Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани недоволстват от пътната обстановка и почистването в града

Снимка: Радио ВИДИН


Обилният сняг тази нощ затрудни на сутринта придвижването на много видинчани. Други пък отделиха повече време, за да изчистят колите си и около тях, за да успеят да тръгнат на работа и по други задачи. Автомобили закъсваха, като най-тежко е положението в малките квартални улички и междублоковите пространства. Трудно работят и таксиметровите шофьори. Повечето от тях твърдят, че на ден закъсват над 10 пъти. Автомобилът на Радио ВИДИН също закъса днес, докато екипът работеше по темата. Това се случи в ж.к. "Бонония", но добри хора се стекоха на помощ и бързо успяхме да се измъкнем. Ето какво казаха потърпевшите от снежната обстановка видинчани:

"Някъде за около 40 минути успях да почистя мястото, за да успея да изляза. Излизането е доста трудно, става с игра със скоростната кутия. Днес не е минал снегорин в "Панония", поне не съм го видял аз. Сега също не забелязвам да е минал. Пътното платно го газим с автомобилите. Бих се оплакал, това трябваше да се почисти още след първия снеговалеж и днес рано сутринта. Поради тази причина доста хора са се отказали да си ползват автомобилите... Има въртене на гуми тук-там... Само главните улици са почистени, кварталите са много зле, трябват вериги. Закъсах в "Крум Бъчваров", но имам лопата и си помагам. Явно техниката не достига или няма пари за гориво и за пясък и сол. Като имате предвид, че цяла зима не е имало сняг и ресурсът си стои, но може да е пуснат в друга посока... В 7 часа излизам, тази сутрин беше много трудно. Закъсах много пъти, в "Бонония", в "Акджамия", дори и тук можеш да закъсаш. В целия град е много зле положението. Нерви, ядове и харчене на гориво... Снегът е сняг, имало е и други зими, с по-дебел сняг. За мен не се чисти, това е..."


Коментарите на видинчани за пътната обстановка и проблемите около нея чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доставиха бюлетини за избора в монтанското село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото. Вече са доставени 1000 бюлетини. В две секциите ще гласуват габровчани, едната е подвижна. Членовете им..

публикувано на 19.10.24 в 16:00

10 хиляди по-малко избиратели във Враца за изборите

С почти 10 хиляди души са намалели избирателите в област Враца в сравнение с парламентарните избори от юни т.г. По данни на районната избирателна комисия, която организира предсрочния вот за 51-и парламент, в предварителните списъци има над 143 000 мъже и жени. Преди няколко месеца броят им е бил над 150 хиляди души. Организацията преди изборите..

публикувано на 19.10.24 в 14:30
враца път коли кръстовище трафик

Шест рискови участъка по пътищата в област Враца

Шест пътни участъци в област Враца са определени от МВР като рискови заради концентрацията на ПТП на тях. Анализът е изготвен от КАТ на база на станали катастрофи от началото на годината. Най-коварно е кръстовището между обходния път на Враца и пътя за Криводол, на което за 9 месеца са станали 5 сблъсъка, при които са били ранени петима души. Вторият..

публикувано на 19.10.24 в 13:30

Мездренчани се обединяват в чест на народните будители

Поредно интересно предизвикателство предлагат на съгражданите си младежите от групата на БУМ (Будни, Устремени, Мездренчани). Те канят малки и големи да почетат Деня на народните будители и да си припомнят важни моменти от нашата история с една забавна викторина и игри на 1-ви ноември от 18.30 ч. в кафе "Роял". "Доведете приятели и прегледайте..

публикувано на 19.10.24 в 13:00

Потушен е пожара на Ком

Пожарът в Стара планина над Берковица е изгасен. До късно снощи огнеборци и горски служители са се борели с пламъците. Над 30 декара със сухи треви и ниски храсти са изгорели при пожара вчера в района на връх „Ком". Три екип на пожарната служба и служители на горското в Берковица са гасили до късно снощи. Пожарът се е разпрострял от към района на..

публикувано на 19.10.24 в 11:03

Поход на родолюбието подготвят във Враца

Във Враца подготвят поход на родолюбието , а идеята е на местната управа. Тя беше представена от кмета Калин Каменов. Градоначалникът уточни, че участниците в похода ще носят факли, а събитието ще е след стъмване. По думите му учебните заведения от града под Околчица могат да се включат в събитието, което е посветено на 1 ноември, когато отбелязваме..

публикувано на 19.10.24 в 10:00

Започва "Октобърфест" във Враца

Във Враца днес и утре се организира фестивал на немските традиции под надслов "Октобърфест" .   "Празник на немската култура, традиции и кулинария, разбира се. Идеята е да предизвикаме интереса във врачани към немското производство и към немските инвеститори, имайки предвид, че във Враца имаме немски инвеститори. Поне десет заведения ще предлагат..

публикувано на 19.10.24 в 09:00