Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивши работници във фирма за чистота във Видин отново излязоха на протест заради неизплатени заплати

Снимка: Радио ВИДИН

Бивши работници във фирма за чистота във Видин днес излязоха на протест заради неизплатени от няколко години заплати. Задълженията на бившия концесионер по чистотата към тях възлизат на над половин милион лева:

"Събрахме се, за да стачуваме и да си вземем парите. Не искаме нищо, което не е заслужено. Искаме си нашето. Лъжат ни- елате сега, елате утре- ще ви дадем... Защо не дойде кмета при нас? Аз имам да взимам над 7000 лева. Осъдени са, но не можем да си вземем парите. Това е мафията в България."


Протестиращите са завели са дела, които са спечелили и имат издадени изпълнителни листове, но не могат да получат парите си. Настоящи работници по чистота във Видин първоначално се присъединиха към протеста, но малко след това се разотидоха, след разговор с управителя на звеното към Община Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обвинени за побой жени във Враца остават в ареста

Районен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо три жени . Две от тях са обвинени за причиняването на тежка телесна повреда (загуба на далак) на 23-годишна врачанка, а третата - за подбудителство и подпомагане.  Престъплението е извършено вечерта на 31 юли т. г. в ж.к. „Дъбника“ във..

публикувано на 07.08.24 в 11:45

Читалището в Ослен Криводол организира екскурзия за деца

Деца от Ослен Криводол посетиха средновековната крепост "Боженишки урвич" край Ботевград . Инициативата се организира от Народно читалище ”Развитие 2022” в мездренското село. Децата имаха възможност да се срещнат с археолози, които им разказаха повече за историята на региона. Учениците посетиха древен параклис, катериха се по скалните образувания,..

публикувано на 07.08.24 в 11:22

Деца се учат да рисуват в Кула

Читалище „Просвета – 1882"  в Кула е домакин за втора поредна година на художествен форум за деца , който се осъществява с подкрепата на Общината. Преподаватели показват на младите таланти техниките в изобразителното изкуство.  Надежда Лилова е художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство към НДК в София. „Очакваме още..

публикувано на 07.08.24 в 10:57

Младеж и две непълнолетни момчета са задържани за кражби във Видин

18-годишен младеж и две непълнолетни момчета от Видин са задържани за две кражби на вещи – от гараж и товарен автомобил в града. Сигналите за посегателствата са подадени в полицията на 5 август. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Уведомена е прокуратурата. Две досъдебни производства са образувани по случаите. 

публикувано на 07.08.24 в 09:59

Кола блъсна пиян мъж на пътя във Враца

Лек автомобил, управляван от 19-годишен младеж от Мездра, блъснал на пътя 47-годишен мъж във Враца . Инцидентът е станал около 02:30 часа тази нощ.  Пробата за алкохол на пешеходеца е положителна – 2,32 промила . Тестовете за алкохол и наркотични вещества на шофьора са отрицателни. 

публикувано на 07.08.24 в 09:47

За трета поредна година Кула посреща "Лятно кино под звездите"

"Лятно кино под звездите" ще представи в Кула най-доброто от българското и световно късометражно кино. Инициативата е част от седмицата на Фестивала на изкуствата "CastrArtis" и е по покана на Сдружение "Северозапазване" .  Лятното кино пристига в Кула на 20 август и ще бъде разположено край крепостта "Кастра Мартис". Началото на прожекциите е от..

публикувано на 07.08.24 в 08:45

8 случая на заразноболни за седмица отчитат във Враца

За 7 дни от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца отчетоха 8 заболели от заразни болести . За периода от 29 юли до 2 август са регистрирани нови три случая на коклюш, един жител на областта е установен с лаймска болест, един с ХИВ и трима с ентероколит. По имунизационната кампания за изграждане на защита срещу Ковид през отчетения период е..

публикувано на 07.08.24 в 08:24