Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградата "Бялата птица" за значим обществен принос получи кметът на Ружинци

4
Кметът на Ружинци Александър Александров и генералният директор на БТА Максим Минчев
Снимка: Радио Видин

Годишната награда на Българската телеграфна агенция "Бялата птица" за значим обществен принос за 2017 година беше връчена днес на кмета на Община Ружинци Александър Александров. Тя се присъжда за осми пореден път. Отличието беше връчено от генералния директор на информационната агенция Максим Минчев.

"За малкото време откакто е кмет, за две години и половина, Александър Александров направи чудеса. Самият факт, че безработицата е сведена наполовина и са изградени два стадиона показва това. Пожелавам Ви футболният Ви клуб, ФК "Дреновец", да стане член на професионалната "А" футболна група, и да говорим за една от най-проспериращите общини в Северозапазената България", пожела Минчев.

Александър Александров е кмет първи мандата на на Община Ружинци, която е с население около 4000 души. Заслугите му са за развитието на социалните дейности и спорта. Наградата "Бялата птица" е признателност за цялата община, каза Александров:

"Това е признателност не за мен, а за цялата община, в която живея толкова време и се раздавам и аз, и целият ми екип. Дано да вървим в правилната посока, а тази награда го показва. Ние обръщаме много сериозно внимание и на религията, затова имаме толкова много възстановени църкви. Да се надяваме, че до края на мандата ми няма да има невъзстановен храм", обеща кметът на Ружинци.

На церемонията присъства и новият Видински митрополит Даниил, който благослови работата на наградения:

"Да бъдем движени и ръководени в делата си от това- да допринасяме за благото на нашия ближен. Тази оценка, която се дава от хората свидетелства за това колко важна е заповедта, която Господ ни е дал-да обичаме Него, да обичаме ближния. Виждаме, когато се проявява на дело тази заповед, колко тя е градивна, колко допринася за промяната в живота на хората в една община. Моите молитвени благопожелания за още по-големи успехи!"

На церемонията присъстваха още районният мюфтия на Видин, Враца и Монтана Неджати Али, представители на областната и общинската администрация на Видин, депутати, представители на политическите партии и бизнеса, които поднесоха поздравителни адреси.

Церемонията по връчването на статуетката "Бялата птица" тази година е посветена на 120-ата годишнина от създаването на Българската телеграфна агенция, която ще бъде отбелязана на 16 февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана

Пиян и дрогиран шофьор задържаха полицаите от Монтана. В колата му е намерен канабис. Водач на лек автомобил с 1.80 промила алкохол в издишания въздух установили полицаи от Монтана при проверка. Пробата за алкохол на 38 годишния водач от село Дългоделци била положителна. При направения тест за наркотици уредът отчел амфетамин. На водача..

публикувано на 14.07.24 в 11:50

Пленер по "батик" се проведе в село Слатина

Студио "Рени Арт" - Монтана организира тридневен пленер по "Батик" в село Слатина , Берковско.  Днес е последният ден от пленера, в който се включват  15 участници, бивши и настоящи ученици на студиото. Това е една стара традиция, създадена от основателя на студиото Рени Петрова. Организатори са Момчил Владимиров  и Таня Василева, казва Таня Василева,..

публикувано на 14.07.24 в 10:15

Турнир по плуване се проведе във Враца

Във Враца проведоха турнир по плуване. Надпреварата беше организиран а от СК "Спартак" и беше посветена на професионалния празник на МВР, който се чества на 5 юли. При плувците на свободен стил при 40 и повече години на първо място се класира Васил Найденов  с време 28,77 секунди. Втори е Валери Белниколовски с време 31,52 секунди, а..

публикувано на 14.07.24 в 09:40

Деца от Враца с призови места от международен конкурс

Възпитаници на музикалния педагог от Враца Олга Младенова се завърнаха с призови класирания от ХІ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето". Надпреварата се проведе преди дни във Велико Търново, съобщават от НЧ „Развитие 1869". Жури в състав: проф. Борислава Танева, проф. Томислав Байнов, проф. Александър..

публикувано на 14.07.24 в 09:00

Огнеборци овладяха голям пожар в село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево. В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево. Няма..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава асфалтовата настилка. "На самата пешеходна  пътека преди 2-3 дни започна да се образува една..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05