Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сияна от "Компас" Монтана стана републиканска шампионка

Снимка: КК "Компас" Монтана

Сияна Тихолова стана републиканска шампионка по карате. Състезателката на КК Компас /Монтана/ спечели първо място на “ката” при децата. Държавното първенство за деца, кадети, мъже и жени се проведе в курорта “Албена”.

Изключително силна бе конкуренцията при най-малките. 358 деца мериха сили в “Албена”. Тихолова показа класа и заслужено спечели републиканската титла. “Това е първата републиканска титла в кариерата на Сияна”, съобщи треньорът Сергей Тихолов и добави: "Спечели без конкуренция златния медал, но тази нейна победа се дължи на много дългосрочна подготовка, много тренировки, много упоритост от нейна страна. Тя спечели титлата си с чест и достойнство и се надявам да продължава по същия начин."

Стефан Богданов зае пето място на “ката” при кадетите. На “кумите” Богданов изтегли тежък жребий и не успя да вземе медал. При изключително силна конкуренция на “кумите” при мъжете Александър Върбанов нямаше късмет.

"Не винаги шансът се усмихва, независимо, че се представиха много добре, на ниво. Изключително съм доволен от тяхната подготовка, от тяхното представяне. Имаха малшанс, но това е състезание.", обясни Тихолов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца показаха умения по шах в Криводол

За поредна година под патронажа на кмета на Община Криводол Христо Доков Местната комисия за  борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни проведе турнир по шахмат . В индивидуалната надпревара взеха участие деца на възраст от 10 до 18 години. Под ръководството на обществените възпитатели децата демонстрираха интересна..

публикувано на 12.08.24 в 11:52

Бойчиновци победи с 5:1 "Шурданица"

"Огоста" (Бойчиновци) се наложи с 5:1 над "Шурданица" (Георги Дамяново) в среща от 1-ия кръг на турнира по футбол "Кариана къп 2024" в Ерден. Кристиян Георгиев, Веселин Троянов, Юлиян Христов, Кристиян Марков и Цветелин Цветанов бяха точни за победителите. За "Шурданица" почетното попадение вкара Иван Ивков. В други мач от кръга "Балкан"..

публикувано на 12.08.24 в 11:02

"Монтана" взе точка от "Дунав"

"Монтана" взе точка при гостуването си на "Дунав" (Русе) . 1:1 завърши срещата от 4-ия кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Танчо Калпаков продължават успешното си представяне след двете победи и двата равни до сега. До почивката за монтанци пропуски направиха Филип Ежике и Илия Русинов. За домакините опасен удар на Симеон Вешев бе..

публикувано на 12.08.24 в 10:55

"Ботев" гостува на вицешампиона "Черно море"

"Ботев" (Враца) гостува днес, 12 август, на "Черно море" в мач от 4-ия кръг на Първа футболна лига. Мачът е от 21:15 часа на стадион "Тича" във Варна. До този момент врачани още нямат точка в актива си от началото на кампанията след 3 поредни загуби – с 1:3 от "Ботев" (Пд), с 0:4 от "Левски" и с 1:2 от "Берое". От своя страна домакините,..

публикувано на 12.08.24 в 10:41

"Воден фест" възражда водомоторния спорт във Видин

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове . Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалсти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 11.08.24 в 16:46

"Монтана" без Стивън срещу "Дунав", нов е в групата

Стивън Кирилов няма да бъде на разположение за гостуването на Монтана на Дунав /Русе/ днес. Крилото получи травма в коляното на десния крак в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948. Следващата седмица Кирилов ще направи ядрено-магнитен резонанс. Последното ново име в състава на треньора Танчо Калпаков – Галин Минков е в групата. Левият бек бе..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

"Балкан" Белоградчик потегли с убедителна победа на „Кариана къп 2024"

Отборът на Балкан /Белоградчик/ взе изразителна победа с 4:0 над Ружинци на старта на турнира по футбол „Кариана къп 2024" в Ерден. В дебютния си мач за Балкан на този форум два гола вкара Ивайло Михайлов, а по един добавиха Александър Петров и Йордан Йорданов. Днес, от 18 часа, на стадиона в Ерден е срещата между Бойчиновци и Шурданица /Георги Дамяново/...

публикувано на 11.08.24 в 15:21