Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Бдин“ започва полусезона с 22-ма играчи

В неделя стартира първенството на Северозападна трета лига. Във Видин е своеобразното дерби между втория в класирането „Бдин“ и третия „Първа Атомна“ Козлодуй. 22- ма са картотекираните играчи в клуба. Дни преди мача старши- треньорът на видинчани Борислав Борисов представи новите попълнения на отбора за пролетния полусезон:

Новите момчета това са Андрей Николов, който е юноша на „Спартак“ Варна. Играе като централен защитник и опорен халф. Мартин Колев, който е от Свищов, а след това премина през школата на Етрополе, също се включи към нас. Той играе като външен халф, може и вътрешен. Вратарят Ивайло Сайков се включи още от началото на подготовката. Това са трите момчета в отбора, които идват от друго място. От стария отбор остава Мартин Димитров. Калоян Цветков и Ивайло Иванов също се върнаха, както и Денис Николов. Другите момчета са от школата- младша и старша възраст. Наясно сме, че ще е трудно. Млади момчета са. Нов отбор трудно се прави за 30 дена или 40. Идеята ми като треньор е да се опитам да ги науча.“

Мачът е в неделя от 14.30 часа на стадион "Бенковски". Утре, 23 февруари, ще има информация от Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново дали първият пролетен кръг ще бъде отложен заради лошото време, информираха от клуба.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" ще бъде домакин на "Септември"

"Ботев" (Враца) приема "Септември" днес в мач от 5-ия кръг на Първа футболна лига.   Двата тима още не са записали точки в новата кампания. Гостите не са и вкарвали гол, а са получили 4 попадения в първите си 3 срещи от началото на първенството. Домакините са още по-зле в представянето си – в 4 мача те са реализирали 3 попадения, но са инкасирали цели..

публикувано на 19.08.24 в 13:52

Престижни резултати за отбори от школата на "Локомотив" Мездра

В Детско-юношеската школа на ОФК "Локомотив" /Мездра/ вече се работи на пълни обороти. През седмицата две от формациите, водени от Стоян Стоянов, играха престижни контроли с връстниците си от школата на ПФК "Монтана" и постигнаха престижна победа и равенство. Децата, родени през 2010 година, спечелиха в интересен мач след обрат и победа с 4:2...

публикувано на 18.08.24 в 16:35

Борец от Враца ще участва в Световното в Йордания

България ще бъде с шестима състезатели на световното за кадети в йорданската столица Аман. Един от българите е врачанин, има и представители от Плевен и Ботевград. Шампионатът на планетата започва в понеделник, 19 август.  Националите ще стартират само в класическия стил, водени от треньорите Мариян Бяндов, Димитър Иванов и Светлин Шиндов.  В състава..

публикувано на 18.08.24 в 16:30

"Локо" Мездра отново бие в контрола

Водени от своя старши треньор Николай Христозов футболистите на Локомотив /Мездра/ постигнаха пореден успех в контрола, като победиха у дома Вихър 23 (Николово) с 2:0, а головете  паднаха през второто полувреме. Ветеранът Николай Ганчев е с основна заслуга за постигнатия успех. Той откри резултата в 65-ата минута след центриране отляво на..

публикувано на 18.08.24 в 16:26

Талант от Враца крачи уверено към Формула 1

15-годишният Мартин Стоянов от Враца е сред българските надежди в автомобилния спорт на световно ниво. Въпреки че още не е пълнолетен, той вече е професионален състезател. Започнал е с картинг на професионално ниво, а сега вече се състезава с автомобили и болиди. От 8 години родният Шумахер живее със семейството си в Швейцария. Признава, че по..

публикувано на 18.08.24 в 16:19

Никол от Видин заслужи два медала в две възрастови групи от силен турнир в Босна и Херцеговина

Състезателката на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Никол Николова заслужи два медала от силен международен турнир по джудо. Талантливата видинчанка защити титлата си от миналата година в 13-ото издание на турнира "Mala Evropa" в град Пърнявор, Босна и Херцеговина. Никол грабна златото в своята възрастова група U13 в категория до 32..

публикувано на 18.08.24 в 15:51

Лекоатлетка от Мизия с второ място на световно първенство

Лекоатлетка от спортен клуб "Мизия" завърши втора на световното първенство по лека атлетика за ветерани. 25-ото издание на шампионата на планетата се провежда в момента в шведския град Гьотеборг.  Мария Ангелова стана вицешампион на 10 км спортно ходене. Това е пореден успех за леката атлетика в Мизия, която дължи постиженията си на Красимир Маринов и..

публикувано на 18.08.24 в 08:42