Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин ще има мини комплекс по футбол

Снимка: Радио Видин


Българският футболен съюз ще изгради мини комплекс по футбол на колодрума във Видин. На заседанието си днес Общинският съвет гласува да бъде представено безвъзмездно право на строеж. Придобивката ще е много полезна за развитието на спорта, коментира кметът Огнян Ценков. Той допълни, че разговорите с ръководството на футболния съюз са водени от миналата година:
"Преодоляхме всички законови изисквания, включително имаме съгласувана виза на името на Националния институт за недвижимо културно наследство, защото такава е изискуема, понеже това е паметник на културата. Ще бъде осъществен ремонт и на околното пространство, като ще бъде изградено ново осветление, ще бъдат направени пейки за родителите, които да имат къде да седят и да наблюдават децата, ще има изграждане на нови помещения за съблекални и така необходими за футболното оборудване- топки, мрежи за врати. Тези игрища, които са две мини игрища, за детски футбол, могат да се съединят да станат в едно по-голямо, ще бъдат в програмата на Българския футболен съюз за провеждането на турнирите за детския футбол. Защото в момента се ползват други игрища, ползва се и стадионът и по този начин ние ще осигурим едно удобство."
Футболният съюз ще извърши ремонт на колодрума, за какъвто Общината няма средства, каза още кметът. Комплексът във Видин ще е един от четирите, които БФС ще изгради в  страната, каза изпълнителният директор Борислав Попов:

"Определено се чувства нуждата от мини футболни комплекси, в които да се извършва спортно- тренировъчен процес за деца, юноши и девойки, които напоследък, особено през последните две-три години навлязоха във футбола и по различни програми започнаха да развиват спортно-тренировъчни умения. На базата на този анализ футболният съюз с привлечени средства от чужбина реши да създаде четири комплекса в цялата страна- по един във всяка от футболните зони София, Пловдив, Варна и Велико Търново. За зона Велико Търново след анализ на ситуацията избрахме община Видин."

Футболният съюз има готово техническо задание, допълни изпълнителният директор Борислав Попов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 април 2024 година

В урок по история за  Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин. Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Забраната за износ на инсулинови лекарства и антибиотици за деца се..

публикувано на 16.04.24 в 18:00

Във Видин представиха идея за популяризиране на Културен център "Жул Паскин"

Концепция за популяризирането на Културен център "Жул Паскин" представиха от архитектурно студио "Ателие 3" на среща в реновираната сграда на бившата Видинска синагога. Идеята е посетителите да научат не толкова известни факти за Видин, за еврейската общност, както и за творчеството на големия художник Жул Паскин, роден в града. Това ще бъде..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

Във Враца предлагат 2 май да е неучебен ден в общината

Втори май да бъде неучебен за училищата на територията на община Враца предлага Красимир Богданов . Местният общински съветник се мотивира с възможността да не се прекъсва серията от почивни дни, която включва официалните празници и неработните дни в началото на май. Според него времето може да бъде използвано пълноценно за подготовка за..

публикувано на 16.04.24 в 16:32

Шофьор получи наказание за опит за трафик на хора през Дунав мост 2

С условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ и глоба от 3 000 лева приключи дело на Района прокуратура - Видин срещу шофьор на товарен автомобил за опит за трафик на хора през границата. На 30 януари той е опитал да изведе  13 сирийци  от страната през граничния пункт при Дунав мост 2 , съобщиха от Апелативната прокуратура в..

публикувано на 16.04.24 в 15:03
Снимката е илюстративна

Първи за годината случай на коклюш е регистриран в Монтана

Регистрираха първи случай на коклюш за годината в област Монтана . Заболяването при детето е преминало леко. То е регистрирано при 6-годишно дете от детска градина в Монтана. Случаят е първи за годината. Взети са всички противоепидемични мерки, съобщи Елена Тодорова, старши инспектор в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града. "Детето е с..

публикувано на 16.04.24 в 14:55

Видински ученици показаха знания за Търновската конституция

В урок по история за Търновската конституция , проведен под формата на състезание, се включиха десетокласници от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин . Те показаха познанията си за процеса на приемане на първата българска конституция и за учредителите.  Задоволство от представянето на учениците изрази преподавателят по история..

публикувано на 16.04.24 в 14:08

Готова е програмата за великденските празници в Монтана

Монтана ще посрещне Великден с песните на дуета Соня Чакърова и Димитър Аргиров , съобщават от Общината. Заедно с тях на откритата сцената на пл. „ Жеравица “ ще бъде и Фолклорен ансамбъл „ Ситница “. Празничният концерт ще започне на 5 май в 10:30 ч. Великденската програма на общината включва още 4 концерта, посветени на най-големия..

публикувано на 16.04.24 в 14:00