Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В община Лом ще се изпълняват проекти за над 7 милиона лева

Снимка: Радио ВИДИН

Проекти за над 7 милиона лева ще изпълняват малки и средни фирми, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и институции в община Лом.

Кметът Пенка Пенкова, която е председател на Колективния управителен орган на Сдружение „Местна инициативна група Лом“ (МИГ-Лом) подписа Споразумение за изпълнение на стратегията за водено от общностите местно развитие. С подписването на това споразумение с Управляващите органи на четири оперативни програми, МИГ- Лом  стартира нов етап от същинското изпълнение на стратегията. Сдружението, съвместно с Община Лом, изработи Стратегия за Водено от общностите местно развитие, която бе одобрена за финансиране. Местната инициативна група МИГ-Лом бе учредена през 2017 г. от представители на местния бизнес, земеделски производители, неправителствени организации, училища, читалища и Община Лом.


Вижте още

Само една кандидатура за ръководител на районната прокуратура във Враца

Камен Каменов е единственият кандидат за административен ръководител на районната прокуратура във Враца. Досега той беше заместник-ръководител в държавното обвинение в града под Околчица. От няколко месеца изпълнява временно функциите на началник. Мястото в районната прокуратура на Враца стана вакантно, след като титулярът Цветомила Събинска..

публикувано на 30.10.20 в 08:30

Съветниците в Монтана са против изграждането на инсинератор

Петима съветници поискаха с докладна записка, Общинският съвет на редовното си заседание да приеме декларация против инвестиционното предложение за "Експлоатация на инсталация за обезвреждане на отпадъци от хуманното и ветеринарно здравеопазване и от фармацевтични производства". Румен Ценов, Станимир Стоев, Росица Благоева, Милена Нончева и Милен..

публикувано на 30.10.20 в 08:23
На пазара ще се прави дезинфекция всеки вторник и четвъртък

Снимката на 29 октомври 2020 година

От днес в страната влизат по-строги  мерки  в борбата с коронавируса.  В обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването попадат и пазари, тържища, както и базари на открито и закрито. Там трябва да е създадена организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна..

публикувано на 29.10.20 в 18:10

46 са новите случаи на коронавирус във Врачанско

Броят на новорегистрираните болни от COVID-19 в област Враца е 46, сочат данните към 28 октомври на Единния информационен портал.  Всички заболели са на домашно лечение и наблюдение. Регистрирани са и двама починали. Положителни са изследванията на три жени, на 21 г., 69 г. и 30 г. от гр. Мездра, на двама мъже, съответно на 29 г. и 24 г. от..

публикувано на 29.10.20 в 17:26

Община Мездра в услуга на възрастни, самотно живеещи и хора под карантина

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната,  Община Мездра приема заявки за безплатна доставка по домовете на храни и медикаменти, закупени със средства на нуждаещите се. На тел. 0889 467 277 и 0879 830 900 всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа се приемат заявки за доставки по домовете на самотно живеещи възрастни..

публикувано на 29.10.20 в 17:00

Почистват храсти и оформят короните на дървета във Видин

Усилено се почистват храсти и се оформят короните на дърветата във Видин, съобщават от Общината. Изрязани са опасните клони на дърветата по ул. "Екзарх Йосиф I", премахната е самонастанилата се растителност по тротоарите и в зелените площи около жилищните блокове. Приключи работата и в ж.к. "Александър Стамболийски", ж.к. "Вида", по ул. "Широка",..

публикувано на 29.10.20 в 16:41

В Ново село почетоха народните будители

Тържество по случай Деня на будителите - 1 ноември, се проведе пред обновената паметна плоча на арх. Илия Попов и диригента Софрони Ангелоев в Ново село.  То започна със слово за народните будители, прочетено от секретаря на читалището Любка Ангелова. "Урок по родолюбие"“ бе поднесен от ученици в гимназиалния курс на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", в..

публикувано на 29.10.20 в 14:27