Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три кражби разследва полицията в Белоградчик

Служители на Районно управление-Белоградчик разследват три кражби, извършени на 17 срещу 18 април. От канцелария на кметството в Гюргич неизвестни към момента лица извършили кражба на сумата от 95 лева. Същата нощ, от пивницата в селото били откраднати 120 лева на монети.

"Разбили са входната врата долу на кметството, на кръчмата също. Разбили са и моята врата - тази на кметството. Влезнали са вътре, а аз си бях оставил ключовете от касата. Крадците разбили чекмеджето, отключили и взели тези 95 лева, които имах. Освен парите, друго не е изчезнало. Същото се е случило и в магазина, в който имало около 120 лева на монети", коментира кражбата кметът на Гюргич Иван Петков и добави, че извършителят не е местен жител, защото "по същото време  имало опит за кражби и в сградите на кметствата в селата Протопопинци и Плешивец".

Двете посегателства са осъществени след взломяване на входни врати и счупване на катинар. По същото време чрез използване на техническо средство била отворена входна врата на сградата на кметството в Протопопинци и откраднати 10 лева и телевизор. Разбито е и кметството в Плешивец.

За Радио ВИДИН кметът на Плешивец Тодор Тодоров коментира, че "катинарът на входната врата на кметството е бил разбит, но няма извършена кражба".

Случаите са докладвани в Районна прокуратура– Белоградчик. Работата на разследващите по установяване авторите на деянията продължава, образувани са досъдебни производства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Акция на МВР, Пожарна, ГЗ в с.Сланотрън

Какво се случва в Сланотрън?!

Селото е отцепено в централната си част. Отцепени са и някои от прилежащите улици, на входовете и изходите патрулират полицейски екипи. В Сланотрън присъстват екипи на всички подразделения на МВР, в това число освен полиция и пожарна, така и гражданска защита и криминална полиция. В централната част на селото има и палатка, вероятно опъната от една от..

публикувано на 30.05.24 в 14:09

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от Националната агенция за приходите. За периода от завършване на средното до..

публикувано на 30.05.24 в 13:53

Второкласници от Мездра изучаваха бита и обичаите в региона

Второкласници от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " - гр. Мездра посетиха Етнографско - възрожденски комплекс "Св.Софроний Врачански" във Враца и се запознаха с бита и обичаите на хората от родния край в миналото. Учениците се включиха в  работилница на открито, в която изработиха картини с плъстена вълна.  Посещението е по проект " Мъдростта в..

публикувано на 30.05.24 в 13:41

Лекция за хляба във Видин

Центърът за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" организира лекция, свързана с темата за важността на хляба в живота и мисленето на българите, за стария сорт пшеница, донесен от прабългарите в Европа и за храната, която ни разболява или ни лекува.   Лектор е Иван Попов, агроинженер-полевъд: "Основната и най-важната храна на..

публикувано на 30.05.24 в 13:20

Случай на насилие над животно разследват в Берковица

Причините за смъртта на котка изясняват служители на полицейското управление в Берковица.  Жена от Берковица е подала сигнал на тел. 112 за проявена жестокост към котката й, в резултат на която животното починало.  Полицейски служители посетили местопроизшествието и извършили оглед. Животното било открито прибрано в кашон в мазе на къща в..

публикувано на 30.05.24 в 12:09

Видинско село е блокирано от жандармерия и полиция

Полицейска акция се провежда във видинското село Сланотрън, съобщиха местни жители. По информация на хората в селото са разположени множество автомобили на полицията и жандармерията, както и една линейка.  Служителите на реда са приканили хората да не напускат къщите си. Кметският наместник Калин Пантев не беше уведомен за това, което се случва, но..

публикувано на 30.05.24 в 12:08

Благотворителен базар събира средства за млада авторка от Враца

Благотворителен базар събира средства за изследвания и лечение на млада писателка от Враца . Глория Костадинова-Петрова все още няма точна диагноза, но се надява със събраните средства да може да отиде в Турция , където да направи необходимите за целта прегледи, каза за Радио ВИДИН авторката: "От доста време имам един здравословен проблем,..

публикувано на 30.05.24 в 11:42