Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиян Стоянов от Берковица– абсолютен републикански шампион по биатлон

Снимка: Кристиян Стоянов, личен архив

Държавното първенство по биатлон за най-големите възрастови групи – младежи и девойки, мъже и жени, се проведе преди дни в Банско.

Участие в състезанията взеха националният отбор, както при мъжете и жените, така и при младежите и девойките, включително и участниците от Олимпийските игри в Южна Корея.

Представителят на Ком-Берковица, Кристиян Стоянов, се представи блестящо във всички стартове. Той е абсолютен републикански шампион при младежите, като в трите състезателни дни зае първите места в дисциплините: спринт, преследване и индивидуално.

"Сезонът беше много успешен за мен. Имах и много състезания с мъжете, което е голям опит. Трябват ми още една-две години, за стана равностоен на нашия национален мъжки отбор, а след това защо да не участвам и на олимпиада. Имаме изключително силни състезатели. Календарът за предстоящия сезон още не е напълно готов, но се надявам да участвам в световното първенство по летен биатлон, което тази година е в Чехия през август. Благодаря на своите треньори и на семейството си за подкрепата."
, каза за Радио ВИДИН Кристиян Стоянов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52

Малките футболисти от Мездра загубиха финал на турнир в Пловдив

Малките футболисти от ДЮШ на Локомотив (Мездра), родени през 2014 година и водени от треньора Владимир Найденов, завършиха участието си на детския футболен турнир за Купа "Филипополис" с участие на финала. Добра игра, споходена от висока ефективност, доведе до три категорични победи в груповата фаза, постигнати срещу отборите на  Футболна академия Велд..

публикувано на 01.07.24 в 14:46

"Ботев" се раздели с един от символите си

Вратарят Красимир Костов се разделя с футболния Ботев по взаимно съгласие, съобщиха от елитния клуб.  Краси, който защитаваше мрежата на врачани в продължение на 6 години, остави сериозна следа. С общо 165 мача в Първа лига и 2 за Купата на България, той винаги е демонстрирал професионализъм и отдаденост. През изминалата кампания обаче формата на..

публикувано на 01.07.24 в 14:35

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22

Девет отбора участват в Адриатическата лига, "Монтана" е сред тях

Девет отбора ще участват в Адриатическата лига по баскетбол при жените през новия сезон. Монтана отново ще играе, като след година прекъсване се завръща Берое /Стара Загора/. В сезон 2024/2025 ще участват три отбора от Хърватска - Рагуса /Дубровник/, Трешневка /Загреб/ и Загреб. По един представите ще имат Сърбия - Партизан /Белград/, Босна и Херцеговина..

публикувано на 30.06.24 в 16:59