Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медицински специалисти в община Враца получиха увеличение на заплатите

Снимка: БГНЕС

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден и Световния ден на здравето – 7 –ми Април, който е и професионален празник на здравните работници, ръководството на Община Враца осъществи обещаното поредно увеличение на основните заплати на медицинските специалисти от детски градини, ясли и училища в града, съобщават от местната управа. Повишението е средно с по 85 лв., с което средната брутна заплата в „Детско и училищно здравеопазване“ достигна 725 лв.

Бяха утвърдени и нови Вътрешни правила за работна заплата за 2018 г. в сектора, в които е заложено нещо ново, а именно: ежемесечно изплащане на допълнително трудово възнаграждение в размер на 20 лв. на медицински специалисти, притежаващи първи сертификат за качествени грижи, издаден от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и 40 лв. за втори и всеки следващ сертификат.

Като допълнително трудово възнаграждение, медицинските специалисти получиха и още по 100 лв., по случай професионалния си празник, като за първа година, този стимул получават и медицинските специалисти от социалните услуги на територията на общината.

Във всички детски, учебни и социални заведения ще бъде отбелязан Световният ден на здравето с различни форми и мероприятия с цел повишаване на здравната култура на подрастващите и уважение към професията на здравния работник.


Вижте още

Блъснаха момиче на пешеходна пътека във Враца

Неопитен шофьор е блъснал снощи на пешеходна пътека тийнейджърка във Враца , съобщават от полицията. Инцидентът е станал малко преди 22 часа на оживената улица "Екзарх Йосиф". 18-годишният водач е блъснал и влачил поне 10 метра момиче на 14 г. Пешеходката е получила тежки наранявания - счупен таз и фрактура на лявото рамо. Била е приета в..

публикувано на 07.06.20 в 09:52

Няма новозаразени с COVID-19 в северозапада за последното денонощие

43 от изследваните за изминалото денонощие 816 проби са дали положителен резултат за COVID-19 по данни на Националната информационна система, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Разпределението по области е - Пазарджик - 21; Перник - 1; Разград - 2; Сливен - 10; Смолян - 1; София област - 1; София - 4; Шумен - 2; Ямбол - 1...

публикувано на 07.06.20 в 08:46

Отбелязваме Петдесетница

Днес православната църква празнува един от големите си празници - Петдесетница . На петдесетия ден след Христовото възкресение Светият Дух във вид на огнени езици слязъл върху светите апостоли и ги дарил с Божествената си благодат. От древни времена празникът се смята за рожден ден на църквата, обясни Врачанският митрополит Григорий : "На..

публикувано на 07.06.20 в 07:22

Подписка за ремонт на пътя Лом-Козлодуй събират в двата града

Подписка с искане за цялостен ремонт на републиканския път II -11 Лом - Козлодуй събират жители на двата града. Гражданската инициатива е провокирана от лошото състояние на пътя, обясни Наталия Стефанова, жител на Лом: "Чух се с мои колеги от Община Козлодуй, при тях стартира тази инициатива съвсем наскоро по желание на жителите, защото пътят..

публикувано на 06.06.20 в 17:29

Вдигат макет на "Аполо 11" в родната къща на Виден Табаков в Стакевци

15-метров макет на "Аполо 11" ще посреща посетителите в бъдещия музей на почетния професор на НАСА Виден Табаков в село Стакевци, Белоградчишко. Експозицията ще се помещава в родната къща на известния българин, която бе закупена и се реставрира от Боян Минков. "Къщата е реставрирана в много голяма степен. Отвън я направихме, отвътре всичко е направено..

публикувано на 06.06.20 в 16:30

"Пролетна изложба” откриха в Монтана

Обща художествена изложба на дружество "Тенец” бе открита в галерия "Кутловица” в Монтана. Така бе поставено началото на изявите, посветени на празника на Монтана – Свети дух, който се отбелязва на 8 юни. Над 20 творци са подредили свои произведения в изложбата, съобщи председателят на дружеството на художниците Дончо Планински:..

публикувано на 06.06.20 в 15:50

Дъждовете спасиха зърнената реколта във Врачанско

Обилните дъждове в края на май са дали надежди на земеделските производители, че зърното тази година няма да пропадне. Това смята производителят на пшеница от Враца Младен Цолов: "Допреди 10-ина дни, преди да завалят обилните дъждове от края на май, всички земеделци бяхме в огромен стрес. Пшеницата беше започнала да съхне и не се..

публикувано на 06.06.20 в 14:45