Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 6 март 2018 година

Снимка: Радио ВИДИН, архив

В Главна дирекция на МВР „Пожарна безопасност и защита на населението“ е постъпила хидрометеорологична прогноза от НИМХ - БАН за очаквани опасни явления за от днес до 8 март, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Съгласно прогнозата, вследствие валежите от дъжд и продължаващото интензивно снеготопене, се очаква повишаване на нивата на водните басейни и водосборите на реките, като има вероятност за наводнения на територията на страната. От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” припомниха правилата за поведение и действие при наводнение. Сред указанията са в случаи че лицата са на открито, близо до коритото на пълноводна река или дере, незабавно да се отдалечат и да се придвижите към най-близкото възвишение. При поройни дъждове не заставайте под мостове или подлези, съобщават пожарна безопасност и защита  на населението.

Текущи проблеми обсъдиха днес кметове и кметски наместници на населените места от община Видин.

345 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането са установили през изтеклата седмица служителите на "Пътна полиция" Враца.

Екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ продължават да разчистват отломките от свлачището, което  се образува снощи между разклона за Дърманци и кръстовището за Ребърково. Работят фадрома, багер и къртач, които разчистват падналите на пътното платно скални и земни маси. Временно е спряно движението по път I-1 Мездра – Ребърково. Полицейски патрули пренасочват водачите през обходен маршрут за пътуващите в посока София: Мездра - Роман - Златна Панега, Златна Панега – Ботевград, а пътуващите в посока Видин изчакват на място. Директорът на ОПУ-Враца поясни, че до края на зимата не се предвижда извършването на допълнителни дейности на мястото, освен ако извънредно не се наложи и припомни, че проектното предложение за изграждане на нов скоростен път Мездра-Ботевград ще обхване и проблемния участък.

Награда от 3 000 лева дава кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов в замяна на информация, която да доведе до залавяне на крадците, разбили кметството в нощта на 20 срещу 21 януари.

Известният български режисьор проф. Иван Ничев започва от Видин снимките на новия си филмов проект "Старите кучета".

Монтана е домакин на кандидатстудентска борса.

Доста динамично и променливо ще бъде времето в Монтана и региона през март.

БДЖ "Пътнически превози" ще инвестира в кадри за железопътния транспорт в Мездра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Близо 7000 души искат помощ за отопление през зимата в област Враца

Почти 7000 жители на област Враца са енергийно бедни и са подали документи с молба към държавата да им плати част от сметките за електричество през зимата. От началото на месеца до 15 юли в дирекциите по социално подпомагане са постъпили 6 801 декларации. Най-голям е напливът за „енергийни“ помощи в Бяла Слатина, където са постъпили над 25..

публикувано на 17.07.24 в 12:00

Високи добиви отчитат в края на жътвата земеделци в Монтанско

Приключва жътвата в област Монтана . Земеделците получиха високи добиви от пшеница и ечемик. В сравнение с миналата година средният добив е с над 120 килограма на декар повече. 653 кг средно от декар е добивът от пшеница при 527 кг миналата година, показват данните от Областна дирекция "Земеделие". Най-добри са показателите на земеделците в..

публикувано на 17.07.24 в 11:16

Областната управа във Враца предупреди за очакваните високи температури

От областната администрация на Враца предупредиха жителите на региона, че за днес се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса. Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение за  потенциално опасни метеорологични явления, като обяви трета степен за високи температури около и 40°. В цветово изражение това означава..

публикувано на 17.07.24 в 09:42

Подготвят 107-то издание на панаира в Кула

107-ят традиционен кулски панаир ще посреща гостите си с нова визия, съобщават от Община Кула. Откриването на панаира е в четвъртък, 15 август, с концерт на група "Хоризонт" и ще продължи до 20 август. Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, се почиства и подготвя за организираните събития и за търговците...

публикувано на 17.07.24 в 08:45

Режим на водата във Врачанско

Високите температури и ниският дебит на местни водоизточници доведоха до въвеждането на режим на водата в няколко села от област Враца. Новината съобщиха от местното дружество "Водоснабдяване и канализация" ООД, откъдето призоваха хората да не ползват питейната течност за поливане, миене на автомобили и пълнене на басейни. Към този момент водните..

публикувано на 17.07.24 в 08:13

Мъж е с опасност за живота след падане от рампа на връх Околчица

Мъж на 34 години от София е настанен с опасност за живота в болница "Пирогов", съобщават от полицията във Враца. Пострадалият е видян от служители на реда да пада с лек автомобил от рампа за скокове с делтапланер на връх Околчица . Негов роднина съобщил вчера вечерта в полицията, че братовчед му е оставил послание към близките си, в което се сбогува с..

публикувано на 17.07.24 в 07:50

Фотоизложба "Свалбард – леденото кралство" ще бъде открита в Берковица

На 19 юли в Берковица ще бъде открита екзотична фотоизложба "Свалбард – леденото кралство".   Тя е дело на англичанина Ник Фостър и е запечатала преживяванията му до най-северната точка, до която може да достигне турист – архипелагът Свалбард в Северния ледовит океан, между Норвегия и Северния полюс, познат още и като Шпицберген.  Изложбата има своята..

публикувано на 17.07.24 в 07:30