Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученически футболен турнир започва във Видин

Петото издание на Детския футболен турнир на малки вратички, организиран от Училищното настоятелство на Видинската природо-математическа гимназия, започва във Видин. Надпреварата ще се проведе на 30 и 31 май в спортна зала „Фестивална”. Общо 9 отбора от област Видин и Враца ще се включат в надпреварата. За призьорите са подсигурени купи и медали. Предвидени са и индивидуални отличия, лакомства и пици за всички деца. Турнирът се превърна в традиционна спортна проява за най-малките ученици на Северозапада и се провежда във връзка с 1 юни – Международния ден на детето.



Участници:

ОУ ”Свети Климент Охридски”-Видин

ОУ ”Иван Вазов”-Видин

ОУ ”Любен Каравелов”-Видин

ОУ ”Отец Паисий”-Видин

СУ ”Епископ Софроний Врачански”-Видин

ППМГ ”Екзарх Антим І”-Видин

СУ ”Св.св. Кирил и Методий”-Брегово

СУ ”Васил Левски”-Кула

ППМГ ”Акад. Иван Ценов”-Враца

Днес от 17.00 часа в спортна зала „Фестивална” ще се изтегли жребия за попълване на трите групи, след което ще се изготви и програмата на двудневния футболен турнир. Във всяка група ще има по 3 отбора и ще се играе по системата всеки срещу всеки. Според класирането в груповите надпревари ще се сформират нови три групи. Първенците ще са в първата и ще се борят за призовите места. Във втората ще са отборите заели вторите места в груповата фаза, които ще се борят за разпределение на местата от четвърто до пето. В последната група ще попаднат отборите от третите места в предварителните групи и ще играят по междуси за допълване на таблицата в крайното класиране от седмо до девето място.

Срещите на 30 май ще започнат от 8.30 часа. Официалното откриване ще се състои от 10.00 часа, а от 12.30 часа, когато ще има кратка пауза за обяд, в спортна зала „Фестивална” ще има кратка музикална програма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47

Първият мач на "Ботев" (Враца) е с по-късен час заради горещините

Заради горещините от Българския футболен съюз взеха решение да преместят началните часове на срещите от първите два кръга в Първа лига. Това означава, че първото домакинство на врачанския "Ботев" в кампанията, което е предвидено за 21 юли /неделя/, ще започне от 19:00 часа на градския стадион. Първоначално часът беше друг, но заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 12:37
Европейски ден на спорта в ОУ

Йоана Георгиева ще участва на Олимпиадата в Париж!

Видинчанката Йоана Георгиева ще участва в Олимпийските игри в Париж, съобщиха от Българската федерация по кану-каяк. Спортният арбитражен съд в Лозана обяви своето решение, че Йоана е невинна по обвинението за нарушаване на анти-допинговите правила. Временното спиране на правата, наложено на 10 юни 2024 г., се отменя.Това означава, че Йоана..

публикувано на 15.07.24 в 20:44

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10