Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОФК "Бдин- 1923" взе дербито срещу ДФК "Видин" при U 15

5
Снимка: Красимир Каменов

ОФК "Бдин- 1923" взе дербито срещу ДФК "Видин" при U 15 с категоричното 0:6. ДФК "Видин" бе символичният домакин на стадион "Бенковски" в последния 18- ти кръг от първенството на Северозападната лига в тази възраст. На играчите на треньора на "Бдин", Павел Павлов им предстои още един мач обаче- гостуване на "Спартак" в Плевен в отложен мач. Бдинци са твърдо на 4- то място в елитната група, докато ДФК "Видин" са последни в класирането, като те играят с деца по- малък набор. По два гола в мача отбелязаха Асен Асенов, Велислав Петров и Калоян Иванов. Срещата премина при пълен феърплей от страна и на двата отбора. 

"Тринайсет играчи на "Бдин" от следващият сезон преминават в по- горна възрастова група и ще се гради нов отбор за U 15", коментира за Радио ВИДИН треньорът им Павел Павлов и добави:

"Ще градим нов отбор...Така е при децата... Част от тези момчета ще са бъдещите играчи на мъжкия отбор... Имат качества... Пуснах  и по- малки като възраст да усетят атмосферата. Относно играта- отново не ми хареса това, че правим много пропуски."

"По- малки са ни децата и това е видно. Моите, за да стигнат до топката правят 4-5 крачки, а съперникът я достига с две... Работим с децата и ще има резултати... Мачът бе коректен и с пълен феърплей..."-  това каза след срещата треньорът на ДФК "Видин" Георги Илиев.

За "Бдин" мача пропусна голмайсторът Радослав Захариев, който е в чужбина. Той има 12 гола, но днес бе изпреварен от Асен Асенов, който вече има гол повече.

В мача резултатът бе открит от Асен Асенов след гол от центриране от пряк свободен удар, като той засече топката на втора греда. Второто попадение дойде след прецизен удар на Велислав Петров, а Асен Асенов вкара втория си гол след самостоятелна акция с прецизен удар, като топката срещна страничната греда и след това влезе в мрежата. През втората част Калоян Иванов направи резултата 4:0 с плътен удар от дузпата. Велислав Петров със самостоятелен пробив вкара за 5:0, а Калоян Иванов оформи крайното 6:0 от пряк свободен удар. Играчите на "Бдин" удариха и две греди. Символичните домакини от ДФК "Видин" имаха няколко пробива, но не стигнаха до голова ситуация.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Достойно се представиха видинските самбисти на Световното в Ларнака

Трима състезатели на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" участваха в Световното първенство по самбо за кадети, юноши, младежи и девойки в Ларнака, Кипър. Симона Младенова остана на крачка от бронза. Класира се на 5-о място в категория до 65 килограма при девойки до 18 години. Виктор Вачков също завърши на 5-о място в бойното самбо, категория 75..

публикувано на 13.10.24 в 15:35

"Бдин" загуби гостуването си на "Янтра" с 1:4

"Бдин" Видин загуби с 1:4 от лидера в класирането "Янтра" в Полски Тръмбеш в среща от седмия кръг на Северозападната Трета лига. Видинчани откриха резултата още в 10-ата минута. След изпълнение на ъглов удар отбеляза Радослав Захариев. Съперникът обаче реагира много бързо. Момчил Кузманов изравни в 14-ата минута. В 20-ата Любомир Генчев направи пълен..

публикувано на 13.10.24 в 15:25

ММА боец от Монтана ще играе за известен клуб

Николай Атанасов подписа договор с една от най-големите организации по ММА в света "Брейв". Тя се ръководи от принца на Бахрейн, съобщи треньорът на Атанасов в СК "Бойни спортове" /Монтана/ Николай Цоков. За монтанския клуб Николай Атанасов се състезава 8 години. Има множество титли от родния шампионат и на европейски първенства.

публикувано на 13.10.24 в 15:01

Малки шахматисти от Мездра със златни медали

Братята  Крум и Самуил Генови, ученици в ОУ ”Иван Вазов” Мездра  спечелиха златни медали на завършилия в неделя  VI-и открит шахматен турнир "ПАВЛИКЯНИ" в Павликени. Крум Генов от 1. а клас е със златен медал в група 7-годишни и трети в Генералното класиране с деца от различна възраст до 13 годишни. Самуил Генов, 4. а клас - златен..

публикувано на 13.10.24 в 14:58

Врачанин е световен вицешампион по борба за ветерани

Юлиян Георгиев взе сребро, а отличието е пето за България от световното за ветерани в Пореч, Хърватия. На финала в своята категория българинът получи травма в рамото още в началото на срещата, въпреки това продължи, но не успя да обърне резултата. Казахстанецът Ясентай Кхапай бе повел с 2:0 след първата част, а след последния съдийски сигнал..

публикувано на 13.10.24 в 14:54

Злато и бронз за Мездра от Маратон София

На приключилия днес Софийски маратон на най-късата дистанция от 10 километра на подиума се качиха само българи, като двама от тях бяха състезатели на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов. Победата при мъжете е за мездренския представител Иво Балабанов с време 30:12 минути. Той изпревари Стоян Владков (31:04 минути) и по-малкия си брат, също..

публикувано на 13.10.24 в 14:52

"Монтана" с лесна победа над "Рилски спортист"

Баскетболистките на Монтана победиха с 84:66 точки Рилски спортист /Самоков/ в среща от първия кръг на женското първенство. В зала „Младост" домакинките не оставиха никакъв шанс на носителя на купата на страната. След 24:12 и 28:21 точки Монтана имаше преднина от 19 точки на почивката. Резултатна трета четвърт реши преждевременно мача. За успеха на..

публикувано на 13.10.24 в 14:47