Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До средата на март стартира обществена поръчка за пътя Ботевград-Мездра

Снимка: БГНЕС

До 15 март ще стартира и обществена поръчка за избор на изпълнител на най-тежкия участък от скоростния път София - Видин, между Ботевград- Мездра, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след изказване на министър Николай Нанков. По негови думи декември 2021 г. е срокът за завършване на целия скоростен път с магистрални участъци от Ботевград до Видин. Ако има забавяне при обществените поръчки, строителството ще приключи  до средата на 2022 г. Министърът поясни, че индикативната стойност на проекта е близо 1.6 млрд. лв. Финансирането ще е през държавния бюджет на база приходите от тол- системата, които се очаква да бъдат над 1 млрд. лв. годишно. Министър Нанков добави, че в момента се изготвят геоложките проучвания за изграждането на тунел под „Петрохан“, а през месец май ще започнат прединвестиционни проучвания, на база на които ще се направи бъдещ концесионен анализ за цената на съоръжението, което ще се изгражда чрез публично-частно партньорство.

Припомняме, че вчера, 7 март, правителството прие решение за изграждането на модерна пътна инфраструктура от Видин до София. Оптимистичният сценарий е пътят, който в голямата си част ще е магистрала, да бъде разделен на 6 участъка и да е готов през 2021-ва година. Решението е свързано с обещанията на правителството след среща с протестиращите граждани от област Видин. За другото настояване на протестиращите - тунел под прохода Петрохан, правителството прие решение, с което подкрепя проекта, но заради липса на пари, тунелът ще се обяви на концесия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонт ще прекъсне временно тока на села във Видинско

Електрозахранването в селата Бело поле, Белоптичене, Гюргич, Дражинци, Плешивец, Роглец, Ружинци и Черно поле в община Ружинци и село Орешец в община Димово ще бъде прекъснато утре, 6 август, за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч., съобщават от Електрохолд България. Причината е реконструкция на електропровод, захранващ подстанция "Белоградчик", която ще..

публикувано на 05.08.24 в 15:57

Здравната инспекция във Видин прави безплатни тестове за ХИВ

Националната лятна АНТИСПИН кампания започва от днес, 5 август и ще продължи до края на месеца. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин обявява „Седмица на отворените врати“ до 12 август, през която всеки желаещ може да провери своя ХИВ статус анонимно и безплатно в имунизационния кабинет на ет. 3, ст. 41-ва в сградата на институцията...

публикувано на 05.08.24 в 15:39
Областният управител на Видин Ани Арутюнян ръководи работната среща за пожарната обстановка в региона.

Спокойна е пожарната ситуация в областта, отчетоха на среща във Видин

Работна среща във връзка с опасността от възникването на пожари на територията на областта се проведе в областната администрация във Видин . Пожарната ситуация е спокойна в сравнение с обстановката в страната, отчетоха представители на отговорните институции.  Небрежност и безотговорност при боравене с огън най-често са причините за възникналите..

публикувано на 05.08.24 в 15:19

Комисия заседава във Враца заради риска от чума по дребните преживни животни

Няма регистрирани случаи на чума по дребните преживни животни на територията на България към момента, това стана ясно на проведеното извънредно заседание на областната епизоотична комисия във Враца , председателствана от заместник областния управител Йордан Димитров. Поводът за извънредната среща на комисията е издадената заповед на..

публикувано на 05.08.24 в 14:59

Враца казва: "Buongiorno!"

Във Враца подготвят италиански изненади за 24 август, похвалиха се от общинската управа. За първи път в историята на града ще се проведе инициативата "Buongiorno Vratsa" , която ще превърне града под Околчица в сцена на италианската музика, филми, кулинария и култура. Заведенията са подготвили нови италиански напитки и ястия специално за този..

публикувано на 05.08.24 в 14:00

Започват засилени проверки за контрол на скоростните режими

През текущата седмица в цялата страна ще се проведе полицейска операция за контрол на скоростните режими , съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, аналогични действия са в ход на територията на всички страни - членки на организацията. Точките..

публикувано на 05.08.24 в 11:19
Снимката е илюстративна

Пет пластмасови контейнера за смет изгоряха във Видин

На 5 август, за времето от 1.39 до 2.45 часа, огнеборците са реагирали на четири сигнала за запалени пластмасови контейнери за смет във Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили пет контейнера – три в кв. „Калето“ и два в кв. „Възраждане“.  В 4.40 часа постъпил сигнал..

публикувано на 05.08.24 в 11:14