания сектор „Киберпрестъпност” към ГДБОП (Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"- бел. ред.). Беше акцентирано върху основните заплахи в интернет, мерките за безопасност и основните източници, от които произхождат тези опасности. Предварително беше обявен конкурс за най-добра презентация на темата за безопасния интернет. Общо 20 участници са представили свои презентации и комисия определи първите три места. Имаше и две специални награди, а на всички бяха раздадени грамоти за участие."

Темата на проведения конкурс е "От теб зависи". На първо място е класирана Деница Христова от 6-а клас на Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Туристически преход събира участници във Враца

Поканиха на ободряващ преход до пещера Голямата дупка във Враца . Събитието е на 16 август, съобщиха организаторите от Младежки център - Враца. Те очакват желаещите в петъчния ден в 09:00 часа на площад „Христо Ботев“ в града. Туристическият преход е подходящ за начинаещи.  Деца от 9 до 14 години могат да вземат участие, само ако са с..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

Община Вършец призовава: "Спри горските пожари!"

От Община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари!" . От началото на месеца са гасени три големи пожара. Двама огнеборци пострадаха От Община Вършец напомнят, че всеки гражданин носи лична отговорност при използването на открит огън и спазване на правилата за пожарна безопасност. От администрацията призовават за стриктно спазване на..

публикувано на 15.08.24 в 11:00

На празника на Брегово за първи път ще звучи химнът на града

На Успение Богородично в Брегово отбелязнват празника на града.  За 10 часа е насрочено тържествено заседание на Общинския съвет. Почетни грамоти ще бъдат връчени на 48 местни деятели. Същевременно се отбелязват и 50 години от обявянето на Брегово за град, съобщи председателят на Общинския съвет Дориана Йорданова. "Тържествената сесия по..

публикувано на 15.08.24 в 08:15

Храмов празник ще отбележат в Ружинци

Храмов празник на параклиса "Успение на Пресвета Богородица" отбелязват днес, 15 август, в Ружинци . Ще бъде отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан, каза кметът Александър Александров . "От години празнуваме Голяма Богородица в параклиса "Успение на Пресвета Богородица" с курбан, със служба на отец Рафаил. Всяка година посетителите са..

публикувано на 15.08.24 в 08:10

Състезание по спортен риболов за незрящи ще се проведе в Монтана

Състезание по спортен риболов за хора с нарушено зрение ще се проведе на язовир "Огоста" на полуостров "Расника", в района на садките, съобщи Ива Петкова, регионален председател на Съюза на слепите в Монтана .  Всеки отбор е съставен от по трима състезатели. "Ще участват 16 отбора от цялата страна, със състезатели, с хора без зрение или с..

публикувано на 15.08.24 в 08:05

Курбан за здраве ще бъде раздаден в манастир край Враца

По традиция, на големия християнски празник – Успение на Пресвета Богородица, в манастира „Св. Иван Рилски“ (Пусти) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве, съобщиха от общинската управа на Враца. Събитието ще се проведе на 15 август (четвъртък) от 11:30 часа. За желаещите да присъстват на празника има осигурен транспорт, който ще се..

публикувано на 15.08.24 в 08:00

Врачанският митрополит ще оглави богослуженията за празника на Черепишкия манастир

Днес, 15 август, е един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица . Голяма Богородица е и храмов празник на най-големия действащ манастир във Врачанска епархия - Черепишкия манастир „Успение Богородично“ . От 8:30 часа е утренята, последвана от архиерейска света литургия, която ще бъде отслужена от Врачанския..

публикувано на 15.08.24 в 07:50