Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 22 май 2018 година

Снимка: Стефка Павлова

Чудотворната икона на Св. Богородица "Одигитрия Байталска" пристигна за поклонение във Видинска епархия. Иконата се намира в катедралния храм "Св. Димитър Солунски". Иконата на Богородица ще посети и други храмове и градове в пределите на Видинската епархия.

1,59 млрд. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." ще бъдат вложени в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места, съобщават от пресцентъра на МРРБ. Обектите, които ще бъдат финансирани, са определени с изготвянето на регионалните прединвестиционни проучвания с финансиране в 14 области, обслужвани от един ВиК оператор , сред които са Видин и Враца.

Бивши и настоящи работници във фирма за чистота във Видин днес излязоха на протест заради неизплатени от няколко години заплати. Задълженията на бившия концесионер по чистотата към тях възлизат на над половин милион лева.

Бюрото по труда отчете намаляване на безработицата във Врачанско.

Близо 10 милиона лева ще бъдат инвестирани за ремонти на училища, детски градини, черкви и читалища в община Монтана тази година. Още на 25 май ще започне работата по сградата на ІІІ и ІV СОУ.

Обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на Община Ново село се състоя днес. 

Община Берковица съвместно със столична болница организират безплатни сърдечно-съдови изследвания за жителите на Общината. Прегледите ще се извършат от два екипа водещи кардиолози и съдови хирурзи в „МБАЛ“ - Берковица.  

Комисията, изработила Областната здравна карта, единодушно е приела мотивирано становище, с което предлага промени в публикувания за обществено обсъждане проект на Национална здравна карта в частта, касаеща болничната помощ в област Видин.

Поради влошени атмосферни условия, обявената за днес обработка на тревните площи против кърлежи и бълхи в община Берковица бе отложена до подобряване на времето.

Раздадени бяха наградите на 29-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми - Враца. 

Три са наградите на Борован, които бяха връчени снощи на официална церемония по повод празника на общината.

Учител на годината на на Международната фондация „Св.Св. Кирил и Методий“ стана Елка Бабачева от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ - Монтана.

Община Монтана организира честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. То ще започне в 10.00 часа с празнично шествие, в което ще участват всички детски градини, основни и средни училища, и гимназии.

Община Берковица кани всички на тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

С богата културна програма Община Мездра ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост-24 май.

320 самодейци преминаха през сцената на читалището в Бойчиновци по време на традиционният Събор на народното творчество „Пролет край Огоста-2018”.

Талантливи ученици ще получат стипендии от Община Монтана. Средствата се отпускат традиционно, съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби.

Инициативата, организирана от учениците от XI „Е“ клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, с която ще участват в конкурса „Най-патриотичен клас“ бе играта „Патриотът в мен“.

Видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" демонстрира пред видинските граждани своите извънкласни клубове и тяхната дейност.

Утре, от 18.00 ч. във Видин се организира тържествен концерт, посветен на  70-годишния юбилей на ДГ "Желязко Попниколов". Събитието ще се проведе в Драматичен театър - Видин.

243 товарни автомобила и 45 автобуса проверили пътните полицаи във Видинска област в хода на едноседмична операция по линия на TISPOL.












Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Граждани със заслуги ще бъдат наградени в Деня на Община Кула

По традиция на 19 август, който е обявен за Ден на Община Кула, Общинският съвет ще награди, съгласно Правилника, определящ реда за присъждане на отличия на Община Кула, граждани с изявени заслуги за развитието на местната общност.  Удостоява се с почетна грамота ФК "Кула 04" - за значителен принос за развитието на спорта в община Кула и спечелена..

публикувано на 31.07.24 в 08:45

Стрелба с лък във Вършец

Стрелба с лък предлагат на жителите и гостите на Вършец. Атракцията е част от изявите за празника на курорта, минералната вода и Балкана. Стрелба с лък е една от атракциите във Вършец. Тя е част от многобройните прояви организирани за летните празници в курортното градче. „Стрелбата с лък се предлага от историческия музей в Оряхово", поясни Натали..

публикувано на 31.07.24 в 08:34

Повишиха част от цените за Синята зона във Враца

С одобрението на 31 от присъстващите 34 общински съветници местният парламент във Враца прие на редовното си заседание за месеца промени в тарифите за платен престой и паркиране на автомобили в центъра на града. Левче на час остава цената на синята зона в центъра на града, а в района на болницата ще се плаща по 50 стотинки за 60 минути, след като..

публикувано на 31.07.24 в 08:19

Започва Богородичният пост

За православните християни от днес започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание, животът на св. Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено..

публикувано на 31.07.24 в 08:16

Снимката на 30 юли 2024 година

Избират  изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида".  Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен проект, обясни началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.  Първата от поредицата срещи, организирани от "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на..

публикувано на 30.07.24 в 18:05

Проблеми при техническите прегледи след нови изисквания

Нови изисквания при годишните технически прегледи създават проблеми за собствениците на някои автомобили. От понеделник (22 юли) са в сила нови правила, според които тези пунктове, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация”, няма да могат да работят...

обновено на 30.07.24 в 16:47

Клошари запалиха постройка във Видин, пожарът е овладян

Пожар е горял този следобед в ж.к "Бонония", в района на болницата във Видин. За съседните сгради няма опасност, няма и пострадали хора, каза за Радио Видин гл. инсп. Димчо Горанов , началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  "В изоставена клошарска къща са запалени боклуци и се е запалила цялата постройка...

публикувано на 30.07.24 в 16:10